matka si urobila zo syna partnera

Príspevok v téme: matka si urobila zo syna partnera
fitipalda

ahojte,
mam znameho, ktoreho otec je dost komplikovana osoobnost a jeho matka si vyformovala syna s vlastnostami, ktere jej manzelovi chybaju. takze tie vlastnosti, ktore ma manzel nema syn a tie ktore ma syn nema manzel. On ma uz cez 30 rokov, ale stale je naviazany na matku. Ako mu pomoct, aby prerusil ten vztah? Lebo takto sa nikdy z domu neodstahuje a nenajde si partnerku.

abrhplus

nič nové pod slnkom vela takých prípadov je ked matka zo syna si urobila partnera, hlavne ked ostala sama bez muža,potom sú na seba naviazaný a nie vždymusí vedeit sa odlepit od matky a može mat neskor aj pocit viny že bude milovat aj inú ženu ako valstnu matk nechce jej ublížit že on bude žit v manželstve pričom jeho matka nežila v manželstve a nedostalla lásku od partnera.Tam je vela možnosti a variácií,vždy závuisí od povahy kto ako bude reagovat.

BJ

Odstahovanie moze byt dobry stimul, ktory veci pomoze, ale rozhodujuce je jeho vnutorne pochopenie veci, a snaha zvladnut to psychicky... teda, emocne. Proste, prestrihnut to emocne puto a naucit sa zit samostatne, bez neho. Prave o to emocne puto ide, a ked ho neprerusi, nepomoze ani dialka. Privodi si tym len psychicke problemy, a negativne emocne stavy. Moze sa kludne stat, ze zacne chlastat, alebo take nieco.
Cize vysledok je, ze priamo mu pomoct nemozem nijako, ale, mozes mu to vysvetlit, a zvysok je na nom, ci to pochopi a bude sa snazit s tym nieco urobit.
V zasade si myslim, ze vyriesit to akymkolvek utekom, nema zmysel, a je to len naplast, ktora casom povoli a stare problemy sa prejavia niekde inde. Typickym prikladom uteku z rodiny je, skrze partnera... clovek si pritiahne partnera, ktory mu zaplni tu dieru, ktoru by mu zanechalo odtrhnutie sa od rodica, bohuzial, nijak tym nenajde vlastnu samostatnost, a neskor sa prejavi podobny patologicky stav vo vztahu... inymi slovami, take partnerstvo nema buducnost. Preto si myslim, ze nieje vhodne, aby si hned nasiel partnerku, alebo nebodaj teraz... mal by sa odputat a nechat si nejaky cas, aby nasiel sameho seba. Iba tak sa moze stat stabilnym sebavedomym muzom a ponuknut tak oporu do vztahu pre pripadnu partnerku, tym padom nebyt od nej zavisly.

fitipalda

nie o sex tam nejde. zeny si hladaju partnerov nielen kvoli sexu predsa. jeho otec je impulzivny, vybusny a neda sa s nim o vselicom pokecat a to zena niekedy potrebuje a prave tuto medzeru jej vyplnil syn. nejde tam o ziadne uvedomele naroky, prebieha to nejako nenasilne a neuvedomene. syn tam citi, ze moze matke pomoct ako to nevie jeho otec. a este citi od matky ako rodica zazemnie, ochranu. a kvoli tomuto je stale fixovany doma. nikto si tam nasilnicky nic nevyzaduje. oni to totiz az takto nevidia na prvy pohlad, ze kde je ten problem ako ja.

ta3

ked som videla nazov temy, zlakla som sa, ze matka aj spava so svojim synom, toto je nie az taky zly pripad a bohuzial je aj dost casty

Fitipalda
v prvom rade musi sam chciet s tym nieco urobit, najlepsim riesenim je odstahovat sa

vebe

Odstrihnutie pupocnej snury je stale mozne, ale dotycny sa musi obrnit voci vycitkam a konfliktom zo strany matky.
Je to velmi tazke, ale da sa to

vebe

Patologicka matka je pre deti uplna katastrofa a zvycajne nebyva kriticka k svojmu vztahu k dospelemu dietatu ci detom, ktorym neumozni osamostatnit sa a vytvorit si normalny vztah. Najpv by bolo treba riesit problem s matkou a presvedcit ju, ze syn nie je a nikdy nebude jej partner. Riesenim je odstahovat sa a stanovit si jasne pravidla vztahu, kontaktu, komunikacie s matkou. Niekedy je to aj za cenu konfliktu a docasneho uplneho prerusenia komunikacie s matkou. Nezriedka sa stava, ze v zaujme udrzania si vlastneho vztahu a rodiny musi byt vztah s patologickou matkou natrvalo len taky s odstupom a v limitovanej podobe.