Dovolenka-meštruacia-poradte prosím

Príspevok v téme: Dovolenka-meštruacia-poradte prosím
silvia74

Ahojte , potrebujem privolať meštruáciu prírodným sposobom. Chystáme sa na dovolenku a práve vtedy mi to ma výjsť.
Mám len 13r. preto nechcem ziadne tabletky ani HAK.. Ako by sa to dalo privolať. Alebo ak by som to dostala , ako by sa to dalo maximalne zmierniť aby to bolo slabe a mohla sa kúpať pri mori .Tampony som vyskusala raz asi pred pol rokom a nevedela som si ich dať . A myslím že ani tam to nezvládnem , čiže tampony nechcem . prosím poradte :)

Dasena

Smajlik, ano, mne ucinkuje aj celaskon..aspon riadne zoslabi... sak vlastne ako aj citron, len ked som aj na stanovacke, trebars, nechce sa mi vlacit citrony... :)

[zruseny8]

a este len tak pre zaujimavost - minule som sa pocas ucenia farmaceutickej chemie (teda veda zaoberajuca sa posobenim lieciv na organizmus, lieciva su zlozky liekov) docitala, ze pomaly aj biele vino vykazuje nejake podobne ucinky. este sa presne nevie o ake a do akeho rozpatia, ale vedci to uz urcite intenzivne skumaju a snad sa dozvieme vysledky

[zruseny8]

zlate moje. ktore ste na mna utocili. vidim ze vase skusenosti su nA bode mrazu. ja nehovorim o kupani na kupalisku alebo o piti deci vina. tak isto ako cervene vino, tiez citrony ale aj stres a choroba maju NEPRIAMY ucinok na tento proces. povedzte mi ze ked ste v riadnom strese, napr pocas skuskoveho (nechcem vas opat napadat, ale podla toho co ste napisali, ani netusite co skuskove je, no a termin bludy jak oci tiez hovori za vsetko :DDD), tak vtedy hormony prestavaju ucinkovat ked ti meskaju tyzden? ci jak je to? rada by som bola keby ste mi to vysvetlili, ze aku teoriu mate na toto. ja nepopieram, je to hormonalna cinnost za ktoru je zodpovedny zensky hormon estrogen. a vplyva nan strasne vela faktorov (vyssie vymenovane). a aby som vas uviedla na pravu mieru, s tym kupelom neviem ako to funguje, ale urcite nejake horuce vyplachy den dva pred, to iste vino. 2-3dcl par dni pred menstruaciou kazdy den. k tym citronom a ich dennej davke. doporucovana denna davka kyseliny askorbovej (alebo teda vitaminu C) je 75mg. no takze skus si to teda prepocitat na pocet citronov denne. vies zaludok ma urcite svoje pH (kysle) a ty mu neurobis uplne najlepsie ked budes papat denne 2-3 citrony 5 dni v tyzdni. porusi sa ti prirodzena mikroflora v zaludku..
este nejake otazky alebo narazky na moje samanske rady? ci jak ste to nazvali? :DD

veves

nie kazdemu su prijemne tampony.ja ich napr. v sebe neznesiem, vadi mi to uz aj ten pocit ze ich mam.
skus este skocit na gyndu ci ti neda niaku injekciu na zastavenie (ak vobec cosi take existuje) alebo na posunutie terminu.
inak ti nie je pomoci.

LETICIA

simi jednoducho to nevies zaviest, ide to tam aj ja som sa prvy x natrapila, len to chce zvyk a cvik, super vec ;)

simi00

Letica : lenže čo ak si ho tam nebudem vedieť dať , uz som to par krat skusala a neslo to .. A nedá sa to nejak zmierniť ??

LETICIA

simi premoz sa a skus tampon, neverim, ze vlozka v tych horucavach zaparena ti vyhovuje... ina m,oznost nieje, ja si uzijem kupaliska, dovolenky aj cez menstruaciu nemusim pocitat, dam tampon a neviem, ze mam, akurat chodim casto menit.

BBella

odporucam predpisat si tabletky na odialenie menstruacie, ja som ich raz vyskusala a bola som spokojna, ak vies kedy dostanes je tam napisane (v pribalovom letaku ) kedy ich treba zacat brat tusim nejakych 3 - 5 dni pred menstruaciou a potom pocas celej dovolenky, a potom prestat brat a o tri dni by si mala dostat...ziadna alergia ani naladovost ani nic. uplne v pohode a nestali vela...silvia, ak to stihas daj si ich predpisat.

Simi00

Ach dievčata poradte ... Zajtra skoro ráno odlietame do Gercka a ja som práve teraz dostala menštruáciu.. Vôbec som ju nečakala ,čakala som ju tak o 10dní .. ale teraz ?? ... Ideme len na 8 dní , čiže kramy budem mať skoro celú dovolenku. Nikoho tým nechcem strašiť,čiže nikomu som to nepovedala. Ale čo mám robiť ?? .. Tampon si zavádzať neviem a aj tak doma nemáme žiadne tampony , pretože mamka nepoužíva a ja taktiež nie .. a ani neviem používať. Som totálne zúfala. Ako by smo ju mohla maximálne zmierniť ?? to potrebujem... nic nieje otvorené , ešte k tomu bývame v dedine , čiže prírodne prosím. Možem ísť s krámemy bez tamponu do vody , ked to bude slabsie ?... Dakujem .. velmi prosím o radu .. Mám len 14 r..