Strašne sa mi mastia vlasy

Eva531

Ja sladkosti vobec nejem a sladke napoje pijem iba velmi zriedkavo, nanajvys na navsteve. A nemyslim si, ze by som mala v strave nejako vela tuku. Zjem sice takmer vsetko do radu, ale castejsie napriklad maso na stave ako vyprazany rezen. Ale aj tak dakujem za prispevok a ochotu pomoct.

- mira

Eva, nemusíš sa s tým zmieriť, dá sa to radikálne zlepšiť. Stačí si uvedomiť, že telo sa cez pokožku zbavuje nadmerného množstva tuku a vody. Tento problém trápi ľudí, ktorí radi konzumujú sladké jedlá, obsahujúce tuk. Sú to hlavne mliečne výrobky a mlieko, koláčiky, čokoláda, keksíky, maslo, sladké nápoje, aromatické a povzbudzujúce látky, príp. ovocie.
Prečistenie trvá pomerne dlho, pretože vylučovanie tuku a vody neprestane dovtedy kým v tele budú nejaké usadeniny. Nech ťa ale upokojí, že čistením predídeš závažným zdravotným problémom, ktoré by ťa čakali v budúcnosti.
A hlavne, nestačí čistiť, ale zastaviť príjem menovaných problematických potravín.

traposska

Carie :DD

môžu byť rôzne dôvody.a jeden z dôvodov je aj to,že si ich často umývaš.čo strašne vysušuje tvoju pokožku hlavy a ona na obranu produkuje viac mazu.ale je to len jeden z dôvodov.to už Emeea vie,ako dlho to trvá,v akej dobe sa to zhoršilo.ako píše aj jvc,môže to byť z jedálnička.alebo keď si zmenila bývanie,iná kvalita vody.a samozrejme to môže byť genetické ako píše Eva531.

NAJDOLEŽITEJSIE JE NÁJSť PRÍČINU!

Carie

traposska: sorry ale si fakt traposska. ked sa jej raz mastia nadmerne vlasy, neprestanu sa mastit len kvoli tomu, ze si ich prestane umyvat.

Eva531

A nemyslim si, ze by vek mal na to nejaky vplyv. Problem s mastnymi vlasmi sa u mna objavil v 10-tich rokoch, onedlho budem mat 31, takze z puberty som uz davno vyrastla a moja babka, ktora uz ma viac ako 80, ma vlasy tiez mastne natolko, ze si ich musi umyvat kazdy den. Takze ked to vidim na babke, aspon je mi jasne, co caka v starobe mna... :) Ale na druhej strane si myslim, ze netreba z toho robit tragediu a treba sa s tym naucit zit a zmierit sa s tym, ze je to proste tak a uz nikdy to nebude inak, lebo existuju ludia, ktori maju aj ovela vacsie problemy ako len mastne vlasy...

Eva531

Aj ja si umyvam vlasy kazdy den, ale musi to byt vzdy rano. Ked si rano umyjem vlasy, vecer ich mam mastne. Uz som si na to davno zvykla a beriem to ako uplnu samozrejmost. Vsetky sampony uz mam odskusane, aj z Bio obchodov, aj z lekarni, aj z drogerii, ci uz ide o sampony na mastne vlasy, na normalne, na neviem este, ake... Proste mastna pokozka vzdy bude len mastna a na to nema zmena samponu ziaden vplyv, u niekoho mozno ano, hadat sa nebudem, ale u mna urcite nie. Vlasy mam polodlhe, ale tam, kde zijem, je vzduch taky vlhky, ze keby som mala po umyti cakat, kym mi uschnu bez fenu, tak by neboli suche ani za 4 hodiny, uz som to skusila a ci je leto, ci je zima, mokre vlasy musia schnut minimalne pol dna, takze keby som nepouzivala fen, nanajvys z toho prechladnem, nehovoriac o tom, ze kym su vlasy mokre, neznesitelne ma svrbia usi a chodit pol dna s mokrou hlavou sa mi teda vobec nevidi, od toho si radsej budem vlasy umyvat kazdy den, alebo aj dvakrat za den a fenovat hoci aj s pocitom, ze by na tom teoreticky mozno mohol byt kusok pravdy, ze vlasy, ktore volne uschnu, sa budu mastit menej, aj ked ja sama tomu neverim. Mastna pokozka bude vzdy len mastna a s tym sa musis raz a navzdy zmierit, ze uz nikdy to nebude inak. Nanajvys mozes urobit trik, ktory zapricini, ze zdanie klame, a to, ze si das ostrihat vlasy na kratko a das si urobit trvalu s drobnuckymi kucierkami, potom mozno pocas prvych dvoch, ci troch tyzdnoch po trvalej sa budu vlasy zdanlivo javit menej mastne a mozno sa vdaka tomu dopracujes aj k niecomu takemu, ze ti bude stacit umyvat si vlasy uz iba kazdy druhy den, ale pokozka bude tak, ci tak rovnako mastna, to sa iba vlasy budu zdanlivo javit suchsie. Ja uz kazdodenne umyvanie vlasov vnimam ako uplnu samozrejmost a nedokazem si bez toho predstavit svoj zivot. Hnusila by som sa sama sebe, keby som mala vyjst von s mastnymi vlasmi a neverim, ze keby som si vlasy umyvala zriedkavejsie, mala by som ich menej mastne, mozno niekto iny by mal, ale ja urcite nie, lebo aj to som uz skusila a k nicomu to neviedlo. Proste sa kazde rano osprchujem aj spolu s vlasmi.

traposska

ahoj.

ako pisal/a luciano.
,,Čím viac ich umývaš, tým sa viac mastia.,,

v tom to je.týždeň si neumy vlasy.viem,budeš vyzerať ako socka,ale malo by to pomôcť.ODSKÚšANé!!!

najlepsšej kamošky sestra mala tiež taký istý problém.mastneli sa jej,bo si ich umývala každý deň.nedalo jej to tak chodiť.a pritom to je obranná reakcia pokožky hlavy.cez prázdniny celý týždeň chodila ako,,socka,, a potom si ich začala umývať 2x do týždňa,neskôr 3x.od stavu vlasov.viac nie.

teraz už s tým nemá problém.

inak,ak používaš žehličku na vlasy alebo fén...oni končeky vysušujú,ale strašne mastnia korienky.(sestra je kaderníčka)

luciano

Mastné vlasy - to je bludný kruh. Čím viac ich umývaš, tým sa mastia viac. Základ je používať šampón určený na mastné vlasy. Ten je šetrný ku pokožke a nedráždi ju tak a vlasy sa mastia menej. Dobré je aj to, ak si vlasy po umytí vystriekaš lakom na vlasy. Ten pomáha výborne a vlasy takto ošetrené vydržia suché aj niekoľko dní. Dobrý nápad je aj suchý šampón.