vecna zima

Príspevok v téme: vecna zima
zimnica

ahojte,chcela by som sa poradit co mam robit.Mne je stale zima.V lete samozrejme pri horucavach nie ale teraz ekd je 16-17 stupnov niektori behaju v tenkej mikinke alebo aj tricku a ja potrebujem aspon 3 vrstvy na seba.Doma mame 21 a predsa mi je chladno a mam hruby sveter na sebe...hoc mam ponozky je mi zima.co s tym?lekarka nic nepovedala,ze to je zly krvny obeh,ale co s tym neúporadila:(

ivana45

gabika:
Ak nechodis na kontroly k endokrinologovi, popros prakt. lekara, aby ta poslal.
Ak chodis, povedz mu o tychto tazkostiach.
Ak mas vyslovene velke rozdiely v teplote koncatin, pricom su rovnako oblecene alebo prikryte, v rovnakej vyske vzhladom k telu, jednu si neopieras o nieco - poziadaj o vys. u angiologa. Mozno ti pomoze, mozno ta len trocha upokoji.

Mira, normalne na taketo prispevky ako je tvoj nereagujem (tisko zasnem), ale mozno mam sancu nieco sa naucit:
Prosim ta, napis, ako zistujes, ci mas stiahnute alebo ucpate kapilary ?

gabika35

Ahoj inana45,ja mam vyoperovanu štitnu žlazu možeto tym byt ze mam studene ruku aj nohu ide a lavy nohu a lavu ruku mam ju ako lad.

- mira

Na začiatku by si mohla odstrániť z jedálnička ovocie, ktoré ochladzuje organizmus, extrémne ochladzuje tropické ovocie, ktoré je určené pre tých ktorí žijú v tropických teplotách a potrebujú ochladiť. Menej ochladzuje surová zelenina.
V ďalšej fáze skús či nemáš
1.stiahnuté alebo
2.upchaté kapiláry.
Tento prípad bude ťažšie vyriešiť, pretože v 1. je na príčine veľa soli, mäsa a vajec, v 2. zas veľa živočíšnych a stužených tukov a bielkovín/premieňajú sa v nadbytku na tuk/, ktoré sa usádzajú v cievach a bránia obehu krvi.
Tu prečistenie trvá dlhšie, pretože usadeniny bývajú tvrdé a často skalcifikované.

mjanik

telo vytvára málo tepla,tým trpí aj krvný obeh,nachladenia....,Treba donútiť telo,aby vyrábalo viac tepla,toto dosiahneme dobre akupunktúrou

ivana45

zimnica, mozno ti lekarka nenapravila zimomravost, lebo sa to neda, aspon dnes nie.
Ak ste take typy, musite sa tomu prisposobit. Najviac pomaha pravidelne cvicit, behat + dostatocny prijem tekutin.
Vacsina zien sa vsak musi prisposobit: obliekat sa, prikryvat sa.

Mozete mat pre istotu vysetreny hormon stitnej zlazy (TSH), ak by tam bol problem (v drvivej vacsine pripadov nie je), endokrinolog vam bude hormonmi upravovat cinnost stitnej zlazy.

Gabika, tebe by sa zislo angiologicke vysetrenie (specialista na cievy). Avsak tiez pocitaj s tym, ze mozes mat take poruchy prekrvovania, na ktore sa lieky nedavaju, lebo stav nie je nebezpecny a lieky by mohli narobit viac skody nez uzitku.

zimnica

ja diety urcite nedrzim vahu mam normalnu:)takze s tymto to suvisiet nemoze:(mozno s tym otuzovanim to ma nieco spolocne to skusim

7kráska

treba sa dobre napapať. keď všetky chudnete, držíte diéty, máte znížený energetický príjem, z čoho vám má organizmus produkovať teplo??
nedáš polienka do piecky, nebudeš mať teplo v izbietke ;-)
pre gabiku to neplatí. ak je to len tá jedna končatina, treba hľadať príčinu.

gabika35

Ahojte aja ma taky problem ja mam studenu lavu ruku,ked si pustim horucu vodu do umivadla tak potomi je uz dobre,ale kej je teplo tak nemam taku studenu ruku.

enjoy

Moze to byt aj zle otuzovanie organizmu.....
Skus si robit kazdy den otuzovacu kuru.Uvidis..... casom sa ti zlepsi kompletne cirkulacia organizmu.