Moze mi byť zle z tampona?

sumsumienka

Mne sa to stalo tiez s prvym tamponom. No teraz pouzivam tampony stale, vlozky nekupujem uz vobec. :)
Vyskusaj ten s aplikatorom, tak ako radi borovicka. Ak ti aj po tomto bude zle, radsej sa tamponom vyhybaj, prave kvoli tomu soku.

borovicka

ked som si davala prvykrat tampon ja, tak mi tiez prislo zle, zaliala ma horucka, hned ako som si ho tam dala a zdalo sa mi ze odpadnem. hned som ho vytiahla a potom to preslo. druhy krat som vsak skusila tampon s aplikatorom-tampax a nebolo mi nic, v pohode som sa citila, vtedy som zistila, ze vtedy poprvy raz to asi bolo tym, ze som si ho nezasunula dostatocne hlboko, to viem podla snurky, s aplikatorom mi trcalo len kustik tej snurky, kym predtym bez aplikatora ovela dlhsi kus, takze musi byt ten tampon dost hlboko, aby ma to nebolelo. vzdy si davam len s aplikatorom tampon, lebo ked si ho tam davam sama, nikdy sa necitim tak pohodlne ako s nim

Daphne13

Ahojte,
tak ako vacsina zien, aj ja som vyskusala tampony,ktore slubuju pohodlie a komfort bez obavy pretecenia. Avsak po hodine sa mi dostavilo nieco ako toxicky sok, nemala som dane priznaky popisujuce na letaku, ale velmi mi opuchli oci - ocne viecka. Necitila som nic zvlastne, len som si uvedomila po chvili ze nevidim tak ako by som mala. Pohlad do zrkadla mi stacil, viecka som mala uplne opuchnute , tampon som okamzite vytiahla. Do par hodin mi opuch zmizol sam. Neskor som si povedala ze si kupim tampony mini, tie najmensie co boli na trhu aj s aplikatorom, a aj po nich mi opuchli oci po kratkom case 1-2hod, po treti krat som uz tampony neskusala (pouzivala som tampony od OB,,,..Mala som aj negativnu skusenost s vlozkami od always s modrou vyplnou vysokosaveho geliku-po kazdej menstruacii som dostavala kvasinkovu infekciu. Celkovo vlozky zo syntetickou povrchovou upravou (nezavisle od vyrobcu) mi nerobili dobre.Akonahle som vlozky vymenila za klasicke (bavlnene)cely problem sa vyriesil. V poslednom obdobi vsak tychto klasickych vloziek , bez parfemov a primesi je coraz menej :(

Petra125

no takze ja by som na tvojom mimeste tampony nepouzivala.nie kazdy ma taketo reakcie.To je ten "vedlajsi ucinok" alebo ako to nazvat.Vlastne, ako tu uz bolo spomenute "sok"

neva

Prejavy toxického šoku:
Môžete cítiť bolesti vo svaloch, brnenie v hlave, zvýši sa vám teplota. Máte pocity na zvracanie, nízky tlak a môžete aj preventívne omdlieť. V takom prípade si ihneď vyberte tampón a zahoďte ho. Syndróm toxického šoku sa prejavuje podobne ako chrípka, takže sa dá ľahko zameniť s obyčajnou virózou, môže však byť životu nebezpečný, preto ho treba mať na mysli. Ak ste v lete v práci pod klímou a kýchate, možno to nebude mať na svedomí chladný vzduch, ale práve vaša infekcia.