Plnou parou vpred

Príspevok v téme: Plnou parou vpred
DevilsAngel

Ahojte dieťáci :) Tak dnes je môj veľký deň, rozhodla som sa že začnem na sebe makať, pretože mám pocit že mám nejaký zlý prášok na pranie, všetko mi je menšie a menšie...
Ak sa aj medzi vami nájde niekto kto má dosť toho otrasného pohľadu do zrkadla nech kľudne napíše a pokecáme, poradíme, podržíme :)
------------------------
Správna výživa, životospráva www.zdravie.sk

majka_21

Ahoj Pastelka, ako sa ti dari? Ja mam teraz trosku burlivejsie obdobie, ale v pohode :-). Vsetko sa da zvladnut, musim si to povedat. S plavarnou budem musiet skoncit zrejme - aspon do jari asi. Totiz vcera som zacala trosku citit hrdlo, ale uz je to v poriadku. Bola som plavat v utorok a chcela som ist aj dnes, ale radsej nie. Skor sa zamyslam nad speeningom v kombinacii s posilovnou mozno alebo neviem cim... Laka ma vyskusat aj ine formy cvicenia, napr. aerobic. Ale neviem no. Ved uvidim. :-) Ale inak, tesi ma jedna vec. Ze hoci som necvicila asi mesiac cca alebo tak nejak, a cez leto to nebolo neviem ake pravidelne cvicenie, tak ze som nepribrala ani gram. Mam taku vahu, aku som mala v juni (78 kg - dnes rano sice 78,5 - ale ocakavam kramy, tak to asi preto). Zeby sa moj lenivy metabolizmus dal opat do obehu?

majka_21

Pastelka,
tak mne nebolo teraz moc dobre. Liezla na mna angina, ale ku doktorke som nesla - podla mna zbytocne brat lieky, ked ich netreba. Tak som len pila cajik, kupila si pastilky z lekarne na cmulanie a tak... Bola som bez teploty a kaslu, takze pohoda. Uz je mi lepsie. Plavat som este vzdy nezacala, lebo ako vravim, dobre mi nebolo. Cele dni mi ubehnu ako voda. No, mam cislo 44, ale cislo rifli 34. No ide o to, ze tak na stehna som natiahla aj 42, ale na bruchu som nezapla vobec. A viem asi preco. Rozpravala som sa s jednou znamou, ktora berie rovnaky sprey pre astmatikov ako aj ja (Atrovent) a vravela mi, ze ona moc pribrala, ked brala ten sprey - ale len na bedrach a bruchu. A nemoze z tych partii schudnut. Lebo ja mam trebars trup stihly aj lytka, ale cez brucho prepcham maloco, co je problem. Tak uvidime, co to bude. Az mi dobre bude, chystam sa plavat. Tak verim, ze to bude oki. Inak... Tiez ma prekvapilo, ze som schudla uz cca 7-8 kg a este stale mam rovnaku velkost. A neschudla som ich predsa dietou. Ale to bude asi tymi liekmi. Idem si dalej po robotke - joj. Nic nestiham. Pekny den ti prajem a vela stastia a oddychu.

pastelkaa

Ahoj majka,
ja mám tiež také hektické obdobie, až príliš...som unavená, uťahaná, telo si stále pýta jesť. Vrr, až som z toho znechutená, lebo som mala veľmi divné až divoké chute. Ale už sa to nejako dnes ustálilo a mám konečne odpor, dúfam, že mi to vydrží a ostanem pri tom svojom. To je tým porušením môjho stereotypu. Cvičiť nevládzem, lebo málo spím a som v práci, alebo v škole. Ale verím, že sa to napraví, len čo začne škola normálne a vytvorí sa mi nejaký normálny režim a budem jesť pravidelne, lebo mi to robí dosť problém. Buď žeriem, alebo nejem..Ale nejako nepriberám, tak ma to netrápi až tak.
Inak ty nosíš 44 číslo? lebo ja tiež a mám o 10 kilo viac ako ty...

majka_21

Ahoj Pastelka,
ja prezivam momentalne sialene obdobie (mozno je to aj tymi kramami, co mi prisli). Byvam nervozna teraz, vsetko ma vytaca, nemam chut na jedlo... Skola mi zacina v piatok. Rozvrh mam dobry - v stredu a v piatok chodim do skoly. Ale chybaju mi tam este 3 predmety, co bude asi blokova vyucba. Povinnosti mam do bludu, takze na chudnutie nemyslim. Bola som dnes skusat jedne nohavice do obchodu. Cislo 42 som neobliekla a 44 nemali - ale obliekla by som 44 myslim. Takze urcite mam este z coho chudnut. Cakam, az mi skoncia kramy a zacnem cvicit opat. Ale teraz to jednoducho nejde... Aj napriek povinnostiam si vravim, ze vsetko bude dobre. Vazim inak 77,5 kg, takze az sa cudujem, ze mam 0,5 kg dole.

pastelkaa

Ahoj majka,
tak ja som späť, unavená, ale zároveň oddýchnutá a strašne moc spokojná :)..čo sa týka jedla prežila som s menšími problémami a žalúdočnými ťažkosťami..ale aspoň vidím, že telo je na niečo navyknuté a nechce sa toho už vzdať. Ráno som si vychutnala ovsené vločky s hruškou a jogurtom a idem si zacvičiť kalanetiku. Pribrala som za ten týždeň kilečko, cítim sa nafúknutá, ale nie som na tom nejako dramaticky. Veľa som sa hýbala, takže taká príjemná svalovka a motivovalo ma to k cvičeniu. Jedla som za ten týždeň naozaj veľa a nezdravo, ale nebola iná možnosť a telo si pýtalo energiu. Bolo to náročné.....
ako sa ti darí?

majka_21

Pastelka, ja dufam, ze sa tento semester vyspim. Aspon pred tym, nez pride skuskove. Mam mat pekny, nie narocny rozvrh. Takze konecne som sa dockala. Chcela som ist dnes plavat, ale akosi som sa k tomu nedostala. Takze snad tento tyzden alebo az na dalsi. Vzdy sa najdu nejake surne povinnosti, ktore mi brania ist plavat. Kebyze som si plavanie neoblubila, predchadzajucu vetu by som brala ako vyhovorku. Ale neni to pravda. Ja si s plavkami nerobim tazku hlavu. Nejdem tam na modnu prehliadku, ale plavat :-). Nezaujima ma, co si o mne hovoria alebo myslia ini ludia, ktori chodia na bazen. Uf... palacinky - dala by som si :-). Strava nevadi. Ved sa tak nestravujes mesiace, ale to bude len tento tyzden. Okrem toho, skolu zmakneme. Cakaju ma statnice, ale vsetko bude dobre. Tiez som zacala s jazykovkou. Vsetko bude dobre :-). Myslime pozitivne. Pekny vecer ti prajem.

pastelkaa

Ahoj majka, tak ja mám ďalšie pol kila menej, nechápem to, ale rozbehlo sa to samé. Ešte pol kila a 10 kíl je zo mňa dole :). Už viem ako to chodí na plavárni, takže ešte kúpiť celé plavky, nech sa ma nezľaknú a o dva týždne začínam s plávaním :). Zajtra odchádzam na pobyt, takže typické jedálenské jedlá charakteru mastné, sladké, tučné, biele a 3krát do dňa len, asi umriem od hladu, ale nejako to vydržím, bude veľa pohybu a programu, tak sa teším :). Jedlo si neberiem, usúdila som, že je to zbytočné, lebo by to bolo len nejaké tie sladkosti a slanosti, a to je také nijaké aj tak. beriem akurát len lieskovce v prípade krízy, alebo večerných posedení. Inak včera som v noci jedla palacinky, nedalo sa odmietnuť, ale akosi ma to vôbec netrápi, som spokojná teraz a aj so sebou pomaly :). Tak nech sa ti darí. A inak si normálna, čo sa spánku týka, ja chodím o polnoci pravidelne a môj časový interval na spánok sa bude začínajúcou školou krásne skracovať...bude to zaberák.

majka_21

Pastelka, nestresujem uz. Stresovala by som, keby som mala pisat diplomovku teraz. Bolo to dost komplikovane v mojom pripade. Takze som uplne kludna. Aj ty to zmaknes. Ja sa jest snazim, ale niekedy to proste nevychadza, tak uz to tak neriesim ako pred par mesiacmi. Zajtra idem opat do prace - dnes to bola nuda viac-menej. Tak som zvedava :-). Prajem ti pekny vecer. Idem si hajat, aby som bola cerstva :-).

pastelkaa

majka, gratulujem k diplomovke, ja sa k nej neviem a nemám ani kedy dokopať. Ešte pred školou odchádzam na týždeň preč, takže až sa vrátim, snáď sa k nej dostanem, lebo ma konzultantka už niekam pošle, ak za ňou najneskôr v októbri nepôjdem..No čo už a ty ešte nestresuj, štátnice sú ďaleko, diplomovku máš :), takže kľud, ja kvôli tomu stresujem najmenej, naučila som sa, že škola je síce škola, ale nie je to najpodstatnejšie, čo v živote mám..
Inak jedenie, nejedenie tiež poznám, akurát ja nezabúdam, mne nechutí jesť. Resp. nevládzem veľakrát jesť. Mám na pláne a prichystaných 6 porcií a zjem len 4 alebo 3 za deň. A nie sú nejako extra veľké. Ale tak pokiaľ si telo nepýta, tak asi nechce. Snažím sa ho počúvať, ak mám na niečo chuť, tak si to dám a akoby zázrakom prešla aj nehorázna chuť na sladké. nechápem...a zišlo kilo :). Teraz mám konečne zopár dní voľna, ale nevládzem nič, oddychujem ako sa len dá, naberám energiu, kde len môžem a ako môžem. Musím. Teším sa, že vypadnem na týždeň, síce tam bude strava varená a žiaden výber, ale nevadí, nejako to prežijem a tiež budem mať dosť pohybu a programu, tak sa teším a hlavne prečistím hlavu a naberiem motiváciu do školy...Inak to s tou chorobou poznám, lebo tiež ma niečo obchádza už dlho, ale vždy si poviem, že nesmiem byť chorá, poriadne sa vyspím a hotovo.

majka_21

Pastelka, chystam sa sice uz spat, ale rozhodla som sa prist este tu na toto forum, lebo inak netusim, kedy by som sa tu dostala. Kazdy normalny clovek uz spi, ale ja nie... prave som konecne dokoncila moju diplomovu pracu - po rokuuuuu... Odklepol mi ju uz konzultant, takze som rada, ze ju uz mam z krku. Teraz to boli len malicke upravy. Takze mam o jeden problem menej (ak mi odklepne aj tie upravy). Nepytaj sa ma, preco som ju pisala cely 4. rocnik - proste som mala dovolene ju pisat v 4. rocniku a tak som to spravila. A mam pokoj od prace. Ved aj tak ma dost budu zamestnavat skusky a statnice. Ked som v strese, zvykne mi pomahat medovkovy cajik. Pocula som aj o niektorych liekoch na ukludnenie, napr. Frontin, ale nerada do seba tlacim chemiu, ked nemusim. Inak necitim sa momentalne dobre. Ten stres za posledne mesiace zanechal na mne zrejme nasledky: zacina ma boliet hrdlo, ale zacala som si uz vcera striekat do hrdla sprey Jox a trosku mi to pomohlo (cez den mi nic nebolo), ale teraz vecer sa to ozyva opat, tak ho idem strieknut zas. Aj dnes som bola trosku v strese a zabudla som dokonca na jedlo (zasluzila by som si za to 5a20 na zadok). Naranajkovala som sa, pocas dna zjedla par bobuliek hrozna (ked som okolo neho prechadzala v kuchyni) a obedo-veceru som mala o 17:30 asi. Proste mozno aj preto, ze na mna nieco lezie mi nechutilo nic jest. Ale zato pijem dostatok vody (ja viem, nema to byt pre mna utechou, ale vzdy lepsie aspon vela vody, nez nedodrzat ani pitny rezim). Verim, ze sa z toho vystrabim rychlo a ze ten stres opadne (snad po statniciach???). Budme optimistky :-) Plavat zatial nejdem (uz som nebola par dni), lebo citim to hrdlo. Takze mozno tak koncom septembra. Prajem ti pekny vecer.