Dali by ste sa na to?

Príspevok v téme: Dali by ste sa na to?
Sarrita

Kebyže si chcete privyrobiť, zobrali by ste niečo také, ako upratovanie v nejakej domácnosti,či firme, alebo iná pomoc v domácnosti cudzím ľuďom?
Alebo privyrábate si tak niektorá?
Nemyslím študentky, ale dospelé, zarábajúce ženy, ktorým to proste z platu nevychádza?

Ja som nad niečím takým rozmýšľala, ale počula som totiž aj také názory, že pre niekoho je to ponižujúce robiť niekomu "slúžku" ( nechcem nikoho uraziť, len váš pohľad na vec)
Ďakujem.

Deee

Saritta odkial si? Prave niekoho takeho hladame, dali ma na rizikove tehotenstvo, nesmiem pratat, varit, nic, len oddychovat, uz dlhsie sme s manzelom zvazovali niekoho na vypomoc, do domu a neskor k babu, ale teraz to uz zacina byt nevyhnutne, na manzela tieto povinnosti preniest nechcem, niezeby nevedel, ale nestiha, ja sama potrebujem aj cez matersku pracovat (su veci, ktore vo firme nemozem pustit z ruk) a tak nam s manzelom neostava vela volneho casu, navyse ja teraz uz ani nesmiem

Sarrita

Ďakujem všetkým, povzbudili ste ma :).
Ja som už pred pár rokmi robila chyžnú v hoteli, v zahraničí. Vtedy to bolo dosť "husté" - tie víkendové nájazdy "domorodcov", ktorý sa prišli na víkend "rozbiť" do hotela a ostával po nich nenormálny neporiadok. Vtedy mi to dosť liezlo na nervy. Ale vtedy mi to prišlo iné, iba ako dočasné riešenie. Vedela som, že sa raz vrátim domov a budem mať "normálnu" prácu. :) To síce mám, ale nie je to finančne to, čo by mi stačilo a zatiaľ sa nečrtá nič lepšie, aj keď už nejaký čas hľadám. A keďže som sama bez partnera, nie je ľahké vyžiť z jedného platu. Tak ma napadla táto možnosť. Len ma odrádzali tie poznámky, že :"ja by som teda nikomu okolo zadku nebehala"
Dúfam, že sa mi podarí nájsť niečo schopné :)
KAFIK: Ako si sa k tej práci dostala?

lost

ak je chyzna ponizujuce, kazde ale absolutne kazde zamestnanie za ktore niekto pobera peniaze by bolo ponizujuce :)
a to by som kludne mohol aj manazerske a top manazerske pozicie oznacit za ponizujuce :D
uz len z dovodu ze MUSI dochadzat do prace PRE PENIAZE... (pravdupovediac, mohol by som ho oznacit za lahku zenu, co skace ako si sef zmysli (alebo ako si firma zmysli)) :D

cize absolutne to nie je ponizujuce, skor by som povedal ze je to o nieco nadpriemerne lepsia praca..

podla toho sa neriad :)

som zvedavy kto hovori ze ponizujuca.
ten bez prace?
ci ten s minimalnym platom?
ci ten co si masiruje ego ze on je "manazer" ?

kafe

Ano, privyrábam si tak a mám väčšiu hodinovú mzdu ako v "normálnom" zamestnaní. Tak prečo by som sa mala hanbiť? Je to práca ako každá iná. Je smiešne myslieť si, že robotník pri páse, za počítačom v kancli je nejaký "pán", je to úplne rovnaký sluha ako tá upratovačka. Ešte aj ten riaditeľ musí skákať tak ako mu píska zahraničný majiteľ firmy.

Mňa napríklad ponižovalo robiť prácu, kde sa vyžaduje vzdelanie, milý prístup k ľuďom, šikovnosť robiť 10 vecí naraz, plánovať veci.. ale finančne som bola na úrovni tej upratovačky - 2,5 eur na hodinu. Načo mi je práca, ktorá je spoločensky hodnotená akože na vyššej úrovni, keď to zaplatené nemám?

smajliQa

mam vela kamaratok co to robi, popri normalnej praci.. nie je to absolutne ponizujuce.. zijes totiz v takom state, kde to vela ludi robit musi,,,, inak nevyziju z vyplaty.

kazda jedna studentka chce ist robit brigadne chyznu cez prazdniny a neviem co vsetko,, tak preco by si si ty nemohla taku istu brigadku najst tu na SK?? preboha take veci ani neries co si budu ostatní mysliet... potrebujes to a hotovo... mysli na to ze TEBE to pomoze.