Chronická bolesť chrbta

orim

ja mám chronické bolesti chrbta od 23-och rokov až teraz po 20´-rokoch sa začínajú prejavovať viac (menej pohybu a sedavé zamestnanie) keďže som zástancom myšlienky že pohyb uzdravuje tak som si začal hľadať odbornú literatúru: Najväčším odborníkom na chrbticu na Slovensku je MUDr. prof. Anton Gúth, ktorého Kniha Bolesť a škola chrbtice mi veľmi pomohla. Sú tam cenné rady vyskúšané na tisíckach pacientoch v rehabilitačnom centre na Kramároch stačí dať do Googlu Kniha Bolesť a škola chrbtice a tam nájdete podrobnejšie informácie

Lucass

Tiez ma casto bolieva chrbat od sedenia pri PC. Zvykol som si vsak precvicovat tieto cviky lucass81.net a odvtedy mavam bolesti mensie. Z vlastnej skusenosti mozem odporucit.

Bibiana1978

Poznám osobne jednu pani ktorá masíruje a má zlaté ruky pomohla mne aj viacerým ktorím so dala kontakt a boli spokojný nemám záujem jej robiť reklamu lebo má dosť ľudí ale ak máte záujem tak vám pošlem tel. číslo.

katuska00102

dakujem za radu.myslite ze to moze byt az take vazne ze by som mala osteoporozu?ved mam len 23rokov a uz tak poskodene kosti?a je mozne ze vdaka tej chrbtici mam take komplikacie??lebo mne doktorka povedala ze to mam psychickeho povodu a ze som depresivna.dakujem

older

Na chronické bolesti chrbtice podľa mojej skúsenosti zaberajú kúpele v Hippokratin-e - osobnej prísade, ktoré doplnia telu potrebné mikroelementy. Veľmi dôležité je tiež cvičenie, ale také, ktoré zabezpečí rovnomerný rozvoj svalstva - vhodná je joga, pilates.

RNG

Dorsiflex je na potlacanie bolesti, navykovy "oblbovak" a meloxan(meloxican je druh NSAID tj nesteroidna protizapalova chemikalia), obe plne skodlivych efektov na telo.
Pricom tvoje zapaly mozu byt dosledkom zamorenia alebo roznych mikrobov , vcitane nasich vzdypritomnych virusov, na ktore treba zvysovat imunitu, nie potlacat symptomy a bolesti. Lebo to problem nevyriesi.

RNG

klatusa, mas osteoporozu a tie male hrcky su zapaly sposobene prienikom mmiesneho moku cez mikropraskliny na stavcoch chrbtice.
Naprav si travenie(kyseliny, enzymi vlakniny a probiotika), hormonalne problemy(yam,senovka grecka, pupalkovy olej, damiana) a ber aspon docasne kvalitne mineralovo vitaminove doplnky na kosti, ako napr Bone essentials vyrabane a predavane firmou Swansomvitamins.com

Kaťuška00102

Dbrý vecer,neviem ci by ste mi vedeli poradit ale ja mam problemy s chrbticou uz asi dva roky neni dna keby ma nebolela uzivam nane lieky dorsiflex a meloxan ale to je akoby nic.za posledne tri dni ma chrbtica neskutocne boli mavam zavraty toci sa mi hlava ostane mi zle zacnem sa cela triast je mi na odpadnutie a to za den aj viackrat bojim sa aj niekam sama ist,je to mozne ze je to prave ztej chrbtice ze mi je takto zle?a robi to take komplikacie?..mam aj skoliozu a vedla chrbtice mam male hrcky ktore ked sa stlacia bolia neviem jako sa nazyvaju tie hrcky.dakujem za radu

RNG

Dovodov na bolesti chrbta je plno, od nervovych cez zapaly z pretazenia a mikrobialnej cinnosti az po nedostatky mukosacharidov a mineralov na latok na slachy a kosti.
Niekedy pomoze aj obycajny krem s obsahom MSM(10% MSM primiesat do kremu) natierat 2 x denne na postihnutu oblast.
Ak najdes male hrcky tesne vedla chrbrice, jedna sa o male praskliny v dosledku osteoporozy, kde tekutina z miech prenika von a sposobuje zapaly.
Tam treba brat mineraly na kosti, aby sa tie praskliny zahojili.
Potlacanie zapalov sice trochu pomoze, ale neadresuje pricinu.
Skus davku 3x1500 mg curcuminoidov plus 10 mg bioperine s kazdou davkou pre lepsiu absorbciu.