Biele larvy v matrace

Príspevok v téme: Biele larvy v matrace
Mitonet

Vcera som po 2 tyzdnoch prezliekala postelne pradlo na 4-rocnom matraci (ktory velmi nepouzivame, kedze je v hostovskej izbe) a ked som zlozila plachtu, tak sa mi naskytol hrozostrasny, nechutny pohlad na mihajuce sa biele larvy s ciernymi hlavickami. Za 2 tyzdne boli rozsirene uplne vsade po celom matraci a \"hniezdo\" mali zrejme v mistach pri hlave. Postel je z drevotriesky, ale vylucili sme skodcov z dreva, kedze postel je uplne neporusena. Matrac sme ihned vyhodili, avsak v nasej spalni mame ten isty druh matracu a obavam sa, aby som niekedy pri prezliekani perin nenatrafila aj tam na taketo nechutne prekvapenie. Nevie mi prosim niekto poradit, co a z coho to mohlo vzniknut? Nemyslim, ze by som zanedbavala cistotu a hygienu bytu, ktory je novy a byvame v nom 4 roky. Dakujem.

Mitonet

Aj to som si myslela, len mi je to zvlastne, ze som v celom byte nevidela ani jednu molu, kedze v kazdej skrini v celom byte mam tie balicky proti moliam. Do matracu ma to teda nenapadlo dat, ale asi tak uz budem vzdy robit.

zuzkas

niesu to nejaké larvy molí?práve tým že saa ten matrac moc nepoužíva,nieje tam pohyb takže mali čas na uhniezdenie.oni sú také trošku do ružova,nie?lebo raz sme boli na jednej chate a tam som skoro odpadla,keď som niečo také zbadala.