bc a ing

Príspevok v téme: bc a ing
bcvsing

som druhacka na vs, z posledneho meliem a mam pocit ze nespravim ani toho bc...ale vsade naokolo sa uz pytaju a vravia resp.rataju s tym ze to potahnem rovno na ing. z hladiska zachovania psychickeho zdravia a rozumu urcite nie hned po bc (ak sa zadari) nebudem pokracovat.
myslite ze je to velky problem dat si tam rok, dva pauzu?

xy:)

v druhaku som to taky tak chcela zabalit. ked chces pauzu a pomoze ti kludne si ju daj, je to lepsie, akoby si mala skoncit u cvokara, kopec ludi prerusuje studium.

M74

Ja som mal rok pauzu po maturite aj po Bc. Aspoň som si oddýchol a získal motiváciu ku štúdiu, lebo som videl že takéto vzdelanie ( papierovo ) nie je nič moc.

žaž

skor som reagovala na vetu kto je sikovny ten sa uplatni :DDD lebo u nas to tak nefunguje... inak ano s tym zbytkom suhlasim :D

katka...

žaž, veď prave, že mám diplom, ale nemám známosti a nemala som po škole ani prax a nevedela som si nájsť prácu. Veľakrát mi na pohovore povedali, že im stačí niekto so strednou školou. Na VS pozicie som nemala prax a znamosti a na SS pozicie som bola prevzdelana. Ciže ani výška ti nezaruci dobru pracu. A ak ma z toho mat niekto zdravotne problemy, urcite to za to nestoji. Žaž dnes uz ma diplom kazdy druhy, nema to taku hodnotu ako kedysi. Ale nevravim, ze VS je zbytocna, len si treba dobre vybrat taku, ktoru clovek aj zvladne a nebude mat problem s uplatnenim a hlavne sa psychicky neznici za tie 3 ci 5 rokov.

žaž

katka ty musis byt z nejakeh vacsieho mesta alebo z blavy? ked napises takuto somarinu... vies ake je tazke uplatnit sa na vychode slovenska v mensom meste? ked nemas diplom a znamoti ci rodinu na nejakom dobrom mieste nic ti nepomoze, a to sa uz tyka aj predavciek tie iste tvare vyse 20 rokov a nie a nie uvolnit miesto drzia sa aj pri dochodkoch...neber to zle len taky postreh cloveka co to s pracou ruzove nema a vyse polovica mesta s nim...

katka...

Presne, ak mas take stresy zo skoly, ze beries az lieky, tak tu skolu nechaj tak, aj bez Bc. Zdravie je prvorade. Dnes sa da najst dobra praca aj bez VS, ja mam VS a pri hladani prace mi to niekedy bolo na obtiaz. Kto je sikovny, uplatni sa aj bez papiera.

bcvsing

ja teraz studujem externe, prvak som robila na dennom... nejde len o tie skusky teraz ale celkovo. dva krat som skoncila uz u psychiatra a beriem lieky.

ververka

pred kazdou dolezitou skuskou je beznadej.

osobne si myslim (a tiez poznam 90% ludi co to tak urobili), ze ked raz prerusis, tazko sa bude zvykat a dokoncovat ing, ked si zvyknes na isty prijem z prace, ktory pravdepodobne potom pocas studia mat nebudes, ak nepojdes externe.
ale asi to mas este daleko,takze mas cas premyslat az ked pridu bc statnice.

ja by som neprerusala, pretoze napriklad nasi recruiteri nevidia niekoho kto prerusil skolu alebo studoval dlhsie ako mal ako potencialneho kandidata na pracu.

[zruseny1]

to máš iba teraz taký blbý pocit..
je koniec skúškového, tak je normálne, že si unavená zo školy.. ( inak čo študuješ?)
ale za ten rok by sa to mohlo zlepšiť uvidíš, už budeš rozbehnutá, štátnicovať budeš z toho čo si sa už učila
problém nie je dať si pauzu, len či potom príde ešte chuť dorobiť si zvyšné dva roky, ak si myslíš že sa vrátis, tak si tú pauzu daj... ale ja osobne -všetko naraz....rýchlo to mať z krku :))