sprievodca

xy:)

musis vediet velmi dobre svetovy jazyk + potrebujes kurz, aby si ziskala osvedcenie sprievodkyne - bez toho to nejde, je to podmienka. musis byt flexibilna, trpezliva, empaticka, vediet jednat s ludmi, aj s debilmi. takisto je dolezity vyzor cloveka, jeho prezentovanie, vystupovanie, musis mat vseobecny rozhlad od geofrafie, cez politiku, historiu bla bla, proste rozhlad o danej spolocenskej situacii, dolezite je neustale sebavzdelavanie. riesis vsetky neprijemnosti, co sa turistovi stanu, musis zabezpecit, aby vsetko klapalo, od zabezpeceneho ubytka, cez trasfer a tak, hlavne musis vediet operativne riesit problemy - ty si tam na to, aby si zabezpecila vsetky formality vsetkych turistov, na telefone si 24 hod denne, nonstop 7 dni v tyzdni.

bibi123

a v zahranici chces robit "delegata" alebo "sprievodcu po fakultativnych vyletoch"? To prve sa da robit len na zaklade toho kurzu a to druhe robievaju aj napr. animatori hotelov bez kurzu!-sice by nemali, ale casto to robia...
Praca delegata inak vobec nie je lahka, musis mat flexibilnu pracu, aby Ta na sezonu jun-september pustili robit delegatku, musis vediet perfektne cudzie jazyky, lebo si prekladatel a prostrednik turistov, ked sa im stane uraz, ked im nieco ukradnu,... lietas pocas dna po hoteloch-kde mas kazdy den uradne hodiny a po vyletoch,...

bibi123

na sprievodcu/delegata treba sprievodcovsky kurz-ten sa da spravit na kurze alebo univerzite. sklada sa z viacerych "predmetov"-praca s mikrofonom, nejake dejiny, geografia a pod.
kikuj-Ty si nevysvetlila, o aku pracu sprievodcu mas vlastne zaujem-delegat, sprevadzat turistov napr po BA hrade a pod.???

mate59

sprievodca má na starosti v zahraničí v istej destinácii turistov na nieoklkých hoteloch.Jeho nápln je počkat ich na letisku, transfer na hotel, ubytovanie, riešenie otázok a problémov s izbami a všetkým možným, čo si turisti navymýšlajú,potom ich sprevádzat na fakultatívnych výletoch,všetko vysvetlovať.
Musí ovládať aspoň jeden svetový jazyk, záleží od destinácie.Robia sa na to špeciálne skšky,mimo jazykovej skúšky-na jazyk nemusíš mat školu, ale ho musíš ovládať.Skúškay pozostávajú aj z reálií a histórie danej krajiny, v ktorej potom bude posobiť.
Spýtaj sa v cest. kancelárii, napr. Kartádo tours.

Deee

No a čo teda robí sprievodca???
Ja poznám len predajcu dovoleniek v cestovke, potom animatora na dovolenkach a sprievodcu po pamiatkach v meste, pripadne hradoch a zamkoch, je to teda ešte niečo ine???