Vyhrážky, psychické a citové vydieranie starých rodičov

Príspevok v téme: Vyhrážky, psychické a citové vydieranie starých rodičov
martinnna22

Ahojte, som matkou 9mesačného syna a
potrebovala by som poradiť ohľadom styku starých rodičov z otcovej
strany. Nakoľko otec môjho syna býva u svojich rodičov, a nemáme
súdom určený jeho styk s maloletým, umožňujem mu stretávať sa so
synom pravidelne, aj každodenne, pokiaľ je to možné. Jeho rodičia,
teda starí rodičia nás psychicky terorizujú, vydierajú a
vyhrážajú sa nám, že ak im nebudeme "chodiť ukazovať malého"
vyhodia priateľa z domu a mňa udajú na sociálke. Dovolím si
povedať, ze sú to manipulátori a psychicky narušené osoby, ktoré
poznajú iba urážky, nechutné nadávky na moju a priateľovu adresu. Malého vnímajú iba ako hračku, s ktorou sa chcú hrať, ked majú čas a my sme tam museli doteraz vždy chodiť. Chcela by som sa opýtať, či majú právo na stretávanie sa so svojim vnukom, ak si to neželám ja ako matka ani priateľ ako otec. Ak by sa domáhali práva stretávať sa na súde s vnukom, ako by som mala postupovať, aby som dokázala ich zlý vplyv na syna. Mám svedkov, aj e-maily, v ktorých sa vyhrážajú a vulgárne mi nadávajú. Poprípade, na akú inštitúciu by som sa mohla obrátiť so svojím problémom. Diky za odpovede

Euva

martinna22, jedna vec je "pravo" na styk s vnukom. Spravne ti pise napr. AdamKrt, ze ho budu mat, az ked tak urci sud. Oni by si museli podat na sud urcovaciu zalobu (urcenie sytku s maloletym). Je to nezvykle, ale ludia sa sudia aj pre blbiny.
Uplne ina vec je ludska rovina. Ja by som veci nehnala do krajnosti. Ved aj tebe sa moze zist mat normalnejsie vztahy s tienovymi svokrovcami. Postrazit maleho, ked je marod a ty musis roboty, alebo ked niekam budete chciet ist.. Aj maleho styk so starymi rodicmi obohati, rozpravky, zoo, park, zmrzlina, ..trocha toho mileho rozmaznavania.
Ked ich budete stvat, stratite ich podporu, mozno dedicstvo... naco je to dobre ?
Hladajte pricinu ich nespokojnosti, pokuste sa im porozumiet. Predstav si trebars tvoju mamu na mieste nadejnej svokry. Mozno su ich dovody zrozumitelne.
Ked ste povedali nieco zle, vysvetlite im to a ospravedlnte sa, ak treba.
Nemusite si nechat od riadit zivot, ale mozete ich slusne vypocut. Ak vam budu napriek vsetkym snaham o dohovor kazit zivot, potom sa od nich decentne izolujte.

Doporucujem skocit do psychol. poradne. Uz aj mierne pokazene vztahy so svokrou alebo aj svokrom su riadna fuska.
Snazte sa nerobit nic hrr, ziadne hadky, nadavky, ziadna kritika, klidek, vsetko ma cas. Drzte sa.

bezmocny

Dobry podvecer poprosim vas poradtemi co mam robit skratke mam priatelku skorou zijem 7rok mame spolu 4rocneho syna ja som cigan a moji skvorkovci sa stim nedokazu zmierit neustale robia nieake konfikti a momentalne to riesa cez nasho syna a robia si nanho naroky ze bi sa snim chcely stretavat ale my ako rodicia sme proti tomu lebo priateku ked zistili ze je 2stave tak ju vihodili s domu a priatelka a ukoncila snimi stik uplny ani sa nepozdravia vobec nic absolutne ako keby ze su cudzi ludia co trva uz nieakych 5rokov a svokrovci si tezaz robia naroky na nasho syna boli sme na sude ohladom lebo svokrovci si podali navrch o stretavani s nasim synov mi sme zasadne proti na sude podlo viacero argumentov zo strany svokrovcov same nezmisli tam sme nariadili znalecke dokazovanie znalkyna nam dala za pravdu a dala navrch o zrusenie celeho pojednavania tak zatial nevieme co a ako som uplne bezmocny priatelka musi navstevovat psychiatia uziva magnesium frontin uz 2rok a nemoze sa dostat lebo jej rodicia na tahaju po sudoch a priatelka si to nedokaze visvetlit preco jej vlastny rodicia robia take peklo trocha to upresnim ked sme spolu zacali chodit tak doma ju psichicky aj fizicky napadali nedavali jej jest a to len preto ze chodila somnov lebo som cigan takto ju tirali pokial otehotnela a potom ked zistili ze je tehotna tak ju vihodili odtedy snimi uplne skoncila a teraz si robia naroky na nasho syna a ich predsutky riesia cez nasho syna poratte co mane robit cely nas pribech chceme s medializovat do markizi aby nam dali konecne pokoj poradte prosim dakujem

martinnna22

no ved toho sa nebojim socialka, to je ok, mi nemaju čo vyčítat, ale takýchto zákerných ludí som este nestretla...a ked ma dajú na súd, neviem či byim umoznil stretávať sa s vnukom....

jajka001_

neboj sa ich, nech ti aj poslu kontrolu - co su podla mna len silne reci, ved sa o male staras, nemusis sa bat ze by ti ho vzali a dali svokrovcom, to nie je len tak. naopak, mala by si ist na policiu ze sa ti vyhrazaju, ich to rychlo prejde, ked po nich pridu policajti.

martinnna22

Dakujem za vsetky nazory, mam odlozeny jeden e-mail, v ktorom sa vyhrazaju, tych svedkov to by mi museli este viackrat zavolat, a buduci tyzden si kupujem telefon s nahravanim hovorov, budem si maleho chranit to je jasne, s priatelom nie sme rozídený, ale mi povedal, ze ak príde k súdu, odmietne vypovedat, čo aj chápem sú to predsalen jeho rodičia....

jajka001_

kasli na nich a nenechaj sa vydierat, taki ludia nemozu mat dobry vplyv na tvojho syna, a dokonca mozes zariadit, aby sa k nemu vobec nedostali. no pri takomto pristupe by mojho syna urcite uz neuvideli, aj keby sa na hlavu postavili. chran si svoje dieta.

RADArada

... tiez sa pripajam k ADAMOVI-AKO SA DO HORY VOLA-TAK SA Z NEJ OZYVA...
treba vyskusat po dobrom-ale ked sa neda-pouzit zbrane ake pouzivaju aj oni...

kafe

martina, ak sa niekto dožaduje svojich práv, nech sa pozrie aj na svoje POVINNOSTI. A keď si starí rodičia nesplnili svoje povinnosti: slušné správanie a rešpekt k otcovi a matke dieťaťa, tak si môžu tak akurát labu lízať. A svojím správaním prídu nielen o vnuka, ale i o syna.
To chce pevné nervy, žiadne diskusie, len opakovať ako pokazený gramofón - pokiaľ urážate mňa i otca dieťaťa, svojho vnuka neuvidíte.
Vy ste s priateľom rozídený?