Vybratie žlčníka

Mirinda32

Tak sice uz je to stara tema,ale chcem sa vyjadrit.nikomu neberem svoj nazor,ale..moja osobna skusenost-zacalo to tak ze mala som pocit nutkanie na cikanie..bolelo ma okolo obliciek,utekala som k doktorke,medzi casom ma zacalo pobolievat na lavej strane pod rebrami a potom aj na pravej.doktorka skonstatovala,ze oblicky a ze podrazdeny pankreas.nic som si z toho nerobila.ale ta bolest pichanie pod rebrom neprestavala.poslala ma na sono.tam sa doktor chytil za hlavu so slovami preboha.bola som prekvapena ze ked mi povedal,ze mate 4.5cm kamen.ostatne chvala bohu v poriadku aj ten pankreas co je dost nebezpecne.doktor mi povedal naplanujte si cim najskor operaciu.zacal kolobeh s objednavanim,do Roosveltovej nemocnici v BB termin o par mesiacov teda cca kedze som to riesila v aprily s termin na september.No nic rozhodla som sa nad Sliacom gynpor jednodnovka.termin do 2tyzdnov.Predoperacne ukazali zle teda vysoke hodnoty pecene...bolesti lava a prava strana brucha,potom aj v strede a nakoniec bolest vystrelujuca do lopatky..dalo sa to vydrzat,ale nic moc.nasadila som si zlcnikovu dietu.nepomahalo.nech mi nikto nehovori,ze si ma niekto nasadit kuru nejake oleje a kraviny..mohlo by dojst k upchatiu zlcovodov a koniec.dost som sa informovala ako,co. .nie som doktor,ale da mi to logiku.neskusajte prosim rady takehoto typu,ze to vyjde von..ja som mala 4.5cm kamen a ten by sa neprepchal co som mala stastie..tie malicke kamienky urobia vacsiu sarapatu.no a som 3den po operacii,bala som sa neskutocne..ale mam to za sebou.boli to,ale s porovnanim toho co bolelo predtym jahoda a to nehovorim o tom co mi hovorili blizky ako trpeli pri zachvatoch,ktore ma nastastie minuli.v 1den som pred operaciou nic len vodou,druhy den voda a teraz 3den mala som piskoty a vyzivu aj ked to teda nafuklo zijem a som stastna ze to velkonocne vajicko zo mna vybrali je prec.ucim sa stale aj na sebe co mozem a co moze moje telo.da sa to prezit a dakujem docentovi Markovi,ze mi pomohol.dakujem a aj celemu Gynporu.

fako

Zlcnik v ktorom sa tvoria kamene uz davno nefunguje tak ako by mal. Preto sa odstranuje cely, je uz proste k nicomu, a navyse hrozi v nom riziko vzniku rakoviny z dovodu opakujucich sa zapalov + dalsie obrovske riziko zapalu pankreasu, a to je dost vazna vec.
Postup ako sa daju vyplavit kamene uzitim velkeho mnozstva oleja po celodennej hladovke skutocne funguje. Lenze toto je k...va to najhorsie co clovek moze s kamenmi urobit, pretoze moze dojst k natlaceniu kamenov do pankreasu, a to je KONECNA! Z tadial sa uz von nedostanu a nastava uplny kolaps traviacej sustavy. Potom uz len papierove boty.
Nevyplavujte kamene zo zlcnika! Hazadrdujete zo zivotom. Ak by sa to aj niekomu podarilo bez komplikacii, je mu aj tak naprd. Kamene sa vytvoria znova z toho isteho dovodu ako sa vytvorili predtym.
Ak ich tam uz mate budte skor radi ze zatial nevycestovali von a nesposobili problemy. A rieste radsej laparoskopiu zatial kym sa to este da riesit.
Nefunkcny zlcnik ktory tvori kamene sa uz opravit nijako neda a vzdy sa v nom budu tvorit nove a nove kamene.
Lepsi ziadny zlcnik ako chory zlcnik. S tym sa treba zmierit.

Niekto mozno musi po odstraneni dodrziavat urcite pravidla povedzme racionalnejsieho stravovania, no ale tie by sme koniec koncov mali dodrziavat uz aj tak. Ze ano?

PS: poznam par znamych ktory uz dlhsie zlcnik nemaju, a funguju uplne normalne. Zeru secko.

Nevy

ja som mala kamene takmer 3 roky...nikde na SK mi nič nezistili, hoci som mala koliku 2x a bola som aj 2x v nemocnici...povedali,že mam len zvyšeny bilirubín a naznačili, že pijem asi veľa alkoholu....clovek takmer nepije a oni z neho urobia alkoholika....a po pol roku som bola nahodne v rakusku a tam som mala to iste ale s tym, ze uz som mala žte oci( 1 kamen mi vyskocila upchal pecen) az vtedy zistili, ze mam plno kamenov a tym sa mi zapalil zlcnik, ktory musel ist bezpodmienecne von...som rok po operacii a jem vsetko...bez vynimky, nic sa mi nerobi, nemam boleti...samozrejme ze po operacii to boli taky tyzden a clovek ma nasadenu dietu...uz po 10 dnoch sa clovek vracia do beznych kolaji....to ze niekto by si nedal vybrat zlcnik, lebo je to dolezita cast tela a pod. reci-tomu by som dala moznost co i len polovicu z tych neskutocnych krcov, zvracania, prebdetych noci na zachode a vycerpanost prezit po dobu aspo 1 roka z mojich, kedy ma clovek pocit, ze by sa vysriabal aj po holej stene....PS: ziadne cajiky, diety apod. pri tomto pripade nepomozu!!!! Ja sama som mala podozrenie na kamene a preto som hladala pomoc na tejto stranke, preto mam odskusane i "alternativyne lieby"...ale to nikomu neberiem,nech si kazdy vyskusa , co povazue za vhodne.

milla

skoda, ze sa ti nevyjadril tu aj nejaky odbornik na dannu temu, mozno by mal uplne iny nazor, no budocnost bez zlcnika ti nkto dopredu nepovie...

VRKKa

ahojte mne povedal doktor ze mam problemy so zlcnikom ze je vyhnuty alebo ako to mam nazvat .. uz neviem.. a musim si ho vybrat uz je tomu asi 2 roky co ho mam a mi povedal ze sa mi tam mozu vytvarat kamene.. bojim sa boli to velmi? budem moct robit kazdu vec ? neznici sa mi stym nieco ? viem ze jedna co ju poznam jej vyberali a mala hrozne bolesti :(

martin 72

To,že žlčník musí ísť von(už som bol aj objednaný)mi môj internista povedal pred cca 20rokmi...
čaje,olivový olej,najlepšie ten surový kalný,racionálna strava,veľa pohybu..

whatever

Ten zlcnik ist von musi, dakujem za rady ale na ne je uz neskoro! Kiez by to bolo za inych okolnosti...otazka znela kde...