Intrigy v praci - co s tym?

Príspevok v téme: Intrigy v praci - co s tym?
liesl

Ahojte, chcem sa Vas spytat, ci mate skusenost s intrigami v praci. Ja som doteraz bola asi dost naivna, lebo som si myslela, ze v praci so vsetkymi dobre vychadzam, a az teraz som pochopila, ze nie kazdy, kto sa na mna usmieva, ma ma rad. Zistila som, ze jedna takato "mila" kolegyna si o mne vymysla vselijake hluposti a rozprava to kade - tade (aj sefke). Neviem sa cez to preniest, lebo ja neviem hrat tu jej "hru" a klamat do oci. Bojim sa, ze to moze mat vplyv na moju buducnost vo firme. Bojim sa o to viac, lebo zijem sama so synom a isty prijem je pre mna dolezity.Co mam robit? Prosim poradte! :-(

xy:)

tiez som mala taku kolegynu, nevyhoda bola, ze boli super kaaamosky so sefkou..dala som vypoved a moj zivot sa vyrazne zlespsil.

iwus93

Liesl
mňa to prevalcovalo v sobotu ráno, pretože som bola na nočnej a prišla som domov, tak som aj zato plakala a nemohla som spať. Myslím skoro nato každý deň že ako bude v robote. Drží ma to tam len preto, lebo si zarábam na vodičák a aj pre niektorých v pohode kolegov, no dúfam že si aj oni myslia to isté, ale už som im pár vecí povedala, čo iní nevedia a neroztrubovali to.

liesl

Podobne! Ja sa tiez snazim nepripustat si to, zvlast, ked viem, co si o nej myslia aj ostatni, ale obcas ( ako napr. dnes) ma to prevalcuje, tak som potrebovala podporu. Dakujem vsetkym! :-)

iwus93

Zvládam to celkom ešte dobre, len niekedy na mňa prídu chvíľkové depresie, ale potom v pohode. Kolega mi povedal že si mám povedať svoj názor ked sa mi niečo nepáči, názor môžem povedať aj kolegovcom, aj šéfovi.
Raz sme spravili jednu chybu a šéf nám zato strhol 20 € z výplaty. No ja ked som si šla pre výplatu, tak mi dal tak ako som si narátala, tak som si myslela že nestrhol a o pár dní sa dozviem, že namiesto mňa strhli kolegyni a ona tam vôbec nebola. Šla som do dverí a ani som nestihla vstúpiť a na mňa vybehla, že prečo jej strhol výplatu ked ona tam ani nebola. Som jej povedala, že ja zato nemôžem, chod za šéfom, on to zrieši.
V tej robote každý každého ohovára a ja si to beriem strašne osobne a potom ma to trápi :( snažím sa so všetkými vychádzať, sú tam asi 2 čo sa s nimi nemusím ale rozprávam sa s nimi ked je treba

iwus93

jooj, ako keby som počula o svojom kolektíve :) tiež mám takú kolegynu, čo každého buzeruje, si myslí že je veľká panička...Pred 3 dňami jej kolega riadne dal :D išla som popukať od smiechu, ale potichu :)

liesl

O jej vztahu k sefke sa hovoria rozne veci, kamosky na 99% nie su, ale sefkina sekretarka tvrdi, ze sa jej chodi stale vtierat. Ini vravia, ze sefka ju ma zaradenu tam, kam patri (neuroticka, intriganka), ale akceptuje ju, lebo podava vykony.

mate59

tak by som to naznačil šéfke,že striga proti mne niečo má, ak nie šéfka blbá, iste vie, akú má striga povahu a vyjadrí sa ti.Tým pádom bude vzťah korektný.Opakujem, ak máš výsledky,nemusíš sa ničoho báť.