Ako zistit ci zelenina ovocie obilnini strukoviny su kvalitne?

blondula

esteze mame velike humno kde pestujeme vsetko :D takze najlepsie je od nas doma :DDD a kedze okrem maku sme nestriekali nic,este aj BIO !

kasicka

bohuzial ani na trhu nie je kvalitna zelenina a ovocie. pestovatelia pouzivaju vela pesticidov a insekticidov, takze je tam viac chemie ako vitaminov. a co je este horsie - mnohi kupuju zo skladov a predavaju na trhu, takze to ani nie je u nich doma vypestovane, ale dovozove - rovnako ako aj v hypermarketoch. ak sa da, tak je najlepsie kupovat bioprodukty.

jajka001_

podla vyzoru, vone, na dotyk...chuť...labák doma nemáš :) ak tie potraviny poznas tak vies ako vyzeraju cerstve a kvalitne. napriklad vcera som usudila ze zohnat kvalitne paradajky je uz vazny problem. co sa tyka tropickeho ovocia, kedze ho nepoznam, vobec neviem ako ma vyzerat ked je vhodne na konzumaciu. a obilniny, ak myslis vlocky a tak tak jedine poskusat rozne znacky alebo sa opytat ludi.
najkvalitnejsiu zeleninu kupis na trhu. vo velkych obchodoch velmi kvalitnu nemaju. najlepsie by bolo pestovat si doma alebo kupovat od susedov zo zahrady :)