zivotne rozhodnutie

Príspevok v téme: zivotne rozhodnutie
otazniik

Citim, ze som na krizovatke a neviem, ktorym smerom sa mam vybrat. Som mlade dievca vo 4 rocnom vztahu so svojim priatelom. Tri roky normalny vztah posledny rok vztah na dialku. Ja pracujem na Slovensku, priatel v Cesku, vidime sa iba cez vikendy. Zrazu mam pocit, potrebujem surne nieco zmenit. Niekedy som byvala stastna, no dlhsiu dobu uz urcite nie som. Priatel je viac-menej spokojny s tym, ako to je teraz, lebo kazdy z nas si buduje svoju prax a postupne aj karierny rast. Ale ja citim nejake prazdno, ani neviem preco. Uz ma nebavi ani praca, ani ten pocit slobody, ze mam vsetok svoj volny cas pre svoje aktivity a zaujmy ako to bolo na zaciatku. Citim prazdno. Mam na vyber tri moznosti a neviem sa rozhodnut. Rozist sa a zacat zit odznova uplne iny zivot, ostat tak ako zijem doteraz a nerobi ma to stastnou, alebo odist za priatelom /hoci to nie je take lahke/ a mat pocit, ze som sa obetovala vztahu. Ale tej poslednej moznosti sa najviac obavam, lebo neviem, ci by som sa potom citila stastna, mala by som pocit, ze som spravila viac ako moj priatel, kedze jemu je to viac-menej jedno ako teraz zijeme, je s tym zmiereny. Bojim sa buducnosti, lebo neviem, co bude so mnou resp. s nami. Bojim sa aj toho, ze vsetko zavisi od mojho rozhodnutia, to je to najhrosie, lebo citim,ze priatelovi je to jedno a preto ma uz mozno ani ten vztah tak velmi nenaplna. Nedokazem sa rozhodnut, no viem, ze ak nic nespravim nebudem stastna. Prosim vas, ak mate niekto podobne pocity, alebo ste nieco podobne v zivote zazili, velmi by mi pomohla vasa rada. Dakujem

Slobodna

V tom čo si napísala si si predsa sama odpovedala a rozhodla sa- "Rozist sa a zacat zit odznova uplne iny zivot".

vebe

Vela zalezi od toho, ci je priatelov pracovny pobyt Cechach nejako casove ohraniceny, alebo ci je to tak, ze ma tam pracu a kym je bude mat, tak tam bude.Aby vztah fungoval, mal by sa nejako rozvijat a snad aj niekam smerovat. Ak jeden z partnerov odide niekam daleko a vztah ma zostat zachovany, to existovanie na dialku by malo byt definovane - aky je ucel toho pobytu a hlavne jeho dlzka, ci a kedy sa partner vrati. To su veci, o ktorych treba hovorit a treba si ich vyjasnit. Neviem si predstavit dlhodobejsie a casove neohranicene existovanie vo vztahu na dialku. Ak mam niekoho rada, tak s nim chcem zdielat svoj kazdodenny zivot, to co ma trapi dnes, nevedela by som si to naplanovat len na vikendy, vadilo by mi,ze ten co ho mam rada je vascinou prec, ze ho mam len kde tu cez vikend a potom sa musim rozlucit. Ono sa po case stane, ze sa zivot rozdeli na cas cez tyzden a cas cez vikend, lenze vztah je o niecom inom, nie len o vikendoch, najma ak je to vazny vztah a chcela by som ho niekam posunut. O rodine na dialku uz ani nehovorim, to vzdy dopadne nedobre. Ja ta chapem a snazila by som si veci vyjasnit.

kvakato

Myslim,ze takyto vztah vyhovuje kazdemu chlapovi, raz za tyzden si pride zasexovat, no nic ine pre vztah nerobi. Chapem ta a ten jeho nezaujem nieco s tym robit ta musi dost zozierat. Ja by som to riesila asi tak, ze ked sme kazdy inde, tak nech si dame ako keby pauzu a ak mas prilezitost najst si lepsi vztah tak to urob a jemu povedz, ze ak stretne niekoho s kym by chcel zacat vztah nech to urobi, no a ak by sa nahodou po roku vratil domou a ani jeden by si nikoho nenasiel, tak asi ste si sudeny a pokracujte vo vztahu, no takto to podla mna vas vztah iba zabija. Inak ak mam povedat pravdu, tak nieco take ako ppauza vo vztahu neuznavam, no ak je to takto....Myslim,ze si sama musis zvazit vsetky pre a proti a urcite sa rozhodnes spravne, hlavne:)...nech sa rozhodnes ako kolvek nikdy to nelutuuj, vzdy musis mat na pamati, ze si urobila dobre, aby si sa nezozierala tym co by bolo keby...

kafe

No tak pozor! Čo sa zmení, keď sa s ním rozídeš? Aký je to ten "úplne iný život"? Budeš žiť presne to isté, len namiesto víkendov s priateľom budeš mať figu borovú = zase prázdno.

Všetky tri riešenia sú na prd. Šporíte si na dom? Plánujete žiť v Čechách alebo na SK? Máte nejaké plány do budúcna, na čo by si sa mohla tešiť?

Niekedy je dobré nechať veci plynúť a oni sa časom už nejako vyvŕbia... alebo možno neskôr pocítiš istotu, že TOTO riešenie je to pravé orechové, skús to teda teraz nechať tak, keď sa nevieš rozhodnúť. Neboj sa, dáko bolo, dáko bude:)

AdamKrt

Vztah na dialku a stretavanie sa iba cez vikendy ? To by som bral hned :) Tiez mam vztah na dialku a vidime sa s priatelkou tak maximalne 1 vikend v mesiaci...

Co si myslis, ze ked tak zaraba teraz, ze stale bude ? Ved si siel len zarobit. Je mozne, ze o nejaku domu to bude uplne inak.