Dane FO

Príspevok v téme: Dane FO
DANE FO

Zdravím,
minulý rok som odpracovala pol roka - od januára do júna ako zamestnanec školy. Od konca júna som nezamestnaná, nemám príjem a neviem, či je potrebné za minulý rok podať daňové priznanie. Poradíte niekto, či áno...a ak áno, tak aký typ?
Vopred ďakujem, ja som v tejto oblasti úplne blbá :)

beskyd

hej, ak to bolo na zaklade dohody o brigadnickej praci studenta, dohody o vykonani prace alebo dohody o pracovnej cinnosti tak to ide vsetko na typ A a treba to tam uvadzat.

DANE FO

beskyd ďakujem, ten príjem bol vyše 3000 eur, takže budem musieť podať :( a mala som aj brigádu - takže aj tú musím uviesť asi...a to všetko na A? Viem, pýtam sa hotentot...ale naozaj som z toho blbá :)

beskyd

nezalezi na tom kolko si za ten rok robila ale ak si dosiahla prijmy vyssie ako 50% sumy nezdanitelnej casti zakladu dane pre rok 2010 (teda viac ako 2 012.85 evri)tak si povinna podat. a ak to bola len tato zavisla cinnost (pracovny pomer), podavas na tlacive typu A. ak si mala prijmy aj z povedzme podnikania alebo prenajmu alebo kapitaloveho majetku tak podavas na tlacive B. a treba to podat do 31.3. na danovom urade miestne prislusnom podla miesta trvaleho pobytu.

DANE FO

rony26: ja som odsťahovaná, takže k zamestnávateľovi to mám ďaleko a na webe sú tie veci pre mňa...no španielska dedina, úrad som ešte neskúsila - ale skôr mám obavy, že ako tam na mňa bude teta za okienkom zas gániť :)Preto som založila tému, či niekto nemá skúsenosť.

rony26

informuj sa u posledneho zamestnavatela, ze co a ako...alebo navstiv najblizsi danovy urad, su tam od toho aby poradili