Vazomotorická nádcha

Príspevok v téme: Vazomotorická nádcha
Klonofil

Ahojte, môj ORL doktor mi povedal, že mám vazomotorickú nádchu. Trpím upchatím buď jednej alebo druhej nosovej dierky. Robili mi aj septoplastiku, ževraj je všetko perfektné, dýchacie cesty mám voľné, no aj tak mám pocit upchatého nosa. Dá sa niečo s tou vazomotorickou nádchou robiť? Mám sennú nádchu, ale tá v zime nie je, takže alergiu tiež vylúčili..
Dá sa toho zbaviť? Prosím poradťe mi, som neštastný..

petkaZpresova

ja sice tymto tipom nadchy netrpim ale mala som dlhodobe problemy s opuchmi v hrdle a rovnako mi neustale tieklo z nosa. Ale z toho co pises.. nejde o celkovo oslabenu imunitu ktora ti to dava takto najvo?.. citam si o tej nadche sranda ze sa vie o nej tak malo. Mne pomohol wobenzym na moje problemy skus sa spytat lekara na enzimy a mozno ti pomozu. Drz sa!

JGT

Ahojte
Mam podobny problem. Zacalo to koncom februara silnou nadchou / virozou a odvtedy sa to taha. Neustale zatekanie hlienov (alebo skor nejakych bielych slin v ktorych su zrejme aj hlieny). V nose mame tiez pocit akoby som mal nadchu, ale vsetko len zateka z coho neustale pokaslievam. Alergologicke testy vysli negativne. Zatial mi dali uzivat antihistaminika + flixonase. Antihistaminika uz mam tretie, ale zatial zda sa ze nezaberuju. Najskor som bral rupafin nejaky tyzden, potom som mal pauzu 10dni lebo som siel na testy ktore boli negativne. Potom som skusal omarit (len 3 dni), tu som mal tiez pocit ze je to rovnake. Teraz mam momentalne Aerinase/Aerius treti den. Zatial sa priznaky nezmizli. Testy na alergiu mi robli koncom marca co uz bola sezona a hovori sa ze pocas sezony tie testy nemusia byt pozitovne ked sa robia pocas sezony.
Viete niekto poradit ci sa s tym da robit resp. co pomaha?
Dakujem

alex S

tiež trpím vazomotorickou rinitídou, najhoršie je zatekanie ráno. všetky možné testy skončili negatívne. zmena stravy nepomohla tiež. naviac nikto z lekárov nepozná pojem potravinová rinitída (gustatory rhinitis), ktorú mám tiež a znemaná to zdurenie nosnej sliznici istý čas po jedle a následné zatekanie hlienov idem vyskúšať viacero vecí. objednal som si nosný sprej Xlear, či bude fungovať neviem, no je to lepšie ako užívať kortikoidné spreje. Na vazomotorickú rinitídu (aj potravinovu ) sa odporúča \\\"Ipratropium bromid\\\" (Atrovent alebo generické formy, Rinatec , Apovent atd), ktoré ale nedostanete u nás kupiť) môžete ale na predpis vášho lekára zamailovať online lekárni v británii. dalej zdroje udávajú že Azelastín (astelín) fungujú tiež, taktiež dekongestanty ale len vo forme tabletiek. taktiež by mal zaberať sprej s účinnou látkou kapsaicín (cayenne) na trhu sú sinus buster a sinus plumber. Zrejme si ten sinus buster kupim pokial mi nezaberie na ranné zatekanie z nosa Xlear. je veľká škoda lebo z fór som čítal že na trhu bol vynikajúci sprej, ktorý sa volal Rinar, a stačilo jedno streknutie a mali ste vraj pokoj od vazomotorickej rinitídy na celý mesiac. videl som aj video na youtube, kde to jeden taliansky ORL predpisoval pacientom s vazomotorickou rinitídou. Ja viem táto choroba je nesmierne frustrujúca. je blbe že za všetko môže nejaký nerv, ktorý reaguje neprimerane a dráždi nosnu sliznicu. dalej, čo planujem robiť je kupiť si pristroj kde môžem použiť vonný olej (v angličtine sa to volá diffuser) tak aby vydržal ísť 8 hodín a nespôsoboval plesne atd. vraj účinnejšie su tie so studenou parou. Niektore diagnozy ako tato su tie kedy sa nemožno spoliehať na lekára. budem vás ludia informovať čo z toho mi pomôže.:) dufam že to bude čim skor. každopadne tu preplachovanie nosa velmi nezabera aspon nie mne, a robil som to dlho.

patrik82

Je to tak,na vazomotoricku nadchu niet lieku ..pokial to nie je alergicka nadcha ,tak si s tym nelamu velmi hlavu.

Nando

Nic si nedajte s nosom robit,pravidelne si vyplachujte rano nosne dierky roztokom morskej vody v spreji,naparujte sa teplou vodou z morskej soli,strava jedine surova,vyhybajte sa masu,je to o inom mysleni a mozem povedat,ze ja trpim ako jeden kon,ale prisiel som na to,ze je to pohode dusevnej,histaminika nezaberaju na vazomot,nadchu len zmiernia opuch a zastavia zatekanie\\\"
Nezabudnite riesit mentalny stav,pretoze neklud sposobuje vsetko,verte mi a ja som bol tak nervozny,ze sa mi to len zhorsovalo!!!V pripade potreby si zajdite za psych.lekarom,aby Vam napisal nejake slabsie lieky na nervy,pretoze jedine to nas zachrani od neustaleho napatia a nepriechodnosti....No kto by toto vydrzal v klude,predsa 7 dnova klasicka nadcha znici skoro kazdemu nervy a nie to cely rok,alebo od konca oktobra do polovice Januara,tak ako mam ja.Potom si vydycnem a vsetko je v poriadku,dycham normalne,nedusim sa a som v pohode.Lekari by vsetko operovali,ale neliečia pricinu!!!! Tak ak budem mat odsledované tohorocne blaznenie alergie na chlad a plesne a jeho priebeh,dam Vam vediet viac,ale pomaham si sam,pretoze medecina je len o liekoch a vsetky alerg.reakcie su preto,lebo clovek je prepchaty liekmi a pecen je organ,ktory kym nedetoxikujete,tak histamin uraduje....Vsetko dobre vsetkym a slnko v dusi!!!

maj

zdravim kolega
nooo, vieš, je nas takych viac, co toto riesime roky a bezvysledne. Bol som s polypmi pod nožom 2x (6dni hospitalizacia)....za pol roka mi to zarastie nanovo.... +abnormalne zdurena sliznica 8-10mm(celorocne) normalna hrubka sliznice je cca 1mm. Priedusnost nosa 0-10%. Alergologicke vysetrenia nagat., endokrynologicke vystrenia-negat. 30rokov kvalita zivota -40%, rychlejsie starnutie buniek, nekvalitny spanok, čuchove vnemy 5%. Zmeny na tkanive limfatickych uzlin, mandliach, slzia a bolia oči, galony kortikoidnych sprejov, tabletky, zavše antibiotika. Lekari na to nemaju liek, neda sa tomu predijst, nespravis nic, nepomaha alternativna liecka, sportovanie, diety.... Len opuchnuty pohľad s otvorenými ústami (koli dychaniu....) R.I.P.

Heatherka

no vies najlepsie ti ma to odpovie tvoj lekar, ak chces pocut iny nazor, skus ist za inym lekarom. tu ti velmi ludia nepomozu .....