Budem mať strojček na zuboch už do konca života?

Príspevok v téme: Budem mať strojček na zuboch už do konca života?
majkaaa

Je tomu asi 7 rokov čo mi dali dolu fixný strojček vtedy som mala 20 rokov. Po odstraneni strojčeka mi vyhotovili take umele priesvitne nasadky na zuby ktore som si mala davať iba na noc. Dva roky som si to davala každý deň. Potom mi zubarka vravela že stači asi 2x do týždna a neskôr len raz. Davam si to raz do týždna na zuby ale citim ako sa mi ukladaju naspäť, dosť to boli lebo za ten týždeň nenosenia toho umeleho strojčeka na noc sa mi trošku povyskakovali naspäť. Nechcem si to davať každu noc, pretože sa z toho môžu kaziť zuby, keďzepod tým nie je vzduch. Ako je to s tým nosenim? Budem to už musieť mať do konca života, lebom by sa mi mohli zuby vratiť späť? Aj keď nie uplne ale trochu určite?

a.f.cameron

ahoj, ja som fixny strojcek nosila dva roky a par mesiacov, dnes som dostala retainer, skoro som sa zblaznila z tokleho plutia a to ho mam nosit nonstop, vynimka jedlo pitie a pri sporte ho mat nemusim.

ja len dufam ze toto poslednykrat podstupujem pre zuby, ze sa uz nic nevyskytne

majka__

rew: ano, to bola ta snimatelna nahradka, nevedela som, ze sa to takto vola. ano, nosila som to zo zaciatku poctivo a videla som, ze sa mi zacali posuvat a hoc som to nosila, tak moj zubar "odbornik" mi hovoril, ze to neni mozne... blablabla... potom dal dole strojcek aj mojmu bratovi, ten to tiez nosil, avsak aj jemu sa zuby trosku posunuli.

isisisi: a ten drotik sa dava aj u nas na slovensku? kolko stoji? da ho kazdy zubar? poznaju to? ci len niektori?

isisisi

ahoj, ja som mala strojček na horných zuboch, ked mi ho dali dole zo zadu mi dali krôtik a vôbec nemusím nosiť retainer, sama som si to ale vydupala u zubárky, lenže nie každému sa to tam zmestí, mala som šťastie že mne hej, mám totiž skúsenosť, že moje kamošky čo nosili strojček, zuby sa im vrátili, chcela som tomu predýsť, v rakúsku sa to robí bežne, tu sa ten drotik dáva len na spodné zuby zo zadu, teraz mám strojček aj dole a tam mi to tiež dajú, skús sa jej opýtať, či sa ti tam nezmestí, budeš mať po probléme, mám ho tam už rok a zúbky su na mieste :-), som veeeeľmi spokojná.

beika

majka__
retainer je tá umelá násadka, ktorú Ti vyhotoví zubár.. je to priesvitné a presne to kopíruje zuby.. to asi máš.. len sa to tak volá, preto som to tak napísala =)

rew
neboj sa.. ono zúbky sa trošku posunú, ale naozaj len minimum, akoby sa usadili =) retainer na horných zuboch nosím už pol roka a keď si ho dávam večer, tak síce cítim, že ma trošku tlačí.. ale určite menej ako to bolo napr. pred dvoma mesiacmi.. asi sa už tie zúbky začínajú ustalovať na jednom mieste..
na spodných nosím mesiac a pol a tam ma to večer trošku, teda ešte viac tlačí, ale stále mám zúbky rovné.. vôbec sa mi nezdá, že by sa mi pokrivili.. cítim len na tom retaineri, že sa hýbu.. ale vždy večer sa dostanú opät tam kde treba..

majkaaa

Rew ano ten priesvitny, spravili mi odtlačky zubov a vyhotovili presne nasadky, mam to cez cele zuby .-). Nosim to už 5 rokov vlastne odkedy mi dali dolu strojček. A ak si to dam raz za týždeň, zuby mi to ťaha späť, aj jazykom citim po týždni nenosenia že mi predne zuby vyskočili o 2 mm dopredu. Neviem čo teraz asi sa pôjdem spýtať na ten drotik čo sa dava za zuby a či sa mi niekedy zuby ustalia aby som už nemusela mať nič.
Ešte so rozmýšlala že ak niekedy mi budu musieť vytrhnuť zub, alebo viacej , tak už mi aj tak bude nanič každy strojček už sa mi zuby budu kriviť do tých medzier tak či tak.

rew

majka__> ta umela nahradka co spominas to je to priesvitne snimatelne na noc? a aj tak sa ti posunuli? :( nosila si poctivo..? tak to si ma nepotesila :( ja mam teraz fixny a tiez to mam nosit ked mi ho daju dole.. no dufala som ze mi zubky uz zostanu rovne.. nemam chut nosit strojcek este tretikrat :) a prave mi kamos vravi ze aj jemu sa napriek noseniu dlahy posunuli.. ale vraj len trosku.. tak som zvedava..
simka111> nezavidim.. ja som mala problem nosit snimatelny strojcek v noci.. nie to este mat nieco v puse cez den.. strasne mi vadilo ako z toho slintam.. no drzim palce nech si skoro zvyknes.. alebo aspon nech ten mesiac rychlo zbehne :)

simka111

Ma niekto skusenosti s takym strojcekom neviem ako sa vola co ma umele podnebie..problem je v tom ze mesiac si ho mam davat od rana az do vecera a potom len poobeede ale mam sa naucit rozptavat co je horsie lebo suslem,to podnebie mi tam vadi..da sa na to rychlo zvyknut???? prosim poradte????? :( :(

majka__

ja som nosila zubny strojcek od asi 17-rokov a nosila som ho 2 roky asi. dneska mam 22 rokov a horne 1-tky a 2-ky sa mi kus posunuli. strojcek som mala aj na spodnych zuboch, ale tie sa mi neposunuli. myslim si, ze to je preto, ze na spodnych zuboch mi tenky drotik vymenil za taky hrubsi (ale nebol nejak z opacnej strany... normalne ho bolo vidno, len bol hrubsi). a ten som mala dost dlho (asi rok z tej doby). takze tie su rovne dalej. na tie vrchne aj spodne mi taku umelu nahradku vyhotovil zubar, ale to nepomohlo, i tak sa mi zuby posunuli tie horne. o tom retainerovi som nepocula este a vidim to tak, ze si budem musiet dat asi strojcek este raz, ale len na vrchne zuby. na tie spodne je to zbytocne podla mna, kedze rovne su. a skusim sa mozno neskor opytat na ten retainer... mozno by sa mi zuby neboli posunuli takto... :o(

rew

ahojte.. mam kamarata ktory ma ten drotik za prednymi dolnymi zubami.. vobec to spredu nevidno a vyzera to tak ze sa na to da lahko zvyknut.. pokial viem tak jemu to dali hned po zosadeni fixneho strojceka, nic na noc predtym nenosil.. takze ako napisala beika.. skus sa opytat svojej zubarky..

beika

Ahoj Majka.. mne bolo povedané, že mám dva roky nosiť retainer.. a po tých dvoch rokoch ak sa mi zúbky nebudú posúvať, tak som za vodou.. ak sa budú posúvať stále, tak už retainer nosiť nebudem, ale podlepia mi predné zúbky nejakým drôtikom, ktorý ich bude držať pohromade a ten mi tam ostane ďalšie dva roky, alebo pokiaľ ho bude treba.. skús sa opýtať na toto..