Pre RNG

Príspevok v téme: Pre RNG
riquelminho

Poprosil by som o názor alebo radu. Problém mám s tým, že sa mi robia niekedy viac a niekedy menej suché šupinky/lupiny v oblasti obočia, pod očami v mieste kde sa zhruba dotýka spodný rám okuliarov tváre, v bokombradách a niekedy aj pod bokombradami alebo v oblasti brady a aj niektorých miestach vo vlasoch (skôr okrajových miestach než strede hlavy). Kožný mi aj niečo radil, šampóny sensitive, ale nejak mi to nezaberá. A keď idem ďalšíkrát ku kožnému mi povie, že mám inú značku skúsiť atď. Ďakujem za názor.

RNG

Sampony vysusuju. Ja pouzivam na tvar len cistu vodu, priopadne kremy, co si sam vyrabam z jedlych zloziek, najdes cez Google.sk pod rng, prirodna kozmetika. Ja mam od mala citlivu kozu a keby som pouzil na tvar mydlo alebo sampon, tak by som sa olupal ako cibula/ichtiosis, prilisna cinnost koznych roztocov, demodex foliculorum, ktorych mame na tele aj vyse 20 roznych druhov a ktore sposobuju rozne problemy, ked sa premnozia. Kremy/oleje ich pridusia, takze sa nepremnozia. Alkalicke sampony a mydla vysusia kozu, vytvoria sa tam praskliny a demodex a plesne sa premnozia.
Mama ma uz od mala umyvala len glycerinom, co vtedy radili lekari na take pripady, ako ja.
Demodez potlacaju aj napr dechty(kamenouholny alebo zo suchej destilacie dreva, najma korenov ihlicnanov, najdes pod menom tar alebo pitch a percento v ucinnychsamponoch je 5% +

riquelminho

Popravde pijem len čistú vodu a čaje (herbex, rooibos, yerba mate, lapacho)už dva roky. Ryby jem 2x do týždňa, olivový tiež používam. Možno ide o nejakú alergickú reakciu na niečo, neviem. A ďakujem za reakciu.

Slobodna

Nie som RNG ale vidím problém v príliš suchej pokožke a mohli by ti pomôcť produkty, ktoré ju zvláčňujú- najmä zvútra, pi viac čistej vody, užívaj Zinok, Omega3 mastné kyseliny- aj v strave ryby, vlašské orechy, olivový olej. Momentálne ma viac nenapadne.