Register trestov

Príspevok v téme: Register trestov
kaja5432

Prosim Vas ako 15 rocnu ma prichytili pri kradezi, kde to bolo oznamene aj skole aj policajti ma priviezli domov. Doteraz si to pamatam. Ide o tom, ze budem potrebovat vypis z registra trestov.
Neviete mi poradit, ci tento moj cin, za ktory sa teraz hanbim samozrejme v mojom veku je zapisany v registri trestov?

Vyzvedám

Zdravím... ešte pred 18-kou som bola odsúdená, vykonala sa dohoda o vine a treste a myslím, že som mala podmienku. Som si istá, že toto je v registri. Myslíte si, že sa dá požiadať o zahladenie? Resp., ako presne sa to robí? ďakujem.

Maros2208

Zdravím
Mám otázku, kam mám podať žiadosť o zahladenie trestu a čo všetko k tomu potrebujem ?

Vopred Vám všetkým ďakujem

12341993

nehovorim, ze si to myslim, len hladam info. nikde na nete som totiz nenasiel, ze sa da poziadat o zahladenie priestupku. vsade je napisane, ze sa to da v pripade trestneho cinu. priestupky prejednavaju spravne organy (teda ti gumaci, co ma capli, to vybavili na mieste pokutou, ktoru som zaplatil a tym to skoncilo). viem, ze to nebudem mat v odpise ani vypise trestov. tam sa pisu len pravoplatne rozsudky. lenze u chlpatych zaznam mat budem, a preto chcem poziadat o jeho zahladenie. len neviem, ci je mozne zo zakona poziadat o zahladenie priestupku.

0vecka

2 12341993 a ty si myslis ze napr za iny dopravny priestupok (prekrocenie rychlosti parkovanie) mas zakaz byt ucitelom?

12341993

dobry den. spachal som priestupok podla zakona o drahach c. 513/2009, § 108/1e(prechadzal som cez uzavrete zeleznicne priecestie), za ktory mi bola policajtami ulozena blokova pokuta na mieste (20e), ktoru som zaplatil na druhy den postovou poukazkou. da sa takyto priestupok nejako zahladit? v buducnosti planujem posobit ako pedagogicky a vychovny pracovnik. mozem mat v suvislosti s tymto priestupkom problemy? dakujem

wyx

súd by mal po zaplatení penazného trestu poslat správu o zaplatení PT na register trestov. ak tak neurobili, zavolaj si na súd a popýtaj sa čo s tým je. po zaslaní tejto správy o zaplatení sa tvoj trest automaticky zahladí, a budeš mať: na páchateľa sa hladí akoby nebol odsúdený. zvlášť ziadat o zahladenie nemusíš. avšak to sa netýka zákazu činnosti.

gregor VII

Dobrý deň. Poprosím Vás o radu. Vo februári tohto roku, t.j. 2013 mi bol zadržaný vodičský preukaz za požitie alkoholu. Následne som mal súd a bol mi uložený peňažný trest a zákaz viesť motorové vozidlo na 24 mesiacov. Je správne, že to mám vo výpise z registra trestov. Resp. vymaže sa to samo alebo mám o to požiadať súd, ktorý mi trest uložil? Rozsudok nadobudol právoplatnosť v apríli 2013. Peňažný trest som samozrejme zaplatil.
Ďakujem za rady a odpovede.

wyx

no, ak ma zamestnavatel kontakt na polícii a pozrel sa vam do priestupkov, tak potom mam pocit, ze policajt zneuzil svoje právo verejného činitela...

deepurple

ak si nebola súdená sudcom, ktorý posudil či budeš za trestný čin odsudená ,alebo dostaneš podmienku tak pravdepodobne šlo o priestupok,ktorý je zapísaný na polícii , ale to málokedy is vyžiada zamestnávatel, vacsinou chcu len či máš čistý register trestov.

čo mar zaujalo, ked som sa uchádzala o prácu v záložni, že šef nekontroloval len či je čistý register trestov,ale vraj má kontakt na policii kde sa pozrel každej či má nejaký aj priestupok, lebo aj také sa u neho vraj ako hovoril uchádzali o prácu.

wyx

po polovici odpykaneho trestu zakazu činnosti si mozes podat na sud (ten ktorý ta pravoplatne odsudil) ziadost o odpustenie zvyšku trestu zakazu činnosti.