La Roche Posay/Bioderma od kožnej lekárky

Príspevok v téme: La Roche Posay/Bioderma od kožnej lekárky
Katalina

Ahojte, prosím vedel by mi niekto pomôcť?
Mám mastnú pleť so sklonom k akné, ktoré sa mi vždy nepríjemne zapáli a vzniknú mi rany na tvári, ktoré vyzerajú ako odretá koža po páde. Dnes som bola u kožnej lekárky, ktorá mi predpísala Skinoren a vyslovene mi zakázala používanie make up-ov z drogérie.
Na ošetrenie pleti mi odporučila z radu La Roche Posay Čistiaci penivý gél EFFACLAR a make up TOLERIANE alebo z radu Bioderma SÉBIUM MOUSSANT a SÉBIUM MAT tónovací.
Prosím, máte s tými výrobkami skúsenosti? Bola som sa poobede informovať v lekárňách a povedali mi, že ako make up jednoznačne La roche Posay Toleriane. Vraj SÉBIUM MAT tónovací nie je make up, takže k prekritiu nedostatkov mi nepomôže. Ide o drahšie výrobky, preto nechcem len zbytočne vyhodiť peniaze. Pri make up-och, ktoré som zatiaľ použila, som sa po pár hodinách začala aj nadmerne lesknúť. Treba pri tomto make up-e použiť ešte pre istotu púder kvôli lesku? Nepôsobí ako maska?
Vedel by mi niekto poradiť ohľadom tohto make up-u a spomínaných čistiacich gélov? Môžem kombinovať značky alebo je radšej lepšie používať výrobky z toho istého radu?
Vopred ďakujem za všetky rady :)!

lolka22

Ahoj,ja s biodermou nemám moc dobré skúsenosti. Mne odporučila kožná Dado Sens Pur Derm, je tam aj tónovací krém, ktorý dezinfikuje a súčasne lieči a super kryje. Je to prírodná kozmetika s obsahom termálnej vody. Je to zatiaľ len vo vybraných lekárňach. Ja som si to kúpila v Lekárni Santal v BA,ale viem že sa to predáva aj cez online shopy. Ja mám čistiaci krém, toner, gél na tvár (výborný) a ten tónovací krém. Po mesiaci som mala výrazne zlepšený stav pleti. Teraz si to kombinujem už aj s inými prípravkami tej značky.

hassy

vies co, ono je to cenovo rovnaka kategoria ako lrp a vichy, ja som sa k tomu dostala cez jednu znamu co robi pre vichy, inak by som o tom ani nevedela. skus popozerat internetove lekarne, na docisimon tusim maju nieco, a aj na magister maju nejake veci. na ich internetovej stranke toho moc vela teraz nemaju, ale tak mozem im skusit napisat mail ze de v tvojom meste ju predavaju. pre ukazku, ten krem vyzera takto :www.mondebio.com

siisa 25

pre hassy

no LRP a VIchy pouzivam,biodermu uz moc nie,ale zaujima ma to sanoflore,ak hovoris ze to je dobre tak by som to aj vyskusala,no ale u nas v meste to v lekarni urcite nemaju,nevies este kde to dostanem a kolko to teda tak stoji?dik

oh.my.gosh

Chod si do nejakej vacsej lekarne vypytat vzorky bioderma ma vzorky tej vody sebium aj kremu, ci ich ma la roche netusim. Co sa make-upu tyka to od biodermy je naozaj len na tonovanie. Toleraine je korekcny make up, vypytaj si vzorku, maju ju iba v odtieni c. 13, mna prave ta vzorka odradila od kupy, mne sa vobec nezdal kryci :D ale zas je super ze hypoalergenny a tebe mozno bude vyhovovat. Korekcny make up je aj avene courvance (ten je z nich aj najlacnejsi) a vichy dermablend, takze skus si vyskusat vsetky 3 co ti bude najlepsie vyhovovat, kedze su dost krycie treba trafit spravny odtien inak to bude vyzerat zle, takze si na to daj pozor. a jasne na make-up si daj puder ak mas problem s lesknutim.

hassy

biodermu som nemala, tak nehodnotim, LRP je podla mna dost navykova kozmetika. ple sa na zaciatku rapidne zlepsi, asi po po troch tyzdnoch zacne byt strasne vysusena od tych kremov, a nakoniec si zvykne na na kozmetiku a uz pleti nepomaha - a vysledok je este horsia plet nez pred tym :) ked mozem odporucit, vyskusaj rad kozmetiky sanoflore - nie je az taky znamy, ani na internete velmi nei su zmienky o nej, ale je uplne uzasna. je to bio kozmetika, drahsia, ale dobra. ja som ju vyskusala pred mesiacom, krem lemon and peppermint a krasne zmatni a zjednoti plet, lieci vyrazky. z tej rady je tusim aj cistiaca pena a pletova voda. treba vsak hladat nie v kazdej lekarni maju tuto kozmetiku.