Vsetci ma ignoruju

Príspevok v téme: Vsetci ma ignoruju
UtrapenaDusa

Od mala som bola velmi ticha a mala som velmi malo kamaratok.Zial ostalo mi to doteraz stale neviem s kym mam o com rozpravat tak sa so mnou kazdy nudi - pochopitelne, ved viem len prikyvovat a neviem takmer nikdy viest dlhsi rozhovor.
Byvali spoluziaci sa mi na ulici ani nepozdravia radsej sa otocia prec akoby ma nepoznali, kazdy ma skratka ignoruje.
Velmi ma to trapi, ze na mna kazdy takto kasle, snazim sa byt zhovorciva ako viem, ale je to stale malo, neviem si s tym dat rady uz roky. Mam strach ako si vobec najdem robotu ked som taka ticha mam vysoku skolu, ale neviem ci mi to pomoze ked kazdy hlada len komunikativnych ludi.Momentalne som na materskej aj mojho partnera som si nasla len zazrakom aspon ja si to myslim, on ani nevie ako ma to trapi, ze som aka som. A teraz na materskej som stratila aj posledne kontakty co som pocas skoly udrziavala. Je tu niekto co ma tiez taketo problémy a pocity? Viete mi poradit ako si ziskat ludi a priatelov?
Stale od mala odo mna kazdy utekal ked trebalo skupinky v skole robit vecne som ja ostala bez dvojice, no vecny trapas....
Poradte prosim nieco.

LeSante

Ahojte. Pridam svoju skusenost, mozno to niekomu pomoze:)
Tiez som bola velmi ticha a neustale v krci.
Velakrat som sa zamyslala nad sebou, preco som taka aka som. Odpoved neskor aj prisla.
Pricinou bolo udupane sebavedomie,udapene mojim bratom. Odkedy mi pamät siaha, tak si spominam, ze ma len podcenoval a urazal. Bola som nula, spina, tá,co v zivote nikdy nic nedokazala a nedokaze,atd,atd... Doteraz mi rezonuju jeho slova, ked som hocico povedala: "a koho to zaujima, bud ticho." Za vsetko zle som samozrejme mohla ja, nic nebolo nikdy dobre..
Snazila som sa zistit, preco je ku mne taky. Prva vec je, ze mi zavidel a druha vec je, ze si na mne "riesil komplexy". Totiz moja skusenost je taka, ze na vsetko, na co upozorujeme na druhych, si myslime o sebe. Je vlastne chudak, je mi ho luto.
Prva vec, co som urobila bolo, ze som prestala verit vo veci, ktore boli vo mne zakorenene. Ze som "zla", ze som "nikto", ze moj nazor nikoho nezaujima a hlavne, ze nemam hodnotu. Zacala som pracovat na svojom sebavedomi.
Druha vec bola, ze som mu odpustila.
..Treba sa tesit z malickosti, verit si, objavit v sebe to pekne (a verte, je toho dost), venovat sa veciam,ktore nas robia stastnymi, vela sa usmievat a hlavne nebrat sa az tak vazne.
Teraz som stastny clovek, s obcastnou smolou a svojimi naladami a ked sa spätne pozriem, tak nerozumiem ako som mohla byt ja niekedy tichy typ cloveka:D

sanyyyyyyyyy

Ja mam tiez taky problem som ina a ticha a ked sa zacnem s niekim bavit tak je to zle a potom sa so mnou uz nebavi nikto.A to len preto lebo som sa zacala bavit s nespravnum cloveko :(

Podobne..

no skoda, ja sa zdrujem v BA mam tu brigady a skolu.. no ved to, ked ti niekto hovori aka si najlepsia priatelka, ale pritom ti zavidi aj najmensiu hlupost a vobec nepraje.. achjaj no co uz, chora doba..

UtrapenaDusa

Podobne..
Ja som z Ke a Ty? Tiez som mala take "kamaratky" co zavidia aj nos medzi ocami. Ale v dnesnej dobe je to uz velmi bezne, ludia su zlí aj v srdciach majú len zlobu.
Na detskych ihriskach je teraz v zime dost prázdno nikoho tam niet, tak na jar by som to mohla skusit.

anjelik9

ked si na materskej to mas super vybehni ked bude pekne na ihrisko a prihovor sa dakomu že má zlaté dieta daj malemu/malej cukrik nech ponukne aj druhe deti a možno že sa tak s niekym skamaratis musis skusit za skusku nič nedas môžeš len ziskať ked to neskusis tak si vopred prehrala tak ukaz ostatnym že nie si taka ako si myslia ostatni

Podobne..

Ahoj UtrapenaDusa.. odkial si? ja neviem najst nejaku normalnu kamaratku, lebo v dnesnom svete je moja skusenost taka, ze fakt kazdy kope za seba, je kamaratka ked sa nic nedeje a je to vyhodne, ked je ta druha v niecom lepsia, aj ked len v hluposti, uz sa kamaratka na nu vykasle..sucitit s nou vie, ked sa kamoske nieco stane, ale tesit sa s nou uz nevie... takze nemam ziadnu dobru kamosku.. niekedy ma to tiez trapi, chodim na vs, zijem s priatelom, ale okrem neho nemam kamaratov..

UtrapenaDusa

Ahojte vsetci. Musim priznat, ze ma Vase navrhy a navody potesili. Napisali ste mi zaujimave postrehy a rady, v kazdom prispevku som nasla nieco co mi pomoze a co ma zaujalo. Dakujem za vsetky prispevky.
Moja posledna skusenost bola dobra. Bola som v cakarni u lekarky a hodinu cakania sme sa rozpravali s jednou pani. Bola velmi mila, som ani nevedela, ze este aj taki ludia sa najdu - potesilo ma to.

goccia

mne napadli dve veci, ktore mozno zafunguju

1. kedze si mamicka, urcite sa na ihrisku stretnes s dalsimi mamickami. A myslim, ze vsetky rady hovoria o svojich detoch, chvalia sa nimi a tak dalej. To je jedna oblast, ktora podla mna poskytne dost priestoru na rozhovor.

2. vacsina ludi sa rada pocuva, takze staci klast otazky a uvidis, ako sa kazdy rozrozprava. Mozno budes ty hlavne pocuvat, ale ten druhy sa bude pri tebe citit dobre. Bude mat pocit, ze ta zaujima a rad sa s tebou stretne aj nabuduce.

btw. ja som asi podobny typ ako ty a tiez som konverzacne drevo :))

Michal_PU

Dám taký tip: Mne sa osvedčilo zistiť si, o čo sa dotyčná osoba zaujíma alebo čo sa deje naokolo :) Vždy je niečo, v čom sa nevyznám a práve na tom sa dá stavať :) Naposledy som sa bavil o hasičskom športe, keďže nie všetkému v tom chápem :)

Ale aj témy ako hudba, tanec, práca/škola... sú fajn :) A aj to, že budeš mamička sa dá použiť :) Určite sa dozvieš na spomínanom ihrisku nejaké rady, tipy a triky :)

lololo

Ahoj DOBRA DUSA.Ja pracujem,mám už dost rokov. V škole som nepatrila do žiadnych skupín,teraz v práci je ich zopár-ja nepatrím do žiadnej.Prečo ? Nedokážem sa pretvarovať a ani ohovárať,či sa vysmievať z niekoho...preto k nim nepatrím a ani nechcem ! Riadim sa heslom :
"Radšej nemať žiadnu priateľku,než mať falošné-v skupine...
Takže : NETRAP SA a buď sama sebou. Maj sa rada,uvidíš,že svet bude krajší.Veď ty máš okolo seba ludí,ktrorí ťa ľúbia - dieťa a manžel.Pekný večer :-))))))))))