internet od t-comu...mate ho niekto?

ajajaja

prosim vas, mne na nete od t-comu nejde wifi :( neviem aky internet konkretne mame, ale asi nejaky klasicky , nic specialne...mame to spojene s tv aj telefonom(pevnu linku vsak nepouzivame.)niekedy od maja mi zrazu neslo wifi ani tv, volali sme tam, opravili tv,ale nie wifi a tak som na kabli :D potom pocas povodni na vych. slovensku nam neslo absolutne nic cely tyzden.potom to zase opravili,ze lenze tv ide , internet na kabel ide a wifi NEJDE.cez prazdniny mi to az tak nevadilo, i tak som sama pocas dna a teda mozem byt v obyvacke na kabli,ale teraz mi zacne skola a net chcem mat v izbe...vrtacka a pretiahnutie kabla akosi nie je mozna...neviete mi preto poradit,cim to moze byt,ze nechytam na notebooku signal? mam zle nastaveny notebook alebo co? lebo slabucky signal niektorych sieti chytim,ale neda sa na ne samozrejme pripojit. a este posledna vec: v casoch, ked som mala wifi ,tak aj tak max 3 palicky, aj to mi casto klesalo na 2.....

lulu22

ahoj. neviem, co ti tu kto radil. ale ja som ho tiez mala, mala som turbo3. a bola som spokojna s rychlostou, ale kedze ja moc extra nestahujem filmi a pod.tak som ho vymenila za o polovicu lacnejsi net tu u nas v meste. a mala som aj taku skúsenosť s t-comom, že nám nešiel net a tak sme MY im vyvolávali, nech to opravia a tak, čakali sme 3tyždne!!! kým to išlo. a vyhovárali sa na nejaký výpadok okruhu?! hm, ale žeby im to trvalo tak dlho..a najviac ma dorazili tým, že mi poslali faktúru za celý mesiac. a vtedy som si povedala, ze zmluvu už s nimi nepredlžim:)

soffa

ja mam turbo 2,mala som ho rok a pol-prvy polrok za 12 ,druhy rok za 20ecka.teraz som si predlzila zmluvu na dalsie 2 roky-pol roka mam za 9 a rok a pol za 20eciek...je bezchybny rychli a siet nepada.a to je velmi dolezite....klopklop

new

Tiež mám doma Turbo 2, (neviem ako sa to volalo predtým ) už 6 rokov. Je stabilný, nevypadáva. Úplne mi vyhovuje. Rýchlosť je tak akurát, čo potrebujem stiahnem. Používam ho na stolný PC a tiež aj cez Wifi na notbooku.

lost

Ten FUP pri T-Come je myslim ze podla tych informacii na nete 120GB/mesiac, bez vikondoveho volna od FUP a podobne..
Ten FUP doslova znamena "Fair User Policy", alebo ze zlimituje to toho kto stahuje vela, aby ten co nestahoval vela nemal zatazenu linku dvaka "tahacom", kedze nie kazdy ma jeden kabel do ich ustredne, ale povedzme "agregacia" (nieco ako zdielanie linky - kablov) ma viac uzivatelov... tusim u DSL je to aj 1k55 niekedy.. ale to by nemalo znamenat ze 2Mbps sa deli 55 a taku rychlost bude mat kazdy. taky extrem by nemal nastat.. mozno jedine ak by zacal kazdy uplne naraz stahovat.. no ja mam ten tcom (moze byt dost podobne ako ten GTS) a este sa mi nestalo, ze by som mal rychlost menej ako 50% ani cez den, jedine tak po veceroch v piatok, na vikend, ked je viac ludi na nete, ale pri beznom surfovani sa to neprejavuje priliz...

No a ten FUP, ten i nuch limituje rychlost na tusim 256kbps az kym sa ten FUP limit nezrusi, cize net pojde OK, len bude pomalsi.. tych 256Kbps sice staci na prezeranie stranok, no je take otravne - trosku pomalsie.. cize niektore stranky to moze nacitavat aj 10 sekund (ale tak postupne), alebo viac, ak ma vela obrazkov na sebe...

petka19

lost

myslim ze to 1GB na den staci....potom je po 19 neobmedzeny...a pri GTS pocas vikendov, po 19 hod. FUP uz neplati..ako je to pri t-come? a co je ten FUP? ma vplyv na rychlost netu?

lost

To je asi rovnake, len neviem ci ten GTS nema mensie limity.

ADSL Rapid (nominálna rýchlosť 2048/256 kbps) má dátový kredit 1.0GB* na pracovný deň (od 7:00 do 19:00)**, po prenesení ktorého sa zníži prenosová rýchlosť na 128/256 kbps.

* Kredit predstavuje len dáta, ktoré zákazník sťahuje smerom k sebe (download) a neobsahuje odchádzajúce dáta (upload)
** Definícia pracovného dňa je od 7:00 do 19:00.

Dátový kredit FUP sa prideľuje vždy na začiatku každého pracovného dňa v plnej výške. Počas víkendov, sviatkov a počas pracovných dní v čase od 19:00 do 7:00 sa FUP neaplikuje. Nevyčerpaný dátový kredit nie je možné preniesť do ďalšieho dňa.

Cize hmm.. je tam na GTS vlastne limit len od siedmej rana do siedmej vecer.. a potom by to malo byt bez limitu, apson ja som to tak pochopil. Cize +- je to asi rovnake..

T-Com ma 120GB ale na cele obdobie, bez tych casov, cize tam to je asi viac obmedzene, ak by clovek u GTS stahoval, mozno by v noci mohol bez obmedzenia..

Zalezi od toho, ci staci 1GB na 1 den o 7 do 7 :) ... v podstate by mohlo, ak ked clovek pozera casto youtube, a pri najhorsom sa limit na druhy den obnovi (tusim), cize clovek tam nemoze "pokazit - precerpat' polovicu mesiaca, ak nahodou..

Celkom dobry objav to GTS :)
Som ani netusil, ze maju take podmienky, tym padom aspon pre mna vyzeraju byt lepsie (bez ohladu ci clovek stahuje ostosest, alebo je len bezny uzivatel)