Žihlavovy caj

Príspevok v téme: Žihlavovy caj
lucka856

Ahojte.minuly stvrtok som zacala pit zihlavovy caj koli pleti,lebo som pocula ze je to super a niekde som citala ze sa mozno na zaciatku vyhadzem...ktore ste sa vyhadzali? a ako to vyzeralo? lebo na lavej polovici tvare mam teraz viac malych cervenych vyrazok,ake som ja vacsinou nemala,mne sa tvorili vacsinou velke...objavilo sa mi to mozno na treti den a teraz je piaty co idem zase pit ten caj...moze to byt ono??ako dlho to asi potrva kym to zmizne? aspon teda dufam ze to zmizne

nešťastnica

Ahojte, pijem žihlavový čaj kôli akné 6 deň, ale asi na 3. som sa dosž vyhádzala, také hrbolčeky až chrastavé vyrážky, občas ma pleť aj svrbí. Mám s pitím pokračovať alebo prestať. Máte nejaké skúsenosti? Ďakujem za rady

zrenička78

taktiež som objavila reakciu po 3dňoch pitia žihľavového čaju, vyrážky a nepríjemné svrbenie pokožky, tak som prestala čaj piť a hladal nejakú odpoveď, našla som článok na Diva.sk, ktorý prikladám, ešte dám čaju 1 šancu a budem sa riadiť týmito radami:
Žihľavová kúra
Určite viete, že žihľavový čaj čistí krv a okrem toho môže zmierniť alebo vyliečiť veľa zdravotných problémov. Hneď na jar vám vyženie z vašich údov jarnú únavu. Povzbudí vám močový mechúr a obličky, podporí tráviace ústroje a vaše telo obohatí vitamínmi a minerálnymi látkami.
Na začiatku očisťovacej kúry môže dôjsť na krátky čas k zhoršeniu zdravotného stavu. Nevyľakajte sa a nestrácajte odvahu – je to dobré znamenie. Nastala iba reakcia na liečbu a vaše telo signalizuje, že dáva chorej oblasti novú silu na odstránenie blokov v prívode energie do chorého orgánu. Žihľavový čaj pite v popoludňajších hodinách v dňoch ubúdajúceho Mesiaca. Množstvo nie je obmedzené, pite koľko vládzete. Kúru ukončite v deň novu a opäť pokračujte ďalších štrnásť dní v dňoch ubúdajúceho Mesiaca.
Kúru opakujte až kým sa váš zdravotný stav nezlepší alebo choroba celkom neprejde. Zdravým ženám stačí opakovať žihľavovú kúru dvakrát po štrnásť dní a pri kožných problémoch trikrát po štrnásť dní.
Ak ste sa na žihľavovú kúru odhodlali, mladé lístky žihľavy zbierajte v dňoch ubúdajúceho Mesiaca. Lístky pred sušením neumývajte a sušte ich a uskladňujte tiež v dňoch ubúdajúceho Mesiaca. V dňoch Panny, Býka alebo Kozorožca si ich môžete nazbierať do zásoby. Ak máte práve chuť na žihľavový šalát, párkrát mladé lístky vyvaľkajte váľkom na cesto – lístky prestanú páliť.

Zaran

ja pijem žihľavový čaj už roky a skoro každý deň a nikdy som z neho žiadne vyrážky nemala,jednoducho to môže byť alergia

fanzine

hned ako som zacala pit zihlavovy caj som sa vyhadzala, ale brutalne, presne tie velke, bolave vyrazky, kt. sa nedaju ani vytlacit, ani prekryt, lebo su to take hrbolceky a velmi bolia. Je to urcite z caju, lebo telo vylucuje skodliviny cez plet. Vraj ten caj by sa mal pit asi mesiac 2 litre denne, aby sa telo ocistilo. Ja som s tym isla na kozne, lebo som si nevedela vysvetlit, z coho tie vyrazky mam, s koznou sme premyslali:) az teraz ma napadlo, ze z toho caju, lebo som ho na jesen zacala znova pit.

Zoel

myslim si ze ani tu alergiu netreba podcenovat, teraz je skoro kazdy alergicky na daco aj ked to nema zistene....vela ludi je alergickych na bylinky....poznam ....naj kamosky su na harmancek, repik, ja som na bazalku palinu oregano harmancek repik...ale potravinovu alergiu tazko zistia....moze sa prejavit az po dnoch...ale zistia ti pri vpichoch ci prehnane reagujes na byliny...ale tam davaju tiez len daco..vies...a alergia sa prejavuje malymi vyrazkami ...mne sa tiez vyhodia na tvari.,niekedy mam aj zaludocne bolesti, a svrbenie koze...ale ty musis vediet ...ked to ustupuje ....aj ked caj dalej pijes samozrejme ze to nie je alergia...