nedostatok financii ma dovedie k samovrazde

bibina112

Zabudla som ti napisat:
Hodnota vasho bytu je urcite vacsia nez pozicka. Ak naozaj pride k predaju bytu, mal by byt predany za trhovu cenu (zisti si ju), exekutor odpocita hodnotu pozicky a svoje "naklady", zvysok vam vyplati. Mozno to vyjde na mensi byt.
Existuje aj bezplatne pravne poradenstvo, zisti si. Spytaj sa ich, ako sa mozete branit, keby exekutor chcel vas byt predat pod cenu nejakemu "kamaratovi".

bibina112

Nie je to hanba.
Nie je to tvoja vina. Najlepsie je nespekulovat o vine vobec. Naivita tvojich rodicov je len druh hluposti. Nic to nemeni na ich laske k tebe.
Aspon sa vyfarbia zli ludia, ak prejavia skodoradost.
Vecnych rad ti sem uz napisali ostatni viac. Prvy krok je rozhovor s exekuttorom. Treba aby videl, ze to chcete riesit.
Zajdite na miestny urad, poziadajte o obecny najomny byt, niektore mestske casti take maju.
Kolko mas rokov a kde byvas ?

rerere

neda sa prestahovat do mensieho bytu..alebo niekam na dedinu?tm toje lacnejsie,Urcite sa to da.a exekutorovy sa da zaplatit co mu dlzite.Vies aka je ta suma?

janab

Stále hovorím, že zadlžiť sa je ako sa upísať čertovi. dobré rady sú tu, takže každopádne komunikovať s exekútorom a dohodnúť sa, resp . nech vám poradí čo robiť. Ak musíte byt opustiť, už teraz hľadajte nejaké ubytovanie. určite je to nepríjemné, ale môže sa to stať každému. Určite nemyslieť negatívne, život aj sám porieši problémy. Len nečakajte, že sa problémy vyriešia samé. A vieš čo? to je len jeden problém v živote, ktorý ťa postretol, život ti ich pripraví viac a keby sme všetci takto rozmýšľali, tak tu nie je ani nohy. bohužiaľ, tento štát ani vládu nezaujímajú problémy bežných ľudí..zdierajú z nás kožu a my už fakt nevládzeme platiť ich dlhy...hlavu hore, pevné nervy a akčnosť. veľa šťastia.

arana2

napisala to uz arana: ziadne nebankovky !

Pozicat si na splatku pozicky je prvy krok na ceste do pekla.
Ked nemas na splatky, je najnajvyssi cas zbavit sa nepotrebneho -predat, aj pod cenu (uroky a naklady rastu zatratene rychlo), minimalizovat spotrebu a zvysit prijmy, obratit sa na pribznych a znamych, ci vam nemozu pomoct.

arana2

1. Poziadat o realizovatelny splatkovy kalendar,
2. pracovat- vsetci a brat kazdu robotu, 3. predat, co je predatelne a bez coho sa da prezit.

Poucit sa

Suhlasim s Odpoved: nie ste ani prvi ani posledni. Financne negramotnych ludi, ktori nakupia veci, ktore nedokazu zaplatit je habadej. Pekne na nich bohatnu hajz.., ktori vyuzivaju ludske slabosti a hlupost. Co uz.

Ak sa skoncis, rodicom nepomozes.

arana

hanba, nehanba poziadajte blizkych o pomoc, pripadne aj cez media aj ked sa nezda ale najdu sa dobry ludia co pomozu este viacej ako ludia co vas poznaju ci rodina. Aspon s docastnym byvanim kym sa nedate dokopy..len nevybarjte uz pozicky lebo sa dostanete este do vacsich problemov :-( nikomu sa neupisujte hlavne nebankovkam...drzim palce

[zruseny12]

JAJKA
...tak to mas uplnu pravdu...ked sme mi mali problem/koli takzvanej svetovej krize a nemohli sme splacat pozicku/dali nam odklad,ale doba splatnosti sa predlzila a samozrejme platime aj nejake uroky naviac...a ako sa o tom hovorilo,ze sa nemusime bat,ze ked pride nejaka kriza na niekoho bla bla...
a vobec TO TAK NEBOLO-ESTE ZAMESTNAVATEL ZNEUZIVAL TOHO,ZE JE KRIZA A VIAC SI K NAM DOVOLOVAL... A CO STAT? VOBEC SA NEZAUJIMA O LUDI KTORY SU NA TOM ZLE- NIE SVOJOU VINOU...SKODA RECI...