osteoartroza...

Príspevok v téme: osteoartroza...
marysol

Dobrý večer,
ja viem, vela sa písalo o pohybovom aparáte. Ale ja nemám jasno v jednom:mám koxatorzu III.st.na obidvoch klboch osteoartrozu na obidvoch kolenách,ischemickú chorobu srdca,vysoký TK.Dnes som bola so snímkami u lekára,ortopeda, a bola som dosť zaskočená,ked iba konštatoval DG.A čo dalej? žiadne lieky od bolesti/roky užívam Ibalgin 400/, myslela som si, že mi dá na utíšenie bolesti niečo šetrnejšie na žalúdok. pri tom mám brať plno liekov i na ICHS, ale neznesiem tabl. Furon 40mg, a že popri osteoartroze diuretiká zhoršujú bolesť v klboch. tak ako sa odvodniť... pri tom mi puchnú nohy , ked aj dlhšie sedím.mám PK kradšiu o 3cm, tak že je toho na 59r.dosť! neviem ako dalej s diuretikami.Kardiologička mi dala pocítiť, že otravujem,zostala nervozna, že čo mi vraj má dať!!! ale predsa ja za to nemôžem, že neznesiem Furon. dostanem chvenie v rukách, zle na žalúdok,a na odpadnutie. a to som trpezlivo skúšala, aby som ako že nezmätkovala. mala som vreda na žalúdku a velmi citlivo reagujem na lieky. mám vela kyseliny z takého množstva liekov ,čo beriem rano, i ked som najedená.beriem Malox, ale ani ten mi nerobí už dobre, začne ma ešte viac bolieť žalúdok. neviem ako dalej...je velmi nemilé ked prídete k lekárovy 2-3kr.s tým že neznášate určitý liek a on je podráždený. som odhodlaná zmeniť kardiologičku. ale to bude ofukov, i ked mám na to právo. môže si s kopou certifikátov akurát tak vytapetovať ambul.ale ludský prístup pacient- lekár, nula bodov... ako dalej? dakujem...

petruška2777

Dobrý deň,,, napíšem Vám zjednodušenie 3 kroky: najprv sa musíte detoxikovať,,, tak aby telo dokázalo prijímať správnu výživu v správnom pomere,,teda dostávať do tela potravu na úrovni mikroživín, ktoré priamo dokážu zregenerovať bunku, tak aby sa tvorili nové, zdravšie a silnejšie bunky.... to je pomalá cesta za zlepšením zdravotného stavu,,, lieky sa zaoberajú príznakmi, ale neodstraňujú príčinu... a základom zdravia je zdravá bunka,,, ak máte chuť, poskytnem info: 0948 015 218

- mira

Marysol, máš veľa problémov. Mala by si pochopiť jedinú vec : len TY rozhoduješ o tom, či budeš zdravá, len TY rozhoduješ o tom, čo máš v tele. Nie lekári.
Si silne prekyselené, na vine je okrem chemických liekov zlá strava. Prekyselenie spôsobuje hlavne jednoduchý cukor, mäso, rafinovaná strava, živočíšna strava, chemické aditíva a nevhodne konzumované ovocie, priemyselný ocot, povzbudzujúce látky. Budeš musieť na sebe zapracovať a bude to trvať dlhšiu dobu.
Zásadotvorná je zelenina domáceho pôvodu, neobrusované obilniny a strukoviny sú len mierne kyselinotvorné, ale spolu so zeleninou nevyhnutné pre tvoje zdravie. Mali by byť základom tvojho jedálnička. Zelenina nielen surová, ale prevažne tepelne upravená, ale čerstvá, nie ohrievaná.Tiež kvasená. Spôsobov prípravy a druhov je veľa, takže strava je pestrá a veľmi chutná, je potrebné sa ju naučiť.
Zlepšenie pocítiš po niekoľkých dňoch, hlavne ak si budeš pripravovať zeleninové vývary, ktoré sú zásadotvorné.
Telo sa začne čistiť a to môžeš nepríjemne pociťovať tak, že ti začnú vytekať hlieny, alebo inou formou sa budú vylučovať nahromadené toxíny. to si treba naštudovať, aby ťa to nezaskočilo alebo neodradilo.

RNG

Nuz ja mam 65 rokov a minuly rok som si zregeneroval uz po druhy krat obe kolena prave tymi doplnkami plus infralampou, ktora zvysuje cirkulaciu.
A to som bol na tom tak zle, ze mi zena musela snurovat topanky.
Dnes robim drepy bez problemov.
Pred rokmi som si tak zregeneroval ak koxu(bederny klb), trvalo to skoro pol roka intenzivneho brania doplnkov v dost velkych davkach, vcitane vytazku zo zelenej musle(canaliculus) pod menom Lyprinol a pravidelneho obhryzania kosti a samozrejme vacsich daviek enzymov .

StanleyH

komplex Glukosamin, celadrin, chondroitin a MSM ti zabezpeci aj protizapalove ucinky. Co sa tyka obnovy chrupavky, ta konci v 40 roku zivota. Zaludok mas zniceny od liekov, to je jasne, o tom sa nebavime. Kardiolog je o utiseni symptomov, nema lieky na vyliecenie tvojich problemov - takze zmena bude znamenat len to ze budes zas pokusny kralik. Certifikaty maju od faramaceutov lebo sa zucastnili ich drahych party v exotickych krajinach za ucast a predpisovanie skodlivych liekov

RNG

Na klby a kosti su doplnky na klby a kosti. Na potlacenie zapalov su protizapalove doplnky. Protizapalove lieky nedovolia tvorbu ani mazu ani mukosacharidov, tj sice potlacia ciastocne bolest v klboch ale urychlie ich rozpad a zabrania regeneracii.
Na regeneraciu spomeniem glukosamin, chondroitin, MSM, hyaluronicku kyselinu, na mazivo avokado(2 tyzdenne) protizapalove su najma curcumin(3x1500 mg curcuminoidov s 10 mg piperinu na absorbciu)
Su aj ine, napr Novozeelandzka zelena musla a popdobne, ale tie su tazsie dostat a dost drahe.
Najlacnejsie je obhryzat dobre uvarene glyky na kostiach pripadne brat zivicisnu zelatinu s nejakymi enzymami na stravenie.

obycajnababa

jezismaria, ved to je hrozne co tu popisujes, zazrak ze este vobec behas po svete s tolkymi problemami. no ja so svojim laickym rozumom si myslim, ze tie chemicke lieky ti velmi situaciu nezlepsia, skor to mozu este skomplikovat. tie diagnozy su take rozdielne, na jednu potrebujes to, co ti na druhu skodi. na tvojom mieste by som vyskusala prirodnu liecbu. ja som sice nemala taky problem ako ty, ale pred mesiacom som dokoncila liecbu helikobaktera u dr. albertovej. pred tromi rokmi som zacala mat prve problemy. ani tak nie so zaludkom, zo zaciatku iba ekzemy a nebolo mozne sa ich zbavit. az jedna koziarka ma poslala na vysetrenie zaludka a tam sa zistil helikobakter. ten mi udajne sposoboval aj ten ekzem. lenze ja mam uz par rokov velke problemy s crevami a vobec nemozem antibiotika. tak mi ta koziarka odporucila doktorku albertovu, ze ta lieci bez antibiotik aj helikobaktera. najskor som velmi nechcela, ale segra ma nakoniec prehovorila. pred tyzdnom som bola na gastro a po helikobakterovi nastastie ani chyru. tak teraz rozmyslam, ze by som mohla pokracovat a dat si do poriadku aj tie creva. ved uvidim, nie som velmi trpezlivy pacient a tam to trva trocha dlhsie. ked drzim dietu, nemam ziadne tazkosti. no mozno by aj tebe pomohlo nieco take. hlavne ked musis uzivat vela liekov, tie ta znicia este viac.