Moje bejby

Príspevok v téme: Moje bejby
Domuška

Ahojte všetky mamini alebo budúce mamini :) Mám 5 mesačného synčeka. Je úžasný, strašne ho milujem, ved napokon to asi každá mamina, prežíva také pocity :) Chcem sa spýtať, že od kedy môžem malému dávať papať aj niečo iné ako je mliečko. Doteraz som ho výlučne kojila, ale len z jedného prsníka, lebo na tom prvom som mala zápal a mliečko sa nejako stratilo. Tak si viete predstaviť ako vyzerajú moje prsia. Jedno mega a druhé mini :) no čo už, čo nespravím pre môjho drobca, ale myslím, že ten jeden mu už nestačí. Čo sa dáva papať??? zeleninové polievky, výživy či čo??? Ďakujem za odpovede :)

ele

Domuska, a ten druhy prsnik mas uz zdravy? Ak ano, pravidelne ho prikladaj aj k druhemu a uvidis ze sa ti zacne tvorit mliecko, ved tie prsniky su navzajom prepojene. Bolo by skoda to nechat tak. Kojene deti sa prikrmuju az od 6. mesiaca, ak ti maly pribera na vahe, vsetko je o.k.

bublik

lekárka ti isto dá nejaké brožúrky o tom, začína sa varenou zeleninou - vždy len jeden druh počas troch dní, najlepšie začať mrkvou - uvariť. rozmixovať a podávať lyžičkou, najskôr len tri štyri lyžičky na obed po tom ako si dá mliečko alebo medzi kŕmneniami, nie keď je hladný, lebo to by bol nervózny, postupne pridávať, podľa toho ako mu bude chutiť. Po troch dňoch môžeš vyskúšať inú zeleninku - zemiak alebo petržlen, postupne to pridávaj, ale nájdi si na nete ktoré zeleniny sú alergén. po troch štyroch týždňoch pridaj jabĺčko na desiatu - najskôr varené mixované, potom aj surové nastrúhané, neskôr banán, ten sa ale trochu ťažšie trávi. Mliečne kaše na večeru by som pridávala až na koniec, nadarmo sa od nich priberá a ak bábätku stačí večerné kŕmenie tak nie je dôvod. Ale je to asi individuálne.