ukrajina

Príspevok v téme: ukrajina
capricorn

ahoj,cestuje niekto do uzhorodu za nakupmi?chcem ist koncom mesiaca a neviem ci je lepsie tam ist sad,ci autom alebo ci nechodi nejaky sukromnik autobusom.dalej akou menov mozem platit na ukrajine?na tom trhu v uzhorode pripadne obchodoch vezmu aj euro ci musim menit na dolare pripadne ich menu?vopred dik za odpoved.

lillia

nemas sa coho bat, nikto ta neosmekne, ti vekslaci su tam v pohode (inac, su aj na stanici). ked chces mozes si zmenit eura aj na hranici, tam je normalna zmenaren, len sa ti to vobec neoplati. alebo len tam chod pozriet aky je kurz.

capricorn

no hej ale ako budem vediet ze ma vexlaci neosmeknu?co ak ma osacuju o prachi aki je kurz?:) nejake veci na trh,oblecenie atd,vobec nevade ze su to fejki ako tu uz niekto pisal:)chodi donas 1 ukrajinka a nosi tricka ,mikiny a ine veci znacki adidas a puma a aj ked su to fejki tak za 10-15ecka vydrzia skoro tolko co tzv znacka ktora je aj tak robena v cine alebo na ukrajine a stoji 1/3 toho co unas v znackovom obchode.tak chcem ist tak z frajerkov popozerat a pripadne nieco kupit.kamoska tam kupila svadobne saty za 150 eur unas si za tolko ani nepozicias zo salonu:)

lillia

eura nevezmu v obchodoch, napr. ked chces kupit alkohol, cigarety. inak vecsinou vsade, ale keby ti aj niekde nechceli zobrat eura, hocikoho sa opytas kde ich mozes zmenit (na trhu je dost vekslakov, ktori ti ich radi vymenia), s tym si starosti nerob. dohovoris sa uplne v pohode. zo stanice tam chod by taxi. co chces ist kupovat?

lillia

lepsie je ist s SAD. na trhu si mozes eura zmenit, ale nie je to nutne lebo nakupis aj za eura. ceny malo coho su tam nizsie ako u nas, takze velmi sa to neoplati.

Matyo

Peniaze potrebuješ ukrajinské (hrivny), rozmeníš ich priamo tam, pred trhom postávajú takí veksláci, v našich bankách ich asi nemajú. Čo sa týka toho trhu, tak strata času, už tam nikdy nepôjdem. Ak tam ideš kvôli oblečeniu, tak samé akože značkové, ale je to fejk jak bejk. Niektorí špekulanti, tam nakúpia fejky a potom to doma predávajú ako značkové, ale človek čo už mal nejaké značkové veci, tak to ľahko odhalí, že je to šunt. Neviem či si žena alebo muž, ale dnes máš na Slovensku plno obchodov s kvalitným a lacným oblečením ako Kenvelo, Takko, New Yorker, H&M, Exisport. Radšej pobehaj obchodné centrá v KE a PO, a lepšie nakúpiš a ušetríš si aj dlhé čakanie na hranici.

kavička

my sme tam išli len pozrieť, nenakupovať, preto menu neviem..išli sme autom a naspäť sme čakali 8 hodín na hranici..vrrr