Operacia stehna

Janka258

Stale myslím každý deň ak maš napr zadelene že budeš pracovať pre plasticku chirurgiu tak si každý deň pri chirurgoch z plastickej chirurgie?

Janka258

Sestrička z BA ty pracuješ na operačke? Ak ano môžem sa ťa prosim opýtať či pracuješ, teda asistuješ pri operáciach zo všetkých odd. Alebo každa inštrumentarka ma zadelene odd ktoremu bude asistovať stale?
Chcela by som robiť inštrumentarku tak ma zaujima ako to tam chodí... Ďakujem

Mia5555

Ano aj ja som to tak myslela, naha budeš čiže bez nohavičiek, pyžama... ale budeš zakryta. A odokrytu budeš mať iba operovanu časť.

verutak

to su sracky ktore tu pise udajna sestricka ano clovek je nahy ale je zakryty sterilnou plachtou a odokrytá je len cast ktora sa operuje takze uz prestane tu pisat kokotiny picoviny telce jebnute vyjebane ze ste boli uplne nahe na stole !!!!!

sestrickaZba

Som sestricka z Ruzinovskej nemocnice v BA a clovek je pri operacii nahy-je to preto, aby keby sa nieco stalo-doktor vedel hned indikovat zmeny na tele, len pri operaciach tvare byva prikryty plachtou. Pri operaciach ako je napr. operacia slepeho creva je clovek na operacke neprikryty-take nieco, ze by plachta mala otvor-to na oddeleni nemame, asi to mate z americkych filmov;-)ale pripustam, ze vsade to moze byt inak. Pacienta prezliekame do pyzama, clovek je pripolovadomi, takze ani po uplnom prebudeni nevie, ako sa do pyzama dostal. Berieme to ako rutinu, cloveka si neobzerame, takze sa nehanbite;-) zdravie musi byt prednejsie, ako pocit zahanbenia

Z NEMOCNICE

UZ TU TAKE TEMY BOLI POCAS OPERACIE NIEKTO NIE JE NAHY A KED NIEKTO BOL TAK JEDINE NA CVOKARNI V KAZAJKE SI ZAKRYTA AKO PISE SESTRICKA POCAS CELEJ OPERACIE LEN MIESTO TEDA STEHNO BUDE NAHE AHOJ!!!!

sestricka..

pocas celej operacie budes zakryta !!!!!! teda naha nebudes to ti trepu somariny asi to citali na pokeci len miesto ktore ti budu operovat bude nahe ale ty nie.

Mia5555

No tak to budeš musieť byť na 100% naha. Nehambi sa oni take videli už milion krat. Ja som sa zobudila na operačke po operácii tiež naha :-) A chodili tam okolo mna všetci kým ma nepreložili na postel a zakryli paplonom ja som nemusela isť na zobudzaciu izbu lebo ja som bola hore hneď na operačke ešte.
Budeš naha ale prekryju ti stehno tou ich sterilnou plachtou a nechaju si otvor iba na tu operovanu oblasť. A ak dooperuju tak daju plachtu preč chvilu budeš zase naha ale to je normalne hore budeš určite zakryta.