Zlomene predne zuby

adaMT

mne sa tiez zlomil zub predny pri nehode tak nestastne ze mi museli ho vytrhnut aj s korenom a dvojka mi ostala ale len kusok zuba no hroza a viete mi poradit ked sa to zahoji da sa vyrobit nejaka nahrada ked nemozem mat implantat koli titanu? ma s tym niekto skusenosti?

iveta

mojej malej sa zlomila polovicka z predneho zuba , neviem ci mam este pockat kym sa jej poriadne vytlacia na rovnaku dlzku, koren nema poruseny , mam pockat

lulu547544

ja som mala tiež nehodu a zlomili sa mi predné zuby ale nie celé iba časti z nich a zubarka mi to urobila tak nekvalitne že nemožem vobec nič normálne jest takže radím pri víbere budte velmi dôslední

mate59

radšej sa poobzeraj po dobrom zubárovi, keby si tak mohla vidieť jeho prácu,mnohí majú ukážky na nete,lebo to,ako ti urobí otlačok kvalitne závisí od neho,ale ako bude zub vyzerať zasa od majstra v labáku.

MirkaBB

mala som nepríjemný pád z poschodovej postele rovno o rebrik sa mi vybili ... no zuby som mala peknucke zdrave ziadne velke problemy ak sa nenarusil koren tým pádom tak si myslím že by to mohlo byť vporiadku len sa citim naozaj zle pri pohlade do zrkadla je to velmi neprijemné. Zajtra idem k zubárke uvidím co mi povie, ak to bude dlho trvať navštívim súkromníka aj ked si priplatím. A dakujem všetkým za príspevky :)

mate59

ak zuby boli zdravé,t.j. aj korene, tak sa na ne zhotovia korunky.Dobre vybavená zubná ambulancia ti spraví dočasné/na hryzenie nefunkčné zuby ešte ten deň a do 10 dní zhotovia v labáku porcelánové korunky,kt.sú na nerozoznanie od pravého zuba.

t333

hlavne nie trhat korene (pokial to nie je nevyhnutne)!
ja som si vyrazil obidva predne na bicykli ked som mal 6 rokov (uz trvale zuby).
neschopna zubarka mi chcela trhat korene, mame sa to ale nepacilo tak sme nasli schopnejsieho zubara, ktori mi v podstate spravil na tie zlomene zuby korunky (vtedy zlate, teraz mam uz porcelanove).
to bolo pred viac ako 20 rokmi, takze s dnesnou technikou ti to musia prefektne spravit bez nejakeho trhania korenov.
podla mna to moze byt zalezitost 1 tyzdna.