Odopieranie sladkosti

vsevedka

Tak teda k tym 70%-nym cokoladam-urcite su lepsie ako tie mliecne presladene (hoci ich vyrobcovia propaguju-kolko je v nich vraj mlieka), ale skus si sam odpoveat, kolko mlieka sa zmesti do 100g cokolady a kolo bieleho cukru je tam, mlcia. Urcite su lepsou alternativou sladkosti tie, ktore obsahuju 70% a viac kakaa, ktore je dokonca zdraviu prospesne, pre svoj obsah pre telo prospesnych mineralov a teobrominu. Takze ak ta bude honit mlsna, je lepsie dat si len par tabliciek kvalitnej horkej cokolady, s vysokym podielom kakaa.

Lia86

Punk zero
Ak jes sladké, kolise ti hladina cukru v krvi a ty máš zachvaty zravosti (chuť na sladké,zjes čo ti prvé príde pod ruku) ale ak nejes cukor, jeho hladina v krvi je stabilná a tieto zachvaty nehrozia. Ja som na sebe odpozorovala, tiež som bola závislá na sladkom, že po nejakom čase som sladké vôbec nepotrebovala, mozog jednoducho zabudne na tu chuť a nepyta. Kamoska predo mna postavila tiramisu a so mnou to ani nehlo. Ja osobne som závislá na ovoci, musím mat každý deň a cukor nahradzam medom, taktiež som vyradila bielu muku, smotanu a mastne jedla z jedalnicka, keď neschudnem, aspoň robím daco pre moje telo.

hammel

Ak si odopieraš sladké tak to robíš dobre. Tvoje telo nepotrebuje sladkosti ale sladké veci potrebujú kvasinky v tvojom tele a tým sladkým sa živia. Teda ak máš chuť na sladké tak to nepýta tvoje telo ale kvasinky a ty to potom nevydržíš a dáš si niečo sladké a kvasinky dostali potravu a znovu sa môžu množiť a vytvárajú ti zbytočné problémy. Urob si ráno na lačno pľuvací test. Zober pohár, napusť tam vodu a napľuj do neho. O pol hodinu skontroluj a všetko to čo spadne na dno sú tie baktérie.

punk_zero

Dakujem Vam za odpovede. Potesili ma :)
Sladkosti a hlavne cokolada su velmi navykove. Tazko sa zbavit toho zlozvyku. Nastastie existuju jablka heh

vsevedka

Celkom urcite, len preto, ze nejes sladkosti sa ti nic nestane, cukrovku celkom urcite koli tomu nedostanes. Ved dokonca ludia, ktori boli pocas vojny v koncentracnych taboroch, mali zlu vyzivu a celkom urcite nejedli ziadne keksiky ani cokoladu, tak ti, ktori mali cukrovku, sa im velmi zlepsila, dokonca sa mnohi z nej vyliecili.

A chyba, ze ovocie si das len obcas, to mi nejako nekoresponduje s tym, co pises, ze chces zdravsie zit, ovocie a zelenina sa ma konzumovat denne, kludne v piatich davkach. Skor som to pochopila u teba ako snahu nezdravo schudnut. Teda este raz, sladkosti priemyselne vyrobene kludne vynechaj, ale ovocie urcite nie!

RNG

Nuz niektore nazory lekarov dnes nehovoria o opotrebovani inzulinovych receptorov, ale zmenach na bunkovych stenach, kde rozne latky, najma tvrde polymerizovane lipidy nedovolia vytvoreniu glukozovych mostikov na signal inzulinovych receptorov.
Nuz a to by jasne vysvetlilo, pre co nemaju cukrovku ludia na odlahlych tropickych ostrovoch, ktori jedia dost palmoveho cukru ale nie ziadne priemyselne spracovane oleje. A zo zdravotnych zaznamov roznych ostrovov, kde boli lekari-misionari cukrovka a srdecne choroby sa objavili az po zavedeni"civilizovaznych " potravin, tj priemyselne znicenych a najma rafinovanych a hydrogenizovanych olejov.
Ina obdobna situacia existuje aj napr v Hongkongu, kde chudobni, ktori jedia tradicny stavu maju velmi zriedkavo choroby srdca a cukrovky, ale ti bohatsi, co presli na "modernu " stravu maju radove vyssi vyskyt tychto chorob.
Tamojsi lekari ich aj nazyvaju choroby bohatych, tak ako v Europe nazyvali kedysi dnu(gaut)
Kedze aj ja som jedna z obeti lekarmi odporucovanych "zdravych rastlinnych olejov a masiel a natieriek", snazim sa ich z tela dostat, co je velmi tazke pouzivanim lecitinu a lipaz.
Casom sa mi ta cukrovka zlepsuje, dnes uz nie som na silne nizkosacharidovej diete.Ale je to uz vyse 6 rokov......
Ked sa raz nieco kazi vyse 55 rokov, nie je to tak lahke napravit, ak vobec.

5qo

cukrovka ti hrozi ak sa budes prejedat cukrami,hlavne tymi viac nezdravymi,namahanie inzulinov receptorov ich opotrebovava a nejsu inzulin hormon schopne produkovat. cukry v ovoci potebuju menej inzulinu napriklad.ak nejes cukry setris tieto receptory a mas ovela mensie riziko cukrovky tak robis dobre