Existuje predávkovanie horčíkom?

Lolo123

Prejavuje sa: rednutie kostí, žltnutie očných búlv, napuchnutá nosná prepážka, vytváranie nadmerného ušného maziva, zužovanie ciev, rednutie chrupavky :)

doktors@

Predávkovanie horčíka : svalová slabosť,srdcová arytmia,ospalosť a únava prípadne iné príznaky podobné ako pri nedostatku.

mate59

predávkovať sa dá všetkým,ak môžem doporučiť, kúp si Magne B6 v lekárni, užívajú sa 3x denne 1-2 tabl. a je skutočne dobrý a ani nie je drahý.V ČR stojí 60 tbl.cca 103 kč.
Inak je dobré pit minerálku Magnézia na doplnenie pit. režimu.

RNG

Potreba horcika pre telo, tj odporucena davka z archaickych tabuliek z roku 1948, ktorych sa lekari zatate dosial drzia, je 600 mg denne. Ale to neberie vobec do uvahy, aka forma horcika a neberie do uvahy ziadne individualne potreby. Hoprcik, podobne ako voda, ked sa nezabuduje najma do kosti, odide z tela, najma mocom.Napriek tomu, ze drviva vacsina sa nakoniec vyluci, treba brat urcite davky, aby sa v krvi a tele udrzal horcik v urcitych hladinach.
Absorbcia je velmi zavisla od formy, polcas zdrzania sa v tele tiez od toho velmi zavisi a zabudovanie do kosti zavisi od hromady inych mineralov a latok ples funkcie kostnych buniek.
Kto ma malo horcika v krvi, musi si ho doplnat, inac mu telo trpi.
Telo je schopne vylucit rozne formy horcika rozne, najlepsie sa vylucuju vyborne rozpustne male molekulu chloridov.
Horcik vo forme uhlicitanov a kyslicnikov, ktore su vodonerozpustne je velmi slabo absorbovatelny, najma pre ludi s malo kyselinami to moze byt az len 4%, vo formach citratov, maleatov a proteinovych chelatov je to az vyse 50% absorbovatelne a dokonca zabudovatelne do kosti. Privela nerozpustnych a slaborozpustnych foriem moze prispiet k tvoreniu ladvinovych kamenov.