Progenia

Mima40

Dobrý deň, mám 40 rokov a predkus spodnej sánky, nosila som v detstve aj strojček, ale moc nepomohol. Kedže som mala ešte posunuté aj horné zuby do ľavej strany, čiže jednotka bola na dvojke, tak ma zubárka pred 20rokmi presvedčila a nechala som si vytrhnúť zdravé predné zuby, na očné zuby mi naložili mostík s porcelánkami, moment.ich mám už celej vrchnej sánke,ale moje sebavedomie bolo a je už od mala také polovičné a usmev so stisnutými perami.Neviem, či to bolo dobou a neinformovatelnosťou, ale dnes keď vidím a čítam čo všetko a ako pekne sa dá urobiť, rada by som sa dozvedela o operácii, či niečo hradí poisťovňa aj dospelým, alebo na ktorú kliniku sa mám obrátiť.

Niki-niks

Ahojte prosim vas uz velmi dlho sa trapim s tymto, sebavedomie mam uplne že dole kvoli tomu, vedela som že sa to da operovať ale myslela som si že to je brané ako plasticky zakrok ktorý stoji neskutočne peniaze tak som stratila nádej aj som to dlho googlila ale nikde nič čo sa týka ceny, ale tu som si v jednom komentári všimla že to je zadarmo lebo je to vrodena vada? Vedeli by ste mi povedať tí čo už to máte za sebou či to je vážne zadarmo? Ak áno tak neváham ani sekundu a idem do toho, velmi by mi to zmenilo život :)

adel8889999

Ahojte,
ja som sa tiež dlho rozhodovala či ísť alebo neísť a teraz mám už pol roka po operácii a je to super pocit. Operovali mi len spodnú časť sánky pretože som mala otvorený zhryz. Určite neváhajte a dajte sit o urobiť. je to super keď dám zúbky pekne spolu.
keby ste sa chceli niečo opýtať tak mi môžete napísať na misska.husarova@gmail.com.
drzim vam palce

lubkecha

nosila som fixný strojček teda rovnátka s tým ze mi zatláčali aj bradu nakoľko som mala otvorený zhryz v súčastnosti som dva roky po odňatí strojčeka a nosím len priesvitnú odnímateľnú násadu na zuby. Horné zuby sa mi ale začali mierne deformovať akoby vytláčať dopredu nakoľko na ne tlačia spodné zozadu zdá sa že spodná čeľusť má tendenciu sa posúvať naspäť hoci mi bolo povedané že po 26 tom roku by takéto pohyby nemali byť nejak markantné viete mi poradiť či sa môže absolvovať operácia aj v takomto veku a či je potom následne nutné opätovné nosenie strojčeka ?

tracyBlack

ahojte, ja som sa chcela opytat ci ma niekto skusenost s operaciou predkusu? pretoze vsetci tu pisete o progenii.. Ak ano, tak kde ste boli operovane? a kolko vas to stalo? a ako dlho ste sa zotavovali z operacie? dakujem za info:)

asdfghjk

Ahojte, doktorka mi radí ísť na operáciu a veľmi sa toho bojím. Prosím ak by ste mi mohli napísať ako ste to znášali po operácií. Ďakujem

Phopa

Ahojte,
ja už mám dnes 12 dní po operácií a som rada, že som sa nakoniec prekonala. Bol to veľký boj hlavne sama so sebou. Dá sa to zvládnuť, len sa naozaj treba odhodlať. Takže DO TOHO!

Miska 111

Ahojte,
ja mam strojček okolo jendého roku a pani doktorka uz ma pomaly psychicky pripravuje na operaciu.Majú mi oprerovať vrchnú aj spodnú. Dosť sa toho bojím.
Prosím Vás ak už to niekto máte za sebou napíšte mi na michaelahusarova@post.sk.
Rada by som sa opýtala na kopec vecí okolo toho. Ďakujem pekne