slovenské vyrobky

Rebelin

Zvuk skús poriešiť cez optiku, dobré TV majú optický výstup aj zvukové karty do PC, prepoj to s receivrom alebo kinom a máš po starostiach, samozrejmosťou sú kvalitné reprá, asi najdôležitejší článok reťaze

lost

len neviem ci zosik alebo AVR alebo obe? :D
a ci osobitnu zvukovku na z PC > avr/zosik > repro, alebo viest zvuk cez HDMI :)
hlavme mi ide o co najlepsiu kvalitu :)

Rebelin

Sorry, až teraz som prišiel ku kompu, PC prepoj s TV káblom HDMI ak máš taký výstup na grafickej karte, budeš mať skvelý obraz, v najhoršom prípade môžeš použiť DVI výstup, to by tvoja grafika mala mať, zvuk z PC a z TV daj do nejakého kvalitného receivera alebo domáceho kina, tu ti neporadím, kvalita versus cena

lost

To ano, ale ja radsej uprednostnim film z PC :)
Cize TV bude skarede... ach jo.
Inac, nevies nahodou ako najlepsie prepojit PC s TV a s repro aby som mal co najlepsiu kvalitu zvuku?

Rebelin

Áno 1080p je najvyššia kvalita a je škoda že u nás nemáme tv signál v tomto rozlíšení, kúpiš si tv s FULL HD, prídeš domov, dáš doň káblovku a neveríš vlastným očiam aký máš obraz o ničom.

Rebelin

Lost, ono je to s tými riadkami takto: HD je 720p(progressive), kde sa zobrazujú celé snímky a tým je obraz veľmi kvalitný, FULL HD je 1080i(interlaced) tu sa zobrazujú polsnímky, ide totiž o prekladaný signál a ten je náchylný na kmitanie, zobrazovať celé snímky je kvalitnejšia ako polsnímky, tu sa rozdiel medzi HD a FULL HD stiera, iné je 1080p, to je ale u nás hudba budúcnosti.

lost

Rebelin

No viem ze 1080p je 25fps a 1080i je 50fps, teda ak si to spravne pamatam :D

A ano, tam som sa sekol, LCD ma konstantnu spotrebu a to plazma ma vela ak je vela bielej, resp. malo ak je vela ciernej, dik za opravenie :)

A rozdiel medzi 1080p a 1080i som zatial neskusal postrehnut :)

ale myslim ze medzi 720p a 1080p/1080i sa ako tak da :)
ale nie vzdy, zalezi na rychlosti filmu..
ja to skusim a dam vediet :D

ale podla mna to je ako so zvukom, existuje malo ludi co to postrehne, teda ak vie na co ma davat pozor a tak.. ale myslim ze pri celovecernom filme je 720p vs 1080p nie nejaky extra velky rozdielel .

Ale pokial ma LCD nativne rozlisenie 1920x1080 tak je nerozmazanejsi obrazk ked sa prehrava film s 1080p. Ale ak ma rozlisenie 1280x720 tak zase 720p posobi velmi pekne..

1080p alebo 1080i je dnes velmi tazke zohnat :) (myslim hlavne vdeioklipy, film este ako tak hej, ale nie vsetky).
V 720p je ich daleko viac :)

:))

:)))) : suhlasim, nato aby vykrikovanie malo aspon daky zmysel , je treba vela ludi nie len pár jednotlivcov, len ako to zorganizovat a kde takých ludi zohnat???? lebo co ja poznam tak prevazna cast slovakov sa radsej bude pchat napr. šéfovi do riti jak by si mal povedat vlastný nárzor , a ten co si ho povie moze v dohladnej dobe cakat výpoved alebo presun na horšiu pracovnu pozicii :/ ... a to nie len v robote to je vsade ja som to pocitila na VS, spravodlivost nikdy nebola nieje a ani nebude :( , ale ked tak zvázime tak pre normalneho obcana bol jednoznacne lepsi minulý rezim ....