Hrcka na zapästi

Príspevok v téme: Hrcka na zapästi
whatever1

Zdravim, uz asi pol roka mam na hornej casti zapästia hrcku asi 1x1,5cm velku a asi pol centimetra vypuklu...Ked si ponej prejdem prstom tak sa na prvy pohlad zda tvrda ale ked ju stlacam dvoma prstami z jednej a potom druhej strany tak citit ze je to len nejaka tekutina v nejakom vacku pod kozou. Nieco velmi velmi podobne som mal asi pred rokom na palci tej istej ruky - rovnaka velkost a uplne rovnake vlastnosti na dotyk, ked som s tym dosiel k doktorovy tak povedal ze je to produkt nejakeho klbu vo vnutri alebo nieco take, zobral ihlu, prepichol to a vytiekla z toho nejaka tekutina pripominajuca med farbou aj konzistenciou. Od vtedy som to na palci nevidel. Tak ma napadlo ze by trik s ihlou mohol fungovat aj na zapästi, tak som zobral injekcnu ihlu a prepichol si to, no ostal som velmi prekvapeny ked mi z toho nic nevyslo a este viac ked som sa zobudil na druhy den a hrcka bola prec, zrejme som to prepichol ten vnutorny vacok a ono sa to roztieklo pod kozou, no hrcka mi zase behom par tyzdnov vratila do uplne rovnakej podoby, potom to takto pretrvavalo asi 3 mesiace, nikde som s tym nebol a dnes zrazu zmizla uplne sama, netusim ci sa opet vrati ako po tom prepichnuti alebo to uz ostane takto ako to je teraz. Nema niekto s niecim podobnym skusenosti ? Cital som kopu postov o podobnych hrckach ale vo vacsine to vysvetlovali ako nejaku chrupavku, nie tekutinu. Su nato nejake odskusane metody keby sa mi to opat vratilo ? Vopred dakujem vsetkym ochotnym.

bublebublebu

ano vrati sa, robia sa ti zrejme trhlinky na slachach na ruke, a ta tekutina odtial sa potom nazhromazduje v tomto puzdre...aj mne sa stale ze niekedy sama od seba zmizne, ked sama pukne asi ked uz je velmi naplnena, ale ked ten vacok uz mas vytvoreny, mas smolu....vyrazne ti neodporucam aby si si nieco prepichoval sam, skus si kupit nejaku vyzivu na slachy, nepresiluj ruky (tazke nakupy dvihat, tahajuci pes na voditku atd) a kup si nejake take lopticky alebo co to je co budes stlacat v dlani, tym poslis tiez..ja som to mala na oboch rukach, a na jednej z nich to nemam uz niekolko rokov - chodila som s tym vyse roka na nejake lasere a ultrazvuky a neviem co, ale je to zrejme najskor tym, ze som si zvykla prehnane zatazovat tu druhu ruku aby som tuto usetrila (takze sa mi to vytvorilo aj na nej)

operovany

Je to tekutina v šľachovom puzdre ktore keď nieje zlepené tak sa tam nahromadí ( 2 krat mi to operovali a 4 krát ťahali ihlou) no som asi tak 2 mesaice po druhej operacii a už sa to zase vracia takže.. zbytočne s tým niekam chodiť.. mal to aj môj ujo.. ten si to rozpučil a od vtedy to nemá..

liko

Je to ganglion. Mal som to aj ja a aj to mavam,hned ako zacnem namahat ruku(cvicit,sportovat).Lekar by ti to mohol vyoperovat,ale ruku by si nemohol namahat asi 2 mesiace a je tam riziko,ze sa ti znovu objavi. Moze ti tiez pomoct,ak ti tam lekar pichne injekciu...ale tiez je to kratkodobe. V kazdom pripade,nic vazne to nie je

ojka

napadlo ma, že môže ísť o ganglion na zápästí. to ti môže kľudne aj samo od seba zmiznuť a takisto sa i znova objaviť.
skús si niečo poprečítavať, vygoooooglovať, ale možno to celkom sedí na to, čo opisuješ, no neviem (;
chirruky.eu