Ekzemy v tomto jarnom obdobi

Príspevok v téme: Ekzemy v tomto jarnom obdobi
janaaaaa

asi kazdu jar sa mi vyhodi nejaky ekzem - sucha pokozka jemne cervena a slabo svrbi. nemam tie ekzemy na nejakychh velkych rozsiahlych plochach. tento rok sa mi takyto ekzem spravil na spanku a na krku pod uchom. minuleho roku som ho mala vedla nosa a na boku pod ustami.. cim to moze byt? chybaju mi nejake vitaminy alebo co?

RNG

Inac, co sa tyka tu vsade natlacaneho emulipsu, je to obycajny repkovy olej s pridanym vytazkom maty, horca a sladovky hladkoplodej(lekorice, licorish glycerrhyza glabra)
Takze v tych 10 kvapkach je toho primalo na ucinok, hoci su to spravne latky na ukludnenie traviaceho systemu. Napr len na tu lekricu(sladovku) treba na ucinnost pozut najmenej 500 mg tabletku DGL, co je vytazok zo sladovky zbaveny drazdiveho Glycinu.
Samozrejme so samotnym travenim to nic nema, nedava to ani kyseliny, ani enzymi, ani vlakniny ani probiotika. Len ukludnuje a aj to velmi slabo, lebo davky jednotlivych prisad do oleja (ktore su tam pre istotu ani nie uvedene) su primale v tych odporucenych 10 kvapkach=menej nez 400 mg.

RNG

Okrem rybacich olejov by som pouzival najma quercitin, vitamin C, boswelin a rozne enzymi, ktore vedia vycistit alergeny z tela.
Vyse polovica Japoncov nosi v case vysokych poctov pelu a vytrusov masky, cim znizia pocet absorbovanych alergenov aspon 1:5 a teda maju podstatne nizsi pocet silnych alergii, nez inde na svete. Naviac ich vysoka spotreba jodu im v tele da moznost vytvorit ovela viac cistiacich enzymov, okrem ineho.
A ked sa pozrie clovek na ich porcelanovo cistu plet, tak zrejme asi nieco robia spravne, vsakze.Aj sa dozivaju dlhsie, ako ine narody sveta, teda pokial jedia typycku japonsku stravu. Japonci napr na Hawaii, co jedia americku stravu tieto vyhody nemaju. Maju aj tie hrozne acne, aj kratsi vek aj problemy so stitnou zlazou(hypothyreotida, povacsine prislaba na detekciu beznymi metodami)

StanleyH

urcite by som ti poradil vysokokvalitne Omega 3 kyseliny na ekzem, takisto posilnuje imunitu. posli mi mail. poradim ti viac o tom

parnassus

Možno máš proste len na niečo alergiu. Na jar všetko kvitne, napr. ja mám každú jar problémy s dýchaním, na jeseň sa mi robia exzémy, kvôli kvitnúcim topoľom. Chce to veci ako zirtek alebo si daj poradiť od lekára.