....... ZIVOT psika....

Príspevok v téme: ....... ZIVOT psika....
Adulka

Ahojte, nas anglicky kokerspaniel bude mat v juni 15 rokov.. Ma displaziu bedroveho klbu, ked sa chce postavit, je to pre nho problem, niekedy spadne z nicoho nic, chodza je tiez pomala,doma vacsinou spi,niekedy ma smutne ocka, ale zas inokedy byva vesely, dnes bol vonku zlaty, vrtel chvostom, tesil sa, niekedy je zas taky, ze mam pocit, ze uz chce odist do neba....som z toho nestastna, v poslednej dobe sa zacal pocikavat kazdy den..prosim, poradte mi, trpi psik, ked sa pocikava??? kolko vydrzi zit takto psik....alebo kedy ste sa rozhodli a z akeho dovodu dat psika uspat ??? Zatial to nechcem urobit, predsa, ked som s nim vonku, zda sa mi este stastny, ono sa to strieda, raz je akoby mu nic nebolo, raz je akoby chcel odist do neba.....som z toho nestastna....viem, ze raz to pride, ale neviem si to pripustit, ze raz tu nas psik nebude.... :-(...... :-(((..

Future

Aj náš kokršpaniel mal teraz 15 rokov....už málo vidí, nepočuje......aj chôdza je veľmi opatrná....chutiť mu ešte chutí.....

dada.

bola by som zvedavá, ako sa má psík dnes...či ešte žije a ak ano, ako sa má...

škoda, že niektoré príbehy nemajú po čase pokračovanie

Deria

a kolko taky psik vydrzi? to je individualne, to sa neda predvidat. potom je tu otazka nie ci vydrzi ale kedy zacne byt prenho zivot peklom. väcsinou to spozna majitel psa sam, kedy uz psik naozaj nechce zit.

Deria

adulka, existuje predsa doplnkova vyziva aj pre psov, tiez na displaziu, mala by si mu to rozhodne davat.
mozes sa pripadne pozriet na dogforum.sk alebo psiadusa.sk, kde s tym psickari maju skusenosti.

Adulka

a s tou displaziou kolko psik vydrzi? veterinarka povedala, ze klby ma uplne znicene...chodi uz pomaly, sem tam narazi, alebo spadne alebo ide a z nicoho nic sa zosype na zem,,,este samozrejme neuvazujem dat ho uspat, len ma zaujima kolko psik takto vydrzi....ja ho velmi lubim, venujem sa mu od malicka, pokial to naozaj nieje nutne, nedam ho uspat...a ano, ma nejake lieky, ale veterinarka povedala, ze to uz bude len horsie, ze to su lieky proti bolesti, ale vyliecit sa to neda..

RNG

Inac ten vyraz Barfovat som si musel vyhladat cez Google.sk potom na anglickej verzii wikipedii
en.wikipedia.org
V anglictine totiz "to barf" je grcat a to mi tu nejak nesedelo..
A tu BARF je skratka na "bone and raw food" (kosti a surove jedlo) alebo "biologicaly appropriate raw food"(biologicky vhodne surove jedlo)

RNG

Nuz zialbohu, ked sa nieco nepouziva dost dlho, tak to odumrie, to plati na kazdeho ziveho tvora.
Preto maju ludia pridlho vegetariani a makrobiotici taky problem s travenim masa, a napr Cinania ktori nepoznaju mliecne vyrobky s ich travenim.
Ale myslim pes, ktory dostaval co uz len varene maso bude schopny stravit aj surove, lebo to je pren ovela lahsie stravitelne, ako varene.
Teda ked nema organizmus uz prilis oslabeny, lebo od urciteho momentu travenie zlyha a tvori dozivaju kratkodobo len z rezerv.

Len tak mimochodom spomeniem
Na mojom otcovi som napr travenie zastavene z vysilenia nastartoval masivnymi davkami collostra(15 gramov + ,tri dni)a dal sa relativne do poriadku, prezil este 3 roky, hoci sa nam ho uz nepodarilo dostat z postele(amputovana noha vo veku 87 rokov, s hrozne dlhou narkozou a 6 hodinovou operaciou na ktoru isiel s malym fialovym fliackom na palci, kde mu povedali, ze mozno budu musiet malu cast toho palca odrezat.... Skoncili postupne s celou nohou, lebo zakazdym, ked odrezali viac, zistili prienik nakazy dalej a odbornici , primar a profesor nad nim uz zamavali rukou,ze je to beznadejne, proste horor a to mal to stastie, ze mal naozaj najlepsich odbornikov)