potrebujem právnu radu - vopred ďakujem

Príspevok v téme: potrebujem právnu radu - vopred ďakujem
aktevi.

Som zdravotne ťažko postihnutá a doteraz som bola zamestnaná cca 20 rokov. Žiaľ vyskytol sa problém, že som z org. dôvôdov dostala výpoveď.

Ospravedlňujem sa vopred, že tu nebudem rozpisovať môj problém, ale pri toľkých zamestnanoch je riziko, že niekto chodí na toto forum a prečíta si môj príspevok.

Ale potrebujem radu ohľadom mojej výpovede a môjho zdravotného stavu, preto hľadám niekoho, kto sa vyzná v pracovno právnych veciach ( nejakého právnika alebo advokáta alebo kto už prešiel podobným problémom). Bola by som rada, keby ste mi poslali svoj mail, kde by som sa na problém opýtala osobne.

Vopred píšem, že som si prečítala príslušný paragraf aj som sa pýtala na inšpektoráte práce, žiaľ s odpoveďou od nich nie som spokojná, lebo sa líši od zákonníka práce...

Je mi teraz veľmi ťažko, lebo po toľkých rokoch opúšťam prácu, ktorú som ovládala a cítim sa naozaj mizerne, tak mi hádam niekto odpovie.

Vopred veľmi pekne ďakujem za odpoveď.

amandine

ivetka, dosť ťažké uveriť, že inšpektorát práce nerešpektuje ustanovenia zákonníka práce. nechcem sa ťa dotknúť, ale ak si si ty nevyložila zle znenie týkajúceho sa paragrafu, potom máš možnosť odvolať sa na vyšší orgán, teda na národný inšpektorát práce.
zamestnávateľ môže dať zamestnancovi výpoveď len z taxatívne daných dôvodov a je si vedomý následkov porušenia ZP, preto určite urobí všetko preto, aby predmetné ustanovenia dodržal, aj keď v mnohých prípadoch umelo, ale sú podmienky dodržané, bohužiaľ.

uplakana

Ahoj Aktevi. Ja som riesila podobny problem, i ked to bolo presne naopak - ja som podala vypoved z chranenej dielne, co moj zamestnavatel nepodpisal, neprevzal, neakceptoval... Stalo ma to tolko nervov, ze az. Viem ta pochopit, aj ked odborne poradit nebudem vediet. Tiez som hladala pravnika, nakoniec som sa obratila na normalneho pravnika v nasom meste, ktory sa zaobera prac-prav. vztahmi a vyslo ma to na 3O €. Velmi ti drzim palce!