Váš názor na priskorý sex vo vzťahu

Príspevok v téme: Váš názor na priskorý sex vo vzťahu
jessy

Zdravím. Chcela by som poznať váš názor na skorý sex v začínajucom sa vzťahu. Myslíte si, že týmto prídete oveľa? Niekde som čítala, že ak sa začne so sexom v období vzájomného spoznávania, muž sa nestihne do ženy zamilovať a vzťah stráca perspektívu.Čím dlhšie žena bude odolávať, tým viac si získa chlapa.

Ja osobne mám obrovský problém odolať chlapovi ktorý sa mi páči a s ktorým si rozumiem. Samozrejme raz som na to doplatila, pretože neskôr celý vzťah spočíval už len v sexe a ja som mala pocit, že \"ľúbim ťa\" nehovorí mne, ale sexu. Zase v inom vzťahu som tento problém nemala, preto si nie som celkom istá či kvalita vzťahu a skorý sex spolu súvisia.

Aké sú vaše skúsenosti, názory?

AdamKrt

ta3: niekto si vazi, niekto si nevazi, ak ziska lahko. Ja si vazim tak, ci onak. Pri tej, ktoru treba dlho presviedcat si moze muz tiez mysliet, ze ona nechce, ze je to take divne, ze sa do toho musi nutit, ze to nemusi vydrzat a ze ak sa odda lahsie, tak jej zas moze zalezat na tom muzovi. Tym nehovorim, ze ziskat lahko znamena na prvom rande mu otrcit.

Proste zlata stredna cesta...

ta3

AdamKrt,
ja nehovorim, ze muz zenu, ktoru ziska lahko, odsudzuje, ale hovorim, ze mozno ma urcite pochybnosti o jej moralnych kvalitach, ak zostava s nou, tak asi iba preto, aby si uzil, ale asi s nou nebude velmi ratat ako s moznou partnerkou na cely zivot, pravdepodobne by si nebol isty, ci mu bude verna a ci si ju teda udrzi, mozno sa mylim, ale mam tento pocit, bolo by dobre, keby sa k tomu vyjadrili aj ostatni muzi a tiez stale si myslim, ze nieco lahko ziskane uz nema tu hodnotu, ako ked sa musi o to bojovat

AdamKrt

ta3: No neviem, podla mna je vedla uvaha, ze muz je lovec od prirody. Pretoze keby nim bol a spraval sa tak, tak sa bude spravat ako kazdy lovec, predator.

T.j.
- vzdy sa chyta ta najslabsia a najzranitelnejsia korist
- ked je zisk z lovu mensi ako lovena korist, je zbytocne plytvat energiou a lepsie je najst si novu korist

Kazdy zver, ci lovec sa takto sprava. Vynimka je snad len uchylka niekoho robit si dobre lovom samotnym. Lenze takej osobe nezalezi potom na vysledku, ale na ceste - lovit, lovit, lovit.

Preto podla mna, akonahle niekto berie nieco ako lovenie - tak je to presne ten typ, ktoreho zaujima iba ten lov a pred takym sa treba mat na pozore, lebo bude lovit dalej... Nevidim na tom nic zle, preco by mal muz odsudzovat zenu za to, ze ju ziska lahko. Ved ak tu zenu chce, tak presne to je ten ciel - lahko ju ziskat a udrzat si ju. Neviem, ktory z muzov ma rad komplikovane zeny a neustale vodenie za nos, natahovanie... To je len zensky vymysel.

ta3

neda sa to pausalizovat, lebo kazdy vztah je iny, ale muzi su od prirody lovci a lahko ziskana korist straca na pritazlivosti a tiez ak muz lahko ziska zenu asi jej nebude 100% doverovat, pomysli si, mne podlahla hned, podlahne aj inemu, takze ja si myslim, ze kvalita vztahu a skory sex urcite spolu suvisia, sex by mal prist az vtedy, ked vztah ma uz pevne zaklady, moje odpozorovane skusenosti hovoria, ze vztahy zacinajuce sexom nebyvaju trvale

Klaudia7

Ahojte. Tak ja som sa so svojím partnerom poznala asi pól roka - vtedy sme boli len kamaráti. Myslím, že za ten čas sme si k sebe našli cestu a prakticky sme vzťah započali sexom. Neľutujem, že sme preskočili pár fáz (ako je nejaké to 1. rande, kino, spoločné prechádzky, atď.), pretože to bolo niečo nádherné :) Šli sme na to teda trochu obrátene - kamaráti, sex, vzťah - ale sme spolu už pekne dlho a stále sa veľmi milujeme.
Myslím si teda, že to záleží od jednotlivcov a konkrétnej dvojice..ak jeden nechce skočiť na vec skoro, druhý by to mal rešpektovať. Ak sa už na začiatku zhodnú (či už je to počkať alebo ísť na to hneď), je to len výhodou :)

Bennyman

Určite to netreba naťahovať do neviem kedy ale tiež je zle na to ísť po pol hodine. Asi tak 2,3 mesiace je v pohode. Ja osobne by som sa nevedel hneď vychrápať s prvou, o ktorú niekde zakopnem.

jessy

inner - hej ja rozumiem čo hovoríš, určite je na tom niečo pravdy. Ale niekedy je naozaj ťažké sa do toho nehrnúť, preto som chcela vedieť, ako sú na tom ostatní. Ja ak si budem dookola týždeň vravieť že sa s dotyčným nevyspím, zhodnotím kladné stránky toho, že to neurobím, ale ak ho stretnem, uvidím, tak sa mi prepne mozog..a potom ako sa znovu zapne, už je po tom.

Inner

Moj nazor je, ze cas cloveka preveri. Ak sa nebudete do toho hrnut, on nebude mat pocit, ze si ta nema pre co vazit a ty aspon zistis, ci ta ma skutocne rad a na intimne chvile si pocka. Ja osobne ani nerozumiem, preco sa ludia do toho tak hrnu. Potom to je vyslovene len o tom, ze sa caka neustale sex. Ale ak sa naucite vazit si tie chvilky, kde sex nemate, potom je to omnoho krajsie. Po kratkom case by som sa muzovi neodovzdala. Sama by som mala pocit, ze tym stracam dostojnost. Urob, ako to citis. Ale sama pises, ze so skorym sexom si sa uz sklamala....