Koloidne striebro

watermelon

Nechcem ísť veľmi mimo témy ale poznám len minimum vsezravcov ktorí by ma neodsudzovali. Mám ešte čerstvo pred očami výraz tváre známej ked som jej povedala ze nejem mäso a ze ho nemienim dávať ani synovi. Ok sprostá som lebo som jej to nemala vravieť, neviem ako sme sa k tomu dostali. Ale tá reakcia. Veď to vidíš aj tu na fóre. Nejdem zovšeobecňovať,ale mám len negatívne skúsenosti pričom nemám pocit ze by som masozravcov odsudzovala veď sú všade s tým by sa nedalo žiť. Len nemám rada ked ma poucuju a tvária sa nadradene ale to je jedno.
Prečo máš výhrady proti fit pre život? Či jak sa to volá.

BJ

Skutocna choroba a jedna z najhorsich je odsudzovanie. Prenasanie viny, hladanie vinnikov, sirenie tejto neviditelnej negativnej energie. Kto prestane robit toto, urobi vacsi krok ku zdraviu, ani koloidne striebro mu tak nepomoze. :-)

BJ

Na vahu sa nepozeraj, precitaj si o tom viac, a uvidis, ze pri prvotnych ocistach sa nevyhnes urcitym neprijemnym stavom.
Najma ak mali ludia parazity, ked sa ich chceli zbavit rychlo, presli si doslova peklom. Ked sa kamos zbavoval candidy albicans, a zacal uzivat oreganovy olej, asi to prehnal, a zabil tej kandidy prilis vela. Ze vraj isiel na WC, a myslel, ze tam vypusti dusu, ze sa blizi jeho sudny den. Ze vraj sa to popisat ani slovami nedalo, take to bolo strasne. :-)
Preto som asi za dlhodobejsiu cestu, ako rychlo, a tam to moze trvat aj 2-3 roky, kym mas hmatatelne vysledky. Zacat miernejsie napr. delenou stravou, niekomu to mozno bude stacit, niekomu nie. Tam zvitazis iba trpezlivostou, a na tu najdes energiu iba ak to myslis vazne, cize preveri to tvoj stav psychiky. Ak mas zle nastavenu psychiku, nevydrzis to a vratis sa naspat na nezdrave. To je vysledom nedostatocnej vahy a zmyslu celej veci byt zdravy. Takze, kazda choroba zacina v psychike. (u deti aj kvoli psychike rodicov, alebo v pripade genetiky, aj predkov, ktora sa lahko prenesie na tie deti, keby mi chcel niekto oponovat, ze aj novorodenec moze ochoriet. minimalne plati, ze ked uz si chora, zacat musis v psychike, inak zmena neprijde.)

Velmi dobre knihy su teda to Omladzujuce Odkyselenie, Delena strava, a Fit pre Zivot. Hoci, fit pre zivot by som bral trochu s rezervou. Ak je vysledkom to, ze sa neprejedas, robis si ocisty, vacsina stravy je delena, zhanas si kvalitne suroviny (nezoberes hociaky sajrajt z holandska), a jes tak, aby si sa neprekyselovala, teda vacsina stravy je zasadotvornej, a mas vyse 50% surovej stravy, hlavne dostatok kvalitneho ovocia, a dodrzujes pitny rezim natolko, aby telo nebolo dehydrovane, tak mas urcite zdrave stravovanie, a ak ochories, urcite to nebolo kvoli strave, ale kvoli niecomu inemu. Stravovanie ma velky vplyv na zdravie, ale nieje jediny element, ktory vstupuje do hry, pokial nezvladnes stres, neodkyselis sa, ako som napisal, a tam ochories aj na zdravej strave. Samozrejme, na nezdrevej este skor, cize i ta zdrava strava ti vlastne pomohla, vydrzat to dlhsie, len o tom nevies. Preto, sa tak vela krat ociernuje zdrava strava, ze to nema zmysel, lebo niekto sa pozera len na to, ze dotycny aj tak ochorel, no nikde nema zarucene, ze keby sa stravoval nezdravo, ochorel by este horsie, a skor.
Zasada podla mna je, ze kazda zmena, ktoru urobis, by mala vies k lepsej a zdravsej psychike, a mensiemu stresu, proste vysledkom nema byt nespravne myslenie, vtedy to nema zmysel.
Napriklad, u vegetarianov sa casto vyvinie prehnany boj s tymi, co maso jedia a pokazia si vsetky vztahy, stale odsudzuju, su plni negativnej energie... tak to fakt ze vegetarianstvo nema zmysel, a dany clovek ani vacsinou nejake velke zdravie neziska, lebo tie negativne emocie mu zoberu viac zdravia, ako ziska vegetarianstvom. Potom sa to samozrejme hodi na vegetarianstvo, vsak asi si vies predstavit, ze ludia velmi radi hladaju vinnikov, vec dopodrobna neskumaju, vzdy to tak v historii bolo.

Strieborna

s vodou problem nemam pijem ju stale :)teraz som zacala brat aj vitamíny centrum aby mi tiez troska pomohli, papam vela mandarinok a raz za tyzden si spravim ten post.. a inak neschudnem zas vela z toho ? ?? lebo som schudla uz dost nechcem mat zas z toho problemy ci nebudem mat ? :/

watermelon

A este veľa slnka pohybu a spánku.
A BJ určite myslí pitnym režimom kvalitnú vodu.
A nechcela som ju nahovárať na vitarianstvo, len nech je veľa surového ovo a zel. To pomôže tiež pri odkysleni. Ináč aj ja som tak začínala. Tepperwein a JEntschura. Ale mi to nestačilo, chcela som výsledky rýchlejšie.

BJ

Strieborna, ak zatial nechces prepadnut nejakemu stylu a mat z tej zdravej stravy "chaos", tak si zostav vlastne stravovanie, do ktoreho zavedies oddelenu stravu a zasadotvornu stravu.

O oddelenej strave mas vela kniziek, a o acidobazickej rovnovahe je napriklad Omladzujuce odkyselenie od Kurta Tepperweina, ale su aj ine. Zacal by som tymto druhom literatury, to je asi najjednoduchsie a je to velky skok dopredu, zaroven to nieje ziaden extrem v stravovani, takze ta nebude ani odsudzovat okolie, cize sa to zvladne po psychickej stranke lahsie, ako keby si chcela byt napriklad veganka. Tam je to traumu kvoli tomu, co zacnu stvarat ludia v okoli. (vitarianstvo je este tazsie, vsak watermelon urcite vie :-))

Inak najpodcenovanejsia vec, je pitny rezim. Kolko ludi si vylepsuje stravu, a na vodu zabudne. Pritom, voda je dolezitejsia. Pokial je clovek kazdy den dehydrovany, neodkyseli sa, a casom ochorie aj na zdravej strave. Rano je dobre vypit liter cistej vody, kto tolko nezvladne, aspon pol litra, to je najjednoduchsi krok ku zdraviu.

Nemaj z toho hlavne stres, nikdy nerob nic nasilu, ak potrebujes parky, obcas si ich daj, zacni tym, ze to nebudes robit kazdy den. Hlavne ten denno-denny stres musis vyriesit, to je zabijak cislo 1.

fsdfsd123123

Koloidne striebro som vyskusal, pouzival a mam pozitivne skusenosti. Z osobnej skusenosti funguje, takze preco nie.

RNG

Absolutne suhlasim, clovek ma pouzivat doplnky, len ked to inac neide dosiahnut stravou, napravenim travenia a absorbcie alebo doplnenim zloziek, co v strave systematicky dnes nemame.

Strieborna

dakujem pekne zdravie je pre mna to najcennejsie tak sa budem stravovat tak aby uz bolo dobre ale dakujem ze si si nasla cas a napisala mi to tak pekne cenim si to

watermelon

ale nesposobila si mi traumu, vies ludia si myslia ze sa stravuju zdravo, ked jedia ako vacsina, ked jedia to co vzdy jedli, skratka doktori nestudovali zdrave stravovanie, cize ti npovedia ze maso nie je zdrave, potrebne, ze celkovo zivocisne vyrobky sposobuju mnohe dnes tak popularne civilizacne ochorenia. Vezmi si maso, teda to co sa tvari ako maso, je to plne cholesterolu, ziadna vlaknina, pozostatky antibiotik, hormonov, pesticidov, pri traveni telo musi vynalozit obrovsku energiu, musi bojovat proti kyseline mocovej, ktora je produktom travenia masa, uf urcite je toho viac...Maso nikdy nekombinuj so zemiakmi, celkovo varena strava je mrtva, ako chces, aby ti dala zdravie, ziviny? zasad oprazeny orech, nikdy ti z neho nic nevyrastie, tak ako ti moze dat zdravie?
vo varenych skroboch mas akrylamidy, rakovinotvorne latky, mutageny atd.
no viem ze sa ti to bude zdat velmi radikalne, ano to si kazdy mysli, co si doteraz myslel, ze ked sa hentak stravuje, tak je zdravo (to by si asi bol zdrava, nie?)ale jedz co najviac ovocia a zeleniny, ak mas varit, tak co najkratsie, nevyprazaj, nepec, urob si nejake posty, s postami idu ruka v ruke vyplachy, inac to nema vyznam. najdi si tu temy o vitarianstve, postoch, je ich dost, inspiruj sa. nik nevravi, ze sa stan hned vitariankou, nie to je dolhodoba cesta a clovek na nu musi byt vyzriaty a chciet to (alebo prilis chory) ale jedz co najviac zivej stravy, cize surovej.
ak nemas na zdrave jedla, tak si predstav, kolko raz minies na lekarov, na zazracne pilulky, pripravky... urcite sa ti oplati budeovat zdravie uz teraz. Napr. teraz je obdobie hrusiek, tak si miesto chleba s maslom daj par hrusiek na ranajky, urci si priority, nemas na zdrave jedlo? tak napr. (teraz hovorim vazne len priklad tak sa prosim nenahnevaj) nekup si malovatka, alebo usetri skratka niekde inde. Vzdy sa da niekde usetrit (takmer, moja babka ma dochodok 260 eur, tam velmi nenasetri).
Napr. ja som presla na vitariansku stravu, kompletne som sa zmenila, prislo to same, zrazu som sa nepotrebovala malovat, nepotrebovala som deodorant, nesmrdela som, skratila sa mi menstruacia cize som usetrila na vlozkach, chlpy mi pomalsie rastli, menej som sa holila, a co je hlavne nechodim po lekaroch, neuzivam vitaminy, doplnky nic nepotrebujem ziadne lieky (len B12 lebo dojcim), takze kup si dake knihy o zdravom stravovani a sup do toho, len ziskas, nemas co stratit, ak to budes robit poriadne
Victoria boutenko napisala 12 krokov k surovej strave, mas tam kopce skvelych receptov,
dalej mas Stihla potvora na isnpiraciu,ňci John Robbins...
Norman Walker Cerstve ovocne a zeleninove stavy
vela stastia