účinnosť antikoncepcie

Bubu****

ja som sa na túto tému chcela už dávnejšie opýtať: keby náhodou zlyhala hak, tak prípadné tehotenstvo zistím, že mi normálne vynechá menštruácia? Neviem si na túto otázku odpovedať, lebo viem, že pri užívaní hak je celý cyklus úplne iný. A ak nie, tak ako niekto počas užívania hak zistí, že zlyhala? Vyzeráte, že tu s tým máte niekto aj skúsenosti v praxi.

wreck

katy, ak ste si povedali pravdu o vasom zdravotnom stave, nepotrebujes to kombinovat s nicim inym.

dokladne, pokojne aj viackrat, si precitaj pribaleny letacik, tam sa dozvies ake su kontraindikacie, kedy moze byt ucinnost znizena. napriklad to moze byt vtedy, ked mas dlhsi cas traviace problemy, silne hnacky, atd. vtedy sa moze narusit hormonalna rovnovaha natolko, ze prestanes byt chranena.

ak mas normalnu stravu, normalne travenie (to spoznas podla toho ze tvoj odpad je pevnom stave a odchadza pravidelne :)), a beries ha podla toho ako to je v letaciku vysvetlene, nemas sa coho bat. zakladom je pravidelnost. pokial to dokazes ustrazit, je dobre dodrzat aj rovnaku hodinu uzitia.

odhliadunc od moznych zdravotnych komplikacii, ktore moze ha priniest, je vymyslena na to, aby si si mohla uzivat milovacku.

miera zlyhania pri beznom pouzivani je 8%. pri dokonalom je to 0.3%, co je len o 0.1% viac, nez sa udava pre zensku sterilizaciu. ak by si prave ty mala byt v tych 0.3%, obavam sa, ze vytiahnutie pred vystrekom to uz velmi nezachrani.

ja som zakoncoval niekolko rokov vzdy do zeny, lebo tak to chcela, a tak je to prirodzene a najkrajsie, a nebol s tym ziadny problem.

najma, zdoraznim este raz na zaver, DOKLADNE si precitaj kompletne cely pribaleny letacik. ak tam mas viacero jazykovych verzii, precitaj si VSETKY ktorym rozumies. niekedy sa v drobnostiach lisia.

ja som bol minule uplne prekvapeny, ze sa na o.b. tamponoch v jednej jazykovej verzii vobec nehovori o tms (potencialne smrtelna zalezitost), hoci v inych to spominali.

vedomosti, ktore tym dokladnym precitanim ziskas, ti pomozu zvysit doveru a zmensit strach z otehotnenia. to nasledne prinesie vacsiu a bezbarierovejsiu radost z milovacky. :-)

maruska123

arianka hnacka, zvracanie a antibiotika- v letaku je predsa napisane, ze to moze znizit ucinnost, takze je to vina tej zeny, ze si na o nedala pozor, nie hak

hak je na to, aby si nemusela pouzivat inu ochranu...ja som ju nepouzivala a neotehotnela som, ani taky pripad nepoznam a to kazda moja kamoska berie hak..teraz uz hak neuzivam

arianka18

ahoj...nechcem Ťa nastrašiť ale,,,kamarátka u 2 rok kočíkuje po pravidelnom užívaní antikoncepcie...problém nastal vtom že jej lekár menil HAK no nová Hak akosi zlyhala, čomu sa doteraz čudujú keďže styk mali vždy s užívaním..ďalší prípad poznám z užívania Yadine,bez vynechania a so správnym užívaním...a podarilo sa otehotnieť...a známe sú aj prípady užívania HAK...a stačilo vracanie,hnačka alebo zobratie nejakých antibiotík...a zákon schválnosti čoho sa najviac obávali,.,,,,a čo sa týka prezervatívu,gélov, čapíkov, pharmatexu...tak takých detí sa tiež veľa nájde....šanca je dosť nízka, ale predsa tam je..