neznasam bratovu frajerku

Príspevok v téme: neznasam bratovu frajerku
marifata

chodia spolu 3 roky, ked sa tu nasackuje cez vikend, tak nic ine nerobia, len sedia pred televizorom, za pocitacom. a ked brat niekde musi ist cosi robit - okolo domu, tak ona pokracuje v cinnosti - nicnerobenia.
nesmierne ma to stve. cely vikend je u nas, diva sa, ako ja s mamou dreme, upratujeme, chodime s metlami, pucujeme , varime a ona nic. ani riady neni schopna umyt.

ako jej mam nezne naznacit, ze aby zdvihla rit a isla cosi pomoct? no neni jej to trapne?? ked mala mam dokonca narodeniny, prisiel vinsovat brat s rodinou a ona sa divala ako jej vinsuju a nenapadlo jej podat ani ruku.

ako ju nakopnut, aby sa uvedomila??dakujem za kazdy nazor, lebo uz to nevydrzim a poslem ju do riti.

slusny

Slusnost je spytat sa,ci moze pomoct a nie nechat sa obsluhovat.Ine by bolo,keby prisla na navstevu na 3 hodiny,lenze ona je tam cely vikend.

Tyshka

ako nevim ale nazaciatku ked osm chodila k chalanovy ovsem ze som bol hanbliva zo slusnosti ked som tam bolaakurat ten det co sa upratuje ako aj unas doma som sa opytala ci netreba pomoct ci nemam poumyvat riad ked sme sa najedli netreba velku ves ale staci aj malu sem tam ma aj poprosia aby som pomohla teraz sa stahovali tiez som pomohla aj moj chalan je slusne vychovany ke dje unas tiez pomaha mame ked sa ju opyta a ked povie nie tak nie ale sem tam ho ajja poprosim proste netreba to sem pisat co mas robit! mas ist zanou porosit ju pekne ked aj vtedy povie ze ,,nie,,abo sa jej nechce no tak toje uz neco ine!mohla by si dat vediet aj to ze co vlastne robit tvoj brat? atd.?tvoja mama preco nic jej nepovie?ako moja ked potrebuje pomoct mu to povie aj jeho matka mi to povie coje natom? natom nic zleho vobec neni!takze treba hovorit a ne pisat!:)

Aja02

Tu sa do zakladateľky témy nikto nepustil. To ona hovorí, že bratova priateľka je lenivá a spomalená. Na prvej strane jej len každý pritakával, že aká je tá bratova priateľka lenivá. Keď jej tu niekto napísal niečo iné, tak sa hneď osopila.Citujem jej slová: ,,už ľutujem, že som túto tému založila." Mňa by napr. veľmi zaujímalo, čo robí tá jeho frajerka (pracuje, študuje alebo je nezamestnaná). Ďalej by ma zaujímalo, či jej brat tiež niečo v domácnosti robí. Hm, a tiež by ma veľmi zaujímalo, ako sa vlastne správa milá sestrička k priateľke svojho brata. To je dosť podstatný faktor.

barbora10

simonka BA

tvojim komentom si vsetkym ukazala,kde ziju sedlaci ty nesedlana z blavy:)

marifata

bratova frajerka je leniva lemra a nevie co sa patri.chodi k vam na vikendy a aby sa nevedela ani opytat,ci s niecim netreba pomoct?len je divne,ze to nevadi tvojmu bratovi,lebo ja by som ju uz davno do riti kopla!treba si otvorit usta a na rovinu jej povedat,ze jej ruky neodpadnu ak s niecim pomoze,ved nie je princezna.ale ani by som sa nedivila,keby to nepochopi,lebo nepodat ruku k narodeninam matke priatela s ktorym je 3 roky,tak ta je asi dost nechapava,lebo to vie aj moj trojrocny syn.chce u niekoho byvat,tak nech sa vrti,alebo je naozaj princezna a doma mala sluhov???

soffa

asi to berie tak ze je na navsteve a ze nic nemusi.jednoducho jej povedz ze ci nechce "pomoct z varenim,..lebo uz ma to roky.jak si vychovat tak mas..

surduc

nechapem,preco ste sa do zakladatelky temy tak obuli a spovedate ju kto u nich upratoval ked tam dotycna nechodila?Ale to je od veci nie?Ja si myslim ze frajerke brata by neuskodilo,keby pomohla s obedom alebo aspon tie riady pomoct umyt a to ze nevie ani zagratulovat,to ma tiez prekvapilo.

natalia123

:D ale ako vidis oni maju komunikacny problem, lebo mna by tiez nenapadlo pisat to na forum ale by som to povedala doma a bolo by...no je aj dobre, ze sa spyta ako nato, lebo nevie akym sposobom na nu ist, aby to nevyznelo zle. Tiez si myslim, ze by jej to mala povedat mama. Neviem preco jej to este nepovedala inak. Ved je to normalna vec. Ja som bola na navsteve prvykrat a som videla, ze zena nestiha, tak som sa ponukla, a co je tom? kto povedal, ze navsteva ma cely cas sediet bez pohnutia na gauci? Ide len o to, aby sa ludia rozpravali.. a vraveli si narovinu co maju na srdci. takto sa da predchadza neskor vzniknutym problemom... este ze my macka sme take komunikativne osoby :D

macka26

ano je. ale to nevyriesi tu na fore ale ked jej to proste povie... ked ju to samu nenapadne tak jej to asi treba povedat ale myslim ze by jej to mala povedat jej mama, ako majitelka domu, s tym ze pokial tam cez vikendy v ich dome byva je namieste aby aj pomohla... no ja by som hubu nedrzala obom svagrinam by som povedala... nastastie nemame komunikacny problem nikto s nikym v rodine :D