Štítna žľaza

Príspevok v téme: Štítna žľaza
kiksa

Ahojte
pred par dnami som zacala pocitovat slabsi tlak na krku v mieste, kde je stitna zlaza. Nieje velmi intenzivny, ale neustale ho citim, pri dychani, prehltani...
Vycitala som, ze moze ist o nejaky problem so stitnou zlazou.
Co u mna nieje velmi nepravdepodobne, nakolko uz ako malu ma posielali na endokrinologiu ( aj ked mi nic nezistili), kedze som dlho bola nizka a chuda. Teraz mam 18 rokov. Aj sa mi poslednu dobu mierne opat vyskytlo akne, co moze byt sprievodny znak (alebo nie?) ale inak okrem toho som nic ine nespozorovala.. ziadne zvysenie buchania srdca, trasenie ruk, chudnutie alebo nieco take,skor momentalne cielene chudnem a mam pocit, akoby sa ta stitna zlaza "prebudila" zrovna vtedy, ked som zacala drzat dietu.
Mala by som navstivit lekara ? Da sa s tou stitnou zlazou vobec nieco robit ? Neviem si predstavit ze ak aj mozno mam nejaky problem, musela by som do konca zivota brat nejake lieky.

dajanka337

Ahojte! minulý rok -presne v máji 2011 som bola operovaná na štítnu žľazu- bola mi odobraná ľavá polovica, nakoľko som mala cez celú ľavú stranu uzol. Chvaľabohu bol nález negatívny. Lieky mi vôbec žiadne nepredpísali...po pol roku som mala kontrolu a mám zvýšené hodnoty S-TSH na 7,152. Tesne po operácii som hodnotu mala 4,992. Pani doktorka povedala, že mám prísť na krv ešte niekedy v marci a podla toho rozhodne, či budem brať nejaké lieky. Neviem či to s tým súvisí, ale som často unavená, často ma trasie zima a niekedy bývam precitlivelá. Prosím Vás o odpoved, čo znamená vlastne táto zvýšená hodnota a či tie príznaky s tým môžu mať súvislosť. Ďakujem.