uplatky sk

Príspevok v téme: uplatky sk
uplatky sk

Ludia uz mi ide na nervy ta korupcia na slovensku,ale najhorsie je,ze si to robime samy. My stale podplacame doktorov,len aby sa nam venovali a aby sme mali lepsiu starostlivost. A oni si samozrejme na to zvykli. Som velmi proti korupcii,proti veskeremu podplacaniu a hlavne neznasam obalky s peniazmi.
Zijem sice 3 roky v cudzine,ale predtym nez som sem odisla som bola jedina z mojej rodiny,ktora bola proti tomuto slovenskemu zvyku,dokonca sa obhajovali,ze \"ved vies jak to u nas chodi\".
Dnes napriklad som volala so sestrou a vravi,ze mama dostala zlcnikovy zachvat,tak je v nemocnici,ale ze nemaju peniaze pre doktorov!!! Boze mam si ozaj mysliet,ze doktori u nas uz bez uplatku nemozu byt,alebo neodvedu rovnaku pracu ci starostlivost len s uplatkom?? Povedzte mi prosim vas vase nazory a hlavne aktualne skusenosti. Uvitam skusenosti hlavne v BA na Antolskej nemocnici. Dakujem a prajem Vam kazdemu vela zdravia.

doubledog

moj syn ma mensiu operaciu, ked mal 1,5 roka. (2 roky dozadu)
ziadny uplatok som nedaval, dokonca ma to, ze som mozno aj mal, napadlo az teraz, ked si citam tuto temu
a starostlivost lekarov bola na urovni, nezaznamenal som ziadne opomenutie alebo nedostatky.

takisto ked moja zena rodila, ziaden uplatok sme nedali (platil som iba oficialne platby)
a takisto som bol spokojny, ziadne problemy.

elsa5.5

švagrina rodila 10 rokov dozadu v štátnej nemocnici a neplatila nič...,ale aj kamarátka nedávno nič neplatila ako za lekára...

elsa5.5

to ako že zaplatiť pôrodníka?to je nadštandart,kamarátka si zaplatila,ale len preto že si vybrala konkrétneho lekára... a ešte aj 10 rokov dozadu...

effka

a takisto nechapem, preco sa davaju peniaze lekarovi za porod a este sa stane, ze k tomu porodu ani nepride...
Aj moj kamarat z detstva - gynekolog, ked som prisla rodit k nim do nemocnice,je to uz dobrych 10 rokov, tak mi povedal, ze to sa tak nerobi, ze pridem rodit a ani si nezaplatim porodnika

elsa5.5

ja som ešte nedala úplatok žiadnemu lekárovi...,,za svoju prácu dostávajú výplatu ani tú si nevedia poriadne urobiť tak aké úplatky?

ericca

nedavajte uplatky! tento narod je blby a chirurgom (aj specializovanym), porodnikom, revizakom automaticky strkaju obalocky.Ak su neochotni, stazujte sa.

betabeta

Poriadok by urobili platby v hotovosti. Som lekarka, ambulantny specialista. Mne by stacilo za normohodinu rozumovej prace v ambulancii (vratane prace sestry aj upratovacky) tolko, kolko ja platim za normohodinu 1 automechanika v servise (35 Eur.) Pristrojove vysetrenia by boli drahsie. Pacient dostane potvrdenku a uplatni si ju vo svojej poistovni. Budem sa uchadzat o pacienta – a tym je povedane absolutne vsetko. Mala by som cas aj zaujem venovat sa mu. A je po uplatkoch! Mne by sa zo zivota vytratili ponizujuce kavy a cokolady. Ak by ste usudili, ze za tie peniaze mozete mat lepsiu sluzbu, pojdete za inym lekarom.

uplatky sk

a samozrejme co pises dava logiku,ale ja ked poviem nedavajte doktorom peniaze sak mozno ani netreba,tak oni povedia...vies ale oni na to cakaju...a mna ide porazit
a ja ti doniesem cokoladu aku mas ty rad :-)