svokra ma privadza do sialenstva

Príspevok v téme: svokra ma privadza do sialenstva
zlanevesta?

takze takto: som vydata cca 3 roky, mame pekneho rocneho syna. byvame u svokrovcov, ale nie tak celkom u nich ale nad ich domom mame samostatny byt, vchodove dvere a tak. jedine mame ten isty vchod aj s ich domom, resp. je to tak, ze mame vlastne poschodie, ale oddelili sme si ho sadrokartonom a dverami. svokra je uz roky doma nezamestnana, je strasne zanedbana, ako aj cela jej domacnost. neumyva sa, ani vlasy, casto jej musime s muzom povedat, aby sa isla osprchovat, lebo fakt smrdi. jej kuchyna vyzera, akoby tam zili svine, s prepacenim. v chladnicke su plesne, jedlo tam ma po sackoch a flasiach mesiace stare, kompoty roztecene po polickach. na zemi v kuchyni blato, spina, hrnce spinave. vsade vedra so spinavou vodou, lebo to vsetko je akoze setrenie. napusti si vodu do 4 vedierok a par dni v tom umyva, samozrejme nie jarou, ale soľou!!! setrenie.. toto vsetko som vedela aj predtym, ale nie, ze az v takejto miere. byt mame oddeleny, takze by ma to nemalo az tak iritovat. co ma vsak trapi viac, ze k nam hore chodi aj 10 krat denne. mame zvoncek, alebo zaklope, ale stale ju nieco napadne a pride hore. povie jednu vec, posadi sa na gauc a zacne si rozpravat, jej muz je bud prec pracovne alebo sedi doma za PC hrami. oni v obyvacke nemaju ani gauc, takze tu jej je asi lepsie. ja vsak nemam ziadne sukromie. vcera som tu bola len v nohavickach a svokor nezaklopal a prisiel mi dnu. sila. nasho syna ma rada, aj to s nim vie, ale tieto prehnane navstevy su vela. vyhovara sa, ze mi chce umyt riad a tak, ael to sa da tiez len raz denne. uz sme jej to povedali., aj svokrovi, ale akosi to nezabera. ona je zena v depresii, lutuje sa, nenavidi sa, je obezna a zanedbana ako jej dom. mam asi 55 rokov ale vyzera a sprava sa na 70. hnusi sa mi to tu, mam chut sa odstahovat a mat SVOJ zivot. co mam robit? co si o tom vsetkom myslite?

jajka001_

tym ze nic nerobi, sa jej depresia len prehlbuje lebo clovek ktory nic nerobi tak rozmysla nad blbostami. treba ju zamestnat.
jasne ze nechce aby si jej upratovala, to sa jej dotkne, potom ma pocit menejcennosti.a tiez ked sa o seba nestara tak ju urazi ked ju niekto posle ku kadernicke.
ona keby bola v poriadku tak si to urcite sprace sama aj sa o seba postara, len asi nema preco, nema to pre nu zmysel. nema kamaratky, vsak. nema zaujmy. skus jej pomoct v tomto smere.

delphia

je to svojpravna osoba, takze vlasy by som ja jej urcite neumyvala. patri to k zakladnym hyg. navykom. je to mobilna osoba, ktora sa vie a moze o seba postarat, lenze NECHCE! v prvom rade potrebuje psychologa, event. psychiatra a pripadne jeho liecbu. dalej snazit sa, aby sa zaestanala. hoci kde, len nech ma socialne kontakty. a co sa tyka castych navstev- jedna vec je, ze byvaju v jej majetku, ale to ju na to neopravnuje, ze bude zit s nimi s ich zivot! zlanevesta nie si zla nevesta, len si v nezavideniahodnej situacii.

jajka001_

je v depresii, a chce sa nechat lutovat, ale takto sa z toho nedostane. hnev je lepsi ako smutok. ty sa snazis po dobrom ale to nejde, skus to inak.
ked sa bude lutovat, tak jej to nevyhovarajte, nelutujte ju, to jej nepomoze.
z coho ma tie depresie?

zlanevesta?

ste zlate baby, ale je to este zlozitejsie ako si myslite. uz tisic krat som zacala upratovat aj jej cast domu, dostala som vynadane, ze ona si to urobi sama. v jej kuchyni som bola asi 5 x v zivote lebo ma nepusti zamyka sa. co sa tyka vyzoru, objednali sme ju kozmeticke kadernicke so svagrinou a ona nechce ist. varenia sa nechyta, tak aspon varievam pre cely dom ja. ona si neda povedat., je si vedoma toho stavu ale nic s tym nerobi. je v depresii ale nechce ani psychologa ani nic. takze to len trpime a trapime sa vsetci...

jula kanovič

súhlasím s dadou...nesprávaj sa arogantne a drzo, lebo bývaš v ich majetku ... skús naozaj nájsť svokre prácu...a čo keby si jej pomohla upratať dom ..pekne dočista... a potom to každý deň kontroluj...a čo sa týka vlasov, tak ju napr. aj sama ostrihaj a povedz jej, že jej aj umyješ vlasy a vyfúkaš a potom jej raz týždenne povedz nech si ich umyje..a ak nie, tak jej povedz, poďte mami, umyjem vám vlasy...proste tak spoločne začať robiť veci.a potom to hádam bude aj sama robiť...

dada223

no je to hrozne, ale mali ste to, co ste chceli, poznam rovnaky pripad, kedy si kamoska s frajerom postavili nad domom rodicov nastavbu a tiez maju spolocnu chodbu. Obaja si s nimi nerozumeju, rodicia k nim chodia stale, stale im nadavju a stazuju sa na to, ale co cakali? Svokrovci spravili krok, chceli usetrit detom peniaze a dovolili si dogabat svoj dom nadstavbou, takze nezostava Vam nic ine, len to pretrpiet a nestavat sa na zadne, lebo to nie je Vasa strecha nad hlavou... Skus najst svokre pracu, potom sa to mozno zmeni...

jajka001_

uprimna sustrast. skus jej uprimne povedat ze na nu nemas cas, ze si nezelas aby k vam neustale chodila, pretoze potrebujes sukromie - nie preto ze by ti ona osobne vadila- aj tak sa urazi... a ze ty pomoc nepotrebujes ( ze nech si uprace doma, ak to bude nutne ) prestahovat sa asi nemozete. tak si musis zivot usporiadat tak aby bol znesitelnejsi.

AdamKrt

Riesenim by mozno bolo odstahovat sa, nech vas vyplatia, alebo vyplatite ich a potom nech sa odstahuju oni napr. do nejakeho bytu. Ked Ti nieco vadi, povedz to na rovinu, ale slusne. Trebalo by jej viac dohovorit, nech sa stara o seba, nieco so sebou zacne robit, lebo o 10-20 rokov to bude s nimi 100x horsie a mat take osoby na krku, tak si to hodite....

soffa

no mas to tazke.a ked ste uz investovali do prestavby tak kam chces ist???skoda penazi.,ale musela si vediet dopredu co ta caka..a manzel nema niejaku sestru,aby mame sem tam pohohla??trebalo by sa s nou porozpravat na rovinu,ze tak sa zit neda...ani neviem ako by som ti poradila,mas to fakt tazke..