Vymahanie vyzivneho pre fond?nahradneho vyzivneho

Príspevok v téme: Vymahanie vyzivneho pre fond?nahradneho vyzivneho
Francisss

Byvali mi pocas toho ako sedel v base posiel vyzivne nie v plnej vyske dopalcane som mala s fondu.Teraz je na slobode a mne na socialnom povedali ze tento dlh ktory mu vznikol vo vyske viac ako 2000 eur ma splatit mne a ja socialnemu,Vraj ho mam udat na policii a exekutorovi dat ziadost aby tento dlh od neho vymahal pochopila som to spravne vraj je teraz novy zakon ,..ako ma postupovat a co mam vybavovat ,.a hlavne bude ma to aj stat nejake eura ked to budem vymahat a napokon ani nie pre seba ale pre socialku??

ives

prosila by som odpoved dcerka mi chodi na univerzitu urad prace jej prispieva výživné z náhradného fondu minimálniu hranicou kedže otec je vo výkone trestu abola na nho daná exekucia poslali jej nejaké korunky chcem vedieť či jej može úrad práce z tejto minimálnej hranice výživného znížiť výživné nie je to v rozpore so zákonom ?

Gabčo

Dakujem za rady, ja som sa ozval www.ccv.sk , a poradili dobre. Teda snad, este nedoriesili tie pohladavky, ale verim ze je to na dobrej ceste.

Zuzicka32

Ja by som len rada dodala, že ak už neviete čo a nechcete ho udávať..stále je tu možnosť obrátiť sa na celoštátne vymáhacie centrum ccv.sk .Mne veľmi pomohlo. Bývalý im všetko vyplatil a konečne sme doriešili všetky nedoplatky, dlhy a ja mám v ruke peniaze, ktoré som tak dlho nevidela. Tak teda držím palce nech to aj vám podobne úspešne dopadne!

zuzkas

už si mi ozvala zamestnankyňa ex.úradu,že sa bude riešiť budúci týždeň ten zbytok dlhu,tak som zvedavá!

Francisss

detsky ombudsman som si dala do google a ten mi poradil a povedal ako mam postupovat je to fajn aj som si dala cislo do mobilu ak by som zase nieco potrebovala poradit,..a ano ak dostavas nahradne vyzivne od statu potom musi exekutor vymahat vyzivne od neho uz pre socialku ale navrh musime podat my u exekutora nie socialka ,.je to jeden kolotoc,.a este raz diky.

[zruseny17]

moja sestranica ma podobny problem-prebiehalo to asi takto-
najprv podala ziadost na sud o urcenie vysky vyzivneho,ked mala rozhodnutie sudu tak cakala tri mesiace ci jej expartner nezaplati,potom s rozhodnutim zo sudu a potvrdenim o neplateni od ex isla na socialne,kde poziadala o nahradne vyzivne.Podmienka aby dostala nahradne vyzivne je ze musela ona sama za seba podat ziadost na exekucne aby vymahali od jej ex vyzivne.S potvrdenim od exekutora ze konanie prebieha isla opat na socialne,kde musela zase cakat tri mesiace-ci ex nezacne platit.Az potom jej priznali nahradne vyzivne a tie tri mesiace od podania na exekucne jej socialka doplatila spatne.Teraz sa chodi preukazovat ze ex neplati a exekucne prebieha uz mimo nej.Cize ak exekutor nieco z neho vydoluje,pojde to uz "statu",nie jej...asi tak mi to bolo vysvetlene,dufam ze som to pretlmocila zrozumitelne:)vybavovala to este tento rok,tak je to aktualne...drzim vam palce a nech sa vam obom dari!!!

Francisss

ahoj no teraz mi volal ten ombudsman a preveril to ano mam to ja vymahat pre stat ze je novy zakon kde mam podat u exekutora navrh na vymahanie dlzneho vyzivneho pre stat a vraj ze sudne poplatky asi budem oslobodena tak dufam ze to tak bude.inak je to zase dalsi divny zakon na slovensku co dodat na slovensku je to tak,...a dakujem za rady vsetko dobre prajem.

Francisss

dakujem ti ano aj som si myslela ze dam 130 eur lebo aj tak s toho moze sud znizit,no tak on mi aj povedal ze mi chce znizit na ten min 25 ci kolko je teraz ale to ma chcel iba postrasit..to by nemohol robit aby mu to sud vyhovel tak malo.vies on si nasiel druhu zensku a uz s nou aj caka detsko tak sa chce teraz na to moje vysrat .teraz som na nete nasla stranku detsky ombudsman kde som mu vysvetlila aky mam problem a tiez bol prekvapeny preco mam vyzivne pre socialku vymahat ja ze to ma vymahat socialka a nie ja no je to cele na hlavu postavene.. ale povedal ze si to vsetko preveri a povedal ze mi dnes alebo zajtra zavola dala sm mu na seba cislo tak uvidim..