Maturita - ANJ

Príspevok v téme: Maturita - ANJ
Green_Poison

Zdravím, vie mi niekto povedať ako je to s maturou s ANJ? Pretože nám bolo povedané, že na ústnu časť (len tá ma zaujíma) treba odpovedať na jednu tému 20 minút. Ja sa pýtam či je to vôbec možné (ja viem, že ano) odpovedať tak dlho, predsa len 20 minút kecať stupídnosti je dlhá doba. Ja som introvert a hovoriť 20 minút po anglicky je nemožné veď ani po slovensky neviem obkecať tému na 20min. Veď v živote stačí povedať pár viet o niečom a nie rozoberať kraviny a vymýšlať si všeličo len aby sa natiahol čas. Ja mám z toho takú paniku, že asi exnem.
Ako to bolo u vás? Naozaj ste museli hovoriť tak dlho? Mali ste vlastne čo k danej téme povedať?
Ďakujem za odpovede.

gladyssa

neboj, mala som ten isty problem, sama od seba neviem hovorit. ale bolo to tak ze som prisla, vytiahla otazku, rychlo pozrela v slovniku slovicka aspon niake a sla... povedala som 2 vety, spytali sa nieco, odpovedala som jednou vetou...zrazu som zistila ze sa na niecom vsetci smejeme a to ze otazka bola o architekture a skoncili sme u toho ako donutim raz muza upratovat. 20 min ubehlo ani neviem ako. zalezi na skusajucich. pokial vies aspon slovicka tak prejdes.

ABRhplus

to ako suvisí s tým že som introvert?že treba obkecat, ja tolko veim kecat ked ttreba a viem a ked mi ešte dobre zaplatia že nikto netuší aká som v skutočnosti.

zuzickus

nepanikar, nie je to tak ze mas jednu temu ako ze rodina/volny cas/ jedlo .. a o tom kecat 20 minut, ta maturita má viac casti ... npr. role play (dialog so skusajucim), opis obrazku, a obkec na temu ktoru si vytiahnes, a oni ti este budu davat otazky, neboj nebude to 20 minutovy vysluch .. sa rozkecas a ani nevies ako to ujde

zuzic_

je jedno ci si introvert abo nie, teraz na vsetko zabudni a kecaj, aj ked odveci ale hovor:D ...a urcite ti pomozu budu sa pytat a tak...ja sa este nezamyslam, lebo neverim ze spravim pisomne nad 30% aby ma pustili k ustnym:D

0mega

introvert, neintrovert - SER NA TO !
a kecaj...
ak chces peknu znamku :)
ak ti to je fuk, tak bud si introvert... a lutuj sa..

temu som sa neucil, dostal som temu ze "spoznal si novu priatelku z cudziny a musis presvedcit mamu, nech ti to dovoli" a mama bola akoze ucitelka a ja som si mal vybrat odkial je (povedal som cinanka :D ) a musel som si to obhajit (isiel som na "B" tj. v tom case jednodochsia uroven)

prvy krat som tuto temu pocul tam na mature.. a dal som to na "2" - a to som sa ani nerozkecal..

ako ?

proste som kecal s cudzincami cez net a aplikoval som to na realitu.

verim, ze by sa dala obkecat akakolvek tema, aj odborna (skusenosti z vysky, "pan Omega, dnes mate prednasku!" ja: "to uz dnes?" "aha ok, tak idem" a co ine som mal robit :) improvizacia.. to zachrani, ked uz nic ine..

ty mas 1 rok casu na ucenie :) resp na naucenie sa improvizovat.

20 minut je malo..
velmi malo

vezmi si ako malo je 20 minut, ak mas niekoho naucit (sem doplnit svoje hobby)

tak isto prejde matura.. rychlo..

jajka001_

no co si ja pamatam, tak isty cas sme mali na pripravu, asi 10min a asi 10minut kecat. hovor pomaly :) natiahnes cas