Pálenie brucha. Poraďte prosím, už som zúfalá.

Príspevok v téme: Pálenie brucha. Poraďte prosím, už som zúfalá.
slavena

Môj problém trvá už päť rokov. Boli ma pravý bok v podbrušku. Je to take palenie, ktoré sa ťahá až do konečníka a ladvín. Najviac to páli pri sedení. Doktori mi nevedia na nič prísť. Mám časté mykózy, ale vraj z hladiska gynekologickeho je všetko v poriadku. Bola som na magneticku rezonanciu kde mi zistili 9 cm cystu. Prijali ma do nemocnice v Martine na gynekologicke oddelenie. Pri operácii sa nic nenaslo. Ja mam čím ďalej horšie bolesti. Mám dlho podozrenie zo zrastov po slepom čreve a po pôrode. 30.9.2011 som púdstúpila kolonoskopicke vyšetrenie na vylúčenie nejakej chronovej choroby a celiakie. Z krvi mam výsledok na celiakiu pozitívny, no zo žalúdka sa nepotvrdila. Tak mi brali z tenkeho čreva vzorku, s tým že vyskúšame bezlepkovú diétu aj keby sa celiakia nepotvrdila. Vraj to môže byť nábeh na celiakiu. Neviem. Som na diete dva dni a zatiaľ nevidím žiadne zmeny, by som povedala že je to ešte horšie. Ale na druhej strane vŕtali sa vo mne, tak to môže bolieť aj preto. Mám aj problémy kožné, čo vraj celiakia spôsobuje. Poraďte, lebo už potrebujem psychiatra. Už ma nepali len bok, už pali celé brucho, konečník a ladviny. problémy s trávením katastrofa. Neskutočné nafukovanie a preháňanie. Schudla som 20 kilo. Vážim 45 kil a nemôžem pribrat. Čo zjem ide zo mňa von. Antikoncepciu nemôžem už vôbec užívať, ani náplaste, ani vnutromaternicové teliesko 3 týždňové. Vôbec nič. Zhorší sa mi tak stav, že sa celá vysypem, vyzerá to akoby uštipnutie hmyzom. Mám problémy s nepravidelnou menštruáciou, preto do mňa furt pchajú hormóny. No momentálne nie je možné ani ma liečiť. To je tak v skratke asi všetko.

Jessi_1111

ahoj Slavena,

no tak čo? prečo si sa neozvala? je to v šetko v poriadku? a ako dopadli testy? snád dobre...majte sa

PPP

Ja mam presne to iste. Palenie v boku a v dolnej casti brucha. Moze to byt ozaj ta alergia, lebo mi nasli nejake alergeny v krvi.

Dodka

ahoj, Slavena

Prezivam velmi podobne problemy ako ty, mne tiez bols dana pentasa, ale vobec to nepomaha, budes sa musiet vyzbrojit velkou trpezlivostou.
TPCH ma pravdu, a uplnu mam to vsetko otestovane uz niky ziadne udeniny, strukoviny a zeleninu a ovocie.
ja osobne pijem caje, probiotika a enzymi a skusat co zaberie!
Chodim aj na akupunkturu.
PS, celiakiu raz ano raz nie, alergia na zrnite veci, cize orechy a ine kakao, nepijem mlieko, zdravotnictvo nula bodov, mam sa chud obesit niekedy, mam malu 4 mesacnu dceru, boli aj menstruacne problemy a aj oblicky.odpis ak chces vediet viac.

slavena

No ahojte. Tak zatial som stale po starom. Cakam na výsledky ci nemam celiakiu, co uz by sa potvrdilo treti krat z krvi, len zo zaludka stale nic. Chodim na urologiu lezat kazdý týzden, kde mi cez mechur napustaju lieky, aby som casto nemocila. A caka ma opakovana magneticka rezonancia koli cyste co mi nasli pred rokom a pri oeracii sa nenasla. Nik nechape ako 9 cm cysta mohla zmiznut. Tak preto chcu zopakovat rezonanciu ci tam teda je alebo nie. Zrasty podla lekarov prichadyaju asi do uvahy az uplne posledne. a problemy sa stupnuju. :O((

slavena

CHRON pravdepodobne. Z vysledku kolonoskopie. Ale nie je to celkom iste. je tam opuch creva. Užívam PENTASU. Bolo celkom fajn a ako prisla menstruacia znova bolesti.

tpch

Slavena, chod na alergologiu a daj sa vytestovat na potraviny. Vsetky zistene vyluc. Dalej ta reakcia nemusela byt z masa, ale zo soli, ktore sa pouzivaju pri priprave udenin, alebo z farbiva. Vyluc vsetko prifarbovane, konzervovane atd.-musis zacat sledovat zlozenie potravin. Hormony neuzivaj-problemy s menstruaciou su pravdepodobne sposobene prudkym poklesom telesnej hmotnosti, ked vyriesis travenie, priberies, aj cyklus sa upravi. Chore telo malokedy normalne menstruuje, to je normalny jav. Doplnit enzymy samozrejme treba-mozes dostat na predpis rozne lieky, kedze chodis na gastro, asi ti ich aj predpisali (napriklad Kreon, Panzytrat, Panzynonorm, Pangrol a podobne.) Priznakom celiakie je casto tazka anemia-treba doplnat zelezo, vitaminy skupiny B, vit. C, kys. listovu. Bezlepkovu dietu dodrziavaj dosledne a nasad si kvalitne probiotika.

RNG

Vysypanie sa z normalneho jedla, co skoro kazdy vie bez problemov stravit je dokaz zleho travenie, najma nedostatku roznych enzymov.

slavena

Ahojte. No psychika ma opúšťa to som si už vedomá. Som už z tohto zúfala. Chcem tak veľa byť zdravá ako pred tým? Pijem momentálne alchelmilkový čaj.
Tieto problémy mi začali vlastne po pôrode.

Dnes zistená nová skutočnosť.
Včera som jedla údené mäso a zemiaky.
Vysypala som sa takými akoby štípancami.
Tak teraz neviem či aj vysadiť mäso?
Zatiaľ mám vysadenú múku a glutaman sodny.