Je to normalne??

Príspevok v téme: Je to normalne??
saskia20

Zaujímal by ma Váš názor na moju situáciu ... mám 21 rokov, skončila som strednú školu a som nezamestnaná. Mám priateľa, s ktorým si hľadáme spoločné bývanie, resp. bývanie sme si už našli, len čakáme aby som si našla prácu, pretože s 1 príjmom je to ťažké ... ale teraz tu nejde o to ... mám otca, ktorý je príšerný. Nedovolí mi aby som chodila von, chce aby som stále sedela doma na riti a bola pri ňom...vystrája keď som vonku do 22:00, keď idem napríklad do obchodu tak kričí kde zase idem, nech som čím skôr doma ... idem na diskotéku a dovolí mi byť do polnoci ... nechce aby som mala priateľa, že vraj nato nemám vek ... klame na mňa ... maminu nahovára aby ma neznášala ... vyhadzuje ma z bytu, nadáva na mňa ... stále na mňa kričí, že ma živý, že nezarábam ... že len mu pretrepujem peniaze čo vôbec nie je pravda, pretože peniaze mám z brigády ... dal mi ultimátum, že ak budem bývať v jeho byte, tak musím mu platiť zato, že tam budem bývať, za stravu a hlavne ho musím počúvať na slovo ... že vraj večierku môžem mať do 20:00 ... o 20:00 mám už dávno ležať v posteli ... je to normálne??? Je to trápne, že v mojom veku sa musím pýtať vonku dokonca či môžem isť si sadnúť na limču ... Prestalo ma to baviť a sekla som s tým ... povedala som mu, že ho nebudem počúvať, chodím si von kedy chcem a prídem kedy chcem ... nepýtam sa ho či môžem isť tam a tam ... teraz mu to vadí, že si dovoľujem, že som zasraná, že si nedám nasrať na hlavu .... Chcem si nájsť prácu a odsťahovať sa ... mať pokoj ...Čo by ste robili na mojom mieste?

saskia20

No jajka, moja mamina nechce brat odo mna peniazky ... ona to berie tak, ze som jej dcera a nie nejaky podnajomnik v byte ...to len oco stale s tym obsmieta ...

saskia20

Moja maminka je proste super, velmi ju to bolí, ale zvlada to kvoli svojim 3 detom ... a jajka s tym prispievanim mas trosku pravdu, pretoze poznam vela rodin, kde deti prispievaju do domacnosti, lenze, ja mojmu "skvelemu" otcovi nebudem prispievat pretoze on ich nechce napr. pouzit na stravu alebo na najomne ale on ich chce prepit a hlavne kupovat za ne cigarety ... takze podporovat ho v tom nebudem ... radsej si tie peniazky budem setrit do buducna

jajka001_

dalsi priklad toho ako alkohol nici ludi a ludi okolo nich...nic, len to musis nejak prezit. tvoja mama to asi tiez nema lahke.

saskia20

Vies najhorsie je na tom to, ze otec pije veeeeelmi veeeela ... takze to situaciu zhorsuje ... nebudem tu pisat o vsetkom, ale to co som napisala je len to najmenej ... ale mna to najviac trapi, kedze sa nemozem rozhodovat slobodne ... on mi chce aj priatela vybrat, nelubi sa mu moj priatel, pretoze je odomna nizsi ... ale nevie pochopit, ze sa neskutocne lubime ... co mam z toho ze bude vysoky, krasavec a neviem co este ked bude odporny sadista ako je on? V tom ni nerozkaze, budem lubit toho koho chcem ... nie toho koho chce on ... dokonca sa mi pletie do prace, aku mozem prijat a tak ... proste hroza ... cele dni sa len hadame ... nebavi ma to ... preto chodim prec z bytu hned od rana az do vecera nech ho nevidim ... lenze nie vzdy sa to da ... kedze priatel pracuje sem tam musim byt doma ale vtedy je to hroza

jajka001_

si uz davno dospela, nema ti co rozkazovat kedy mas ist spat a kedy mas byt doma. na najom a stravu by si mala prispievat, ale ak nemas pracu, vsetci vedia aka je situacia, nemali by ti to vycitat. ale asi ti neostava nic ine len si intenzivne hladat pracu a tie reci pustat jednym uchom dnu a druhym von. mame slobodu prejavu ze :) a takisto si mozes povedat svoje, ale je na tebe, ci ti to za to stoji.

saskia20

Byvam na vychode ... v TV ... takze tu nie su skoro ziadne pracovne ponuky. Do zahranicia nemozem ist, pretoze priatel je policajt, cize odstahovat sa do zahranicia nie ... a byvat mozem ist k nemu a jeho rodicom, ale nechcem tam ist bez prace chapes nie ...

Aja02

Nakoľko nemáš prácu, tak hypotéku ti určite nedajú v žiadnej banke. Máš, ale pár možností:
1. Ak vieš cudzí jazyk, môžeš ísť s priateľom do zahraničia. Dnes veľa mladých ľudí ide za hranice. Zarobia si tam a vrátia sa naspäť.
2. Môžeš ísť dočasne bývať na ubytovňu. Nie sú síce lacné, no ani drahé. Ak by si tam išla bývať aj z priateľom, tak by ste to mohli utiahnuť.
3.Neviem v akom kraji bývaš, no na západe si určite zoženieš prácu ľahšie a aj za vyšší plat. (Bratislava, Trnava a pod.).

Čo sa týka tvojej otázky., že či je normálne, že ti všetko otec zakazuje.
Nie, nie je to normálne. Tvoj otec je typ človeka, ktorému nič nie je dobré a potrebuje mať silou mocou všetko pod kontrolou. Chce ta vlastniť a rozkazovať ti ako, keď si bola malá. Toto dlho nevydržíš.